Odsouzené duše

Odsouzené duše https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/201048/bmid_odsouzene-duse-201048.jpg 4 7 2

Bohatá a zhýčkaná, zároveň však bystrá, citlivá a povahou ušlechtilá Angličanka se na svých toulkách světem dostane do Španělska, kde se zamiluje do krásného a krutého hidalga, fanatického zastánce a šiřitele nejtmářštějších idejí. Její zoufalá láska nedojde naplnění.

Literatura světová Romány
Vydáno: , Odeon
Originální název:

Osudeni duši , 1960


více info...

Přidat komentář

Prateri
08.04.2022 4 z 5

Projela jsem jednu ze svých nejstarších knihoven a to kvůli čtenářské výzvě. Odsouzené duše se tam krčily. Jak se ke mně tato kniha dostala, vůbec netuším. Čekala jsem zklamání, ale čekalo mne zatím největší letošní čtenářské překvapení. Posedlost neopětovanou láskou, která hlavní postavu dovede až mezi nemocné tyfem a k morfiové závislosti. Příběh se odehrává ve 30. letech za občanské války ve Španělsku.
Je to román, u kterého nepředpokládám, že jej bude někdo v současnosti číst, ale mně se, i přes malá písmenka a husté řádkování, líbil.

Terry11
06.08.2013 5 z 5

odsouzené duše jsem četla v době, kdy mi bylo sedmnáct, a byla jsem z té knihy 14 dní v tranzu. No, musím upřímně přiznat, že prostě takovéhle náměty, kdy se dva milují a doba, společnost či okolnosti tomu nepřejí, mě obzvlášť baví. Navíc španělská občanská válka je velké téma a asketický jezuita a znuděná anglická šlechtična závislá na heroinu pikantní dvojice.