Odpoutanost - Co nás svazuje v duchovním životě

Odpoutanost  - Co nás svazuje v duchovním životě https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/210907/odpoutanost-co-nas-svazuje-v-duchov-210907.png 5 2 1

Tato kniha se zabývá tématy "začínat, zůstávat a opouštět". Jsou to tři základní lidské postoje, které na sebe navazují, jsou na sobě závislé a vzájemně se ovlivňují.

Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství
Originální název:

Lassen


více info...

Přidat komentář

Freiherr
05.06.2023 4 z 5

"Něco odhodit a vzdát se toho, protože už v tom nelze pokračovat, tak patrně začíná dlouhý proces opouštění." Schopnost odpoutat se od věcí, zvyků a osob je důležitou lidskou kvalitou, která mnohým není vlastní. Autor se zastavuje u několika bodů, jež se dotýkají odpoutávání, z nichž největší prostor dostává stárnutí a smrt. Poslední hranice, kdy se odpoutáme i od života zde na zemi. Stále ovšem zůstaneme sami sebou a, dá-li Bůh, započneme novou etapu našeho života, která už bude bez konce.
Poněkud mě mrzí, že autor, benediktinský mnich, v knize tak málo nahlíží na danou problematiku očima víry a spíše zůstává na lidské rovině psychologizujících úvah. Ani jednou tak kupříkladu nezazní zmínka o svaté zpovědi, která je přitom velmi důležitou složkou skutečného odpoutání se od hříchů a začátkem nového života v milosti posvěcující.

Autorovy knížky

2002  90%Odpoutanost - Co nás svazuje v duchovním životě

Kniha Odpoutanost - Co nás svazuje v duchovním životě je v

Přečtených1x