Obklíčeni slony

Obklíčeni slony https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36419/obkliceni-slony-36419.JPG 5 16 4

V této knize soustředili autoři zájem na jedno z posledních skutečných království afrických slonů. Dva mladí manželé, které na společnou cestu svedla náhoda, prožili mezi slony delší dobu, odloučeni od veškeré civilizace. Dílo zaujme nejen odhalováním tajemství života afrických slonů, ale i barvitým vylíčením přírodních krás a upřímnou láskou ke všemu živému.... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: , Panorama
Originální název:

Among the Elephants


více info...

Přidat komentář

Filomena1961
07.01.2023 5 z 5

I když kniha vyšla téměř před padesáti léty je pozoruhodná. Kniha manželů Douglas- Hamiltonových zaujme hloubkou pohledu , v knize odhalují tajemství života afrických slonů, jejich společenských vztahů, vývoje mláďat, putování, individuálních povah slonů. Kniha obsahuje množství fotografií ze života slonů. I když se budují národní parky a vynakládají nemalé prostředky na ochranu zvířat, na druhé straně je člověk největším nepřítelem slonů. Autor prezentuje myšlenku, že k záchraně slonů je nejdůležitější získat sympatie lidí, kteří s nimi sdílejí zemi a politiků, kteří tyto lidi reprezentují.Kniha určitě stojí za přečtení.

kh1989
24.07.2021 4 z 5

Je zajímavé číst knihu vydanou před více než padesáti lety. Jejich názory v té době a teď jsou radikálně jiné. Kniha se mi líbila až na nějaké pasáže, které jsem musela přeskočit, jelikož jsem milovník zvířat a nedělalo mi to dobře. Dávám čtyři hvězdičky. :)


Mája777
19.04.2020 4 z 5

Mám ráda Afriku. Kdysi jsem toužila zažít něco podobného, jako hrdinové této knihy. Hltala jsem všechno, co se týkalo Afriky a zvířat, která tam žijí. Osud rozhodl jinak :)

Peťulka3
11.11.2019 5 z 5

Velmi zajímavý pohled.