Ódinova cesta

Ódinova cesta https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518219/mid_odinova-cesta-648ec7aa0485c.jpg 5 1 1

Ódinova cesta od Černého moře až po Ragnarök. Tato kniha nabízí vhled do nesmírně široké duše starého boha Ódina, do duše, v níž se snoubí moudrost zasvěceného poutníka s prudkostí válečného dobrodruha. Přiblíží vám i jiné pozoruhodné bytosti, jež spolu s Ódinem tkají mythický goblén tak, aby rezonoval s duchovní potřebou nordických národů. Uvidíme, že mythické obrazy skrývají, ale i odhalují ty nejhlubší pravdy týkající se člověka a přírody. Kniha vás zasvětí do tajů okultního a magického života severských národů, jehož vyústěním bude souboj bohů na Vígrídské pláni, kde severský mythus vzplane jak večerní červánky. Ragnarök není konec, je to jen práh k vyšší formě vědomí. V požáru Valhaly umlká staré mythické vědomí, z jejího popela se však rodí příští svět křesťanské éry, který přinese lidstvu nové impulsy a spirituální výzvy.... celý text

Přidat komentář

džanaka
09.07.2023 5 z 5

Krásně vystavěný výklad mytických obrazů. Zaměřuje se více na vniřní význam mýtů a to nejen s germánských, než na rozbor samotné severské mytologie.
K pochopení je vhodné se tochu orientovat v mytologiích a mít představu o jejich esoterním pozadí. I když pochopení zde není nejlepší slovo, spíš se jedná o meditativní působení.

Autorovy další knížky

Jan Provazník
česká, 1965
2017  60%Hérakleitos ve světle mythické moudrosti
2014  100%Svatý grál na čtyřech rovinách bytí
2022  100%Ódinova cesta

Kniha Ódinova cesta je v

Přečtených1x
Doporučených1x
Knihotéce1x
Chci si koupit1x