Obyčejné selhání jedné neobyčejné teorie

Obyčejné selhání jedné neobyčejné teorie https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/273723/mid_obycejne-selhani-jedne-neobycejne-t-Si4-273723.jpeg 1 1 1

Autor vyjadřuje přesvědčení, že teorie relativity je zcela chybná, neboť při rovnoměrném přímočarém pohybu se délky nezkracují, časy neprodlužují, současnost není porušena a rychlost světla není obecně mezní. Z tohoto důvodu je třeba rehabilitovat klasickou Galileiho a Newtonovu fyziku.

Literatura naučná Věda
Vydáno: , RO Consulting
Originální název:

An Ordinary Failure of an Extraordinary Theory , 1999


více info...

Přidat komentář

radamec
01.12.2021 odpad!

Toto je jedna z nejbizarnějších knih, které jsem četl. Autor je posedlý myšlenkou, že se mu podařilo vyvrátit teorii relativity a svět odmítá vzít jeho objev na vědomí. Fyzice se ale věnuje jen první zmatená kapitola a zbytek je sebeoslavný životopis. Je přiložený dokonce samostatný list s fotografiemi autora. Bolčo se na své cestě setkal s mnoha odborníky a je až dojemné sledovat, jak zůstává zaseknutý ve svém postoji a nedokáže se nechat poučit. V jedné chvíli nekonečně přemítá o banálním fyzikálním paradoxu a označuje ho za vnitřní problém matematiky. Znovu a znovu se pokouší vymyslet časový paradox vyplývající z relativity současnosti, protože není schopen nebo ochoten pochopit pojem časoprostorového intervalu.

O teorii relativity se tady mnoho nedovíte. Kniha má ale jistou působivost jako kronika putování zbloudilé mysli.

Autorovy knížky

Arthur Bolčo
slovenská
1999  0%Obyčejné selhání jedné neobyčejné teorie