Mapa ztracených jednorožců

Mapa ztracených jednorožců https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537130/bmid_ochranci-jednorozcu-mapa-ztracenych-662a0bab41fc5.jpg 4 1 1

Ochránci jednorožců série

1. díl

Kouzelný příběh o velké statečnosti, odvaze a kamarádství. Víte, že mezi námi žijí lidé, kteří mají schopnost vidět pro ostatní neviditelné jednorožce? A právě mezi takové patří Ella, stejně jako její maminka a prababička. Jejich úkolem je chránit tyto vznešené tvory před nepřáteli. Vydejte se s Ellou a jejími kamarády na cestu s cílem dovézt do bezpečí Astru, nádherného černého jednorožce. Jejich cesta je zavede přes Skotsko a Amsterodam až do Prahy na Karlův most. Podaří se dětem zachránit Astru před jejími pronásledovateli?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: , Bambook
Originální název:

The Map of Lost Unicorns , 2022


více info...

Přidat komentář

ladyfromskye
25.04.2024 4 z 5

První díl nové série s oblíbenými jednorožci je postavený na neotřelé zápletce a na množství pro dětskou knihu netradičních prvků: příběh doprovázejí deníkové záznamy, dopisy apod. Je to skvělé oživení příběhu, které mě osobně udržovalo v příjemném napětí a očekávání toho, co se bude dít dál. Líbily se mi také černobílé ilustrace Davea Williamse, kterých není ani moc, ani málo.
Nicméně mě dráždily chyby a nelogičnosti, kterých se autorka dopustila. Například hned na začátku je zdůrazněno, že jednorožce vidí jen málokdo, ale jak příběh pokračuje, vidí je prakticky každý. Nebo si představte, že byste cestovali s cizím dítětem po Evropě. Bez dokladů. Schengen je sice dost benevolentní systém, ale až tak zase ne. Odchylek se autorka dopustila i při popisu cílových míst - člověk to vidí hlavně na příkladu Prahy, nad kterou se netyčí jeden starý palác, ale hradní komplex skládající se z mnoha budov.
Celkově ale mohu tuto knihu opravdu doporučit. Bavila mě moc a já jsem zvědavá, co dalšího mladé ochránce jednorožců čeká.

Autorovy knížky

2024  80%Mapa ztracených jednorožců