Oceán vzpomínek

Oceán vzpomínek https://www.databazeknih.cz/img/books/74_/74580/ocean-vzpominek-74580.jpg 4 11 4

Psychoterapeutka Laurel má nepřekonatelný strach z vody. Ve snaze překonat svou fobii přichází do sportovního střediska na hodiny plavání. Pozná zde Marnu, bývalou plaveckou šampionku, která se vzdala sportovní kariéry a dala přednost bezpečnému přístavu manželskému. Mohutná nehezká Marna prošla tvrdou školou života a v skrytu duše trpí komplexem méněcennosti. K elegantní půvabné Laurel cítí nedůvěru a zpočátku se na ní mstí. Postupně si ale obě ženy uvědomí, že mají mnoho společného. Uzavřená Laurel se těžce vyrovnává s dávnou rodinnou tragédií, Marna se zase snaží vymanit z traumatických vzpomínek, které jí ničí i manželství. Když už se zdá, že se obě spřátelí a díky tomu překonají svou minulost, zpřetrhá neuvěřitelná náhoda nadějné vztahy a důvěra se promění v nenávist...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Swimming Lessons , 1998


více info...

Přidat komentář

Nočnípták
20.01.2020

Po dlouhé době opět kniha kterou jsem nedočetla. začátek se mi docela líbil. Opravdu ale jenom začátek, asi tak do 20 stránky? Pak už bylo skoro utrpení číst. Vzdala jsem to. Někoho kniha určitě osloví, ale já to nejsem.
Nedočetla - nehodnotím.

Kron
04.08.2019 5 z 5

Pro mě příjemná prázdninová oddechovka.


Frupet
30.12.2018 4 z 5

Lílil se mi styl autorky, že se střídaly kapitoly z pohledu Marny a Laurel. Trochu mi to připomnělo Patrika Hartla a jeho Okamžiky štěstí (ten to ale dotáhl do úplného konce). Líbí se mi, když se na stejnou situaci můžu podívat různýma očima. Připomíná mi to, že realita neexistuje. Jen úhel pohledu.
A ty vsuvky z brožury Johnny se učí plavat - to pro mě (bývalou závodní plavkyni a trenérku) bylo příjemné zpestření.

malen
18.11.2012 4 z 5

Nejdřív jsem se do toho nemohla začít, ale potom mne příběh zaujal. Takové dojemné,odpočinkové. Super.

Autoři knihy

Lynne Hugo
americká

Kniha Oceán vzpomínek je v

Přečtených17x
Knihotéce7x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x