Vzpoura

Vzpoura https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533464/bmid_obet-mafie-vzpoura-65e3e36c278c1.jpg 4 31 12

Oběť mafie série

1. díl

Svéhlavá, impulzivní a vychytralá Claire Sanderson je dcerou obávaného gangstera, s nímž se ani ti největší zločinci nechtějí dostat do křížku. Ona se ale touží z područí mafie dostat za každou cenu. Odmítne smluvený sňatek, přičemž svého otce poníží natolik, že jí nezbývá nic jiného, než konečně vzít svůj život do vlastních rukou. Brzy si však uvědomuje, jak moc byla v tomto zkorumpovaném světě naivní. Z mafie totiž vede pouze jedna cesta. Smrt. Podaří se Claire díky pomoci zběhlého bodyguarda a novým spojenectvím, jež postupně získává, v nemilosrdné hře o holý život obstát, nebo skončí mrtvá jako všichni ostatní, kteří se odvážili Michaelu Sandersonovi vzbouřit?... celý text

Přidat komentář

TerkinKnižnySve
20.04.2024 5 z 5

Adéla Kubicová - Oběť mafie - Vzpoura


Počet strán: 515
Vydavateľstvo: @solis.nakladatelstvi
Žáner: #thriller

Ani som nečakala, že táto kniha bude taká jazda!

Svet bossov mafie, nie je ľahký, nie to ešte pre dcéru toho najväčšieho z nich.

Mladá Claire, ktorá sa rozhodne zmeniť svoj osud a vymaniť sa s područia jej otca, je na svôj vek veľmi vyspelá (určite by som jej dala aspoň 18) a šikovná, prefíkana a treba povedat, že aj zákerná (hold život ju naučil)

Tayler, Tobias a Ryan - vedľajšie a predsa hlavne postavy boli vynikajúco napísané -
Tyler - hoci s veľkou bolesťou no priateľ, ktorý by položil i život.
Tobias- Mafian zo srdcom?
Ryan- zákerná sviňa ale toho som si nakoniec obľúbila asi najviac


Dej bol výborný a rýchly, ked sme prešli na pohľady ďalších hlavných postav l, čo bol výborný ťah autorky, knihu to opäť nakoplo a nabralo ďalší a nebezpečnejší ráz.

Teším sa na druhú časť pretože, to bude riadna nálož akcie !

Ďakujem, že si ma zapojila do #spolocnecitaniesniky @nikabookworm a autorke @adelakubicova.author za uzasnu knihu! A samozrejme @solis.nakladatelstvi za jej vznik

Kniha č. 97/2024

#recenzieTerka #kniznarecenzia #spolocnecitanie #skbookstagram #milujemeknihy2 #podporujemeceskeautory #adelakubicova #solisnakladatelství #obetmafievzpoura

Obsah:

Svéhlavá, impulzivní a vychytralá Claire Sanderson je dcerou obávaného gangstera, s nímž se ani ti největší zločinci nechtějí dostat do křížku. Ona se ale touží z područí mafie dostat za každou cenu. Odmítne smluvený sňatek, přičemž svého otce poníží natolik, že jí nezbývá nic jiného, než konečně vzít svůj život do vlastních rukou. Brzy si však uvědomuje, jak moc byla v tomto zkorumpovaném světě naivní.

Z mafie totiž vede pouze jedna cesta. Smrt.

Podaří se Claire díky pomoci zběhlého bodyguarda a novým spojenectvím, jež postupně získává, v nemilosrdné hře o holý život obstát, nebo skončí mrtvá jako všichni ostatní, kteří se odvážili Michaelu Sandersonovi vzbouřit?

recenzienika657
20.04.2024 5 z 5

#obetmafievzpoura #obetmafie @adelakubicova.author @solis.nakladatelstvi

Na začiatku sa chcem poďakovať za spoločné čítanie s @terkin_knizny_svet a ostatní, ktorí ste sa nepridali môžete banovať.

Tak toto bolo naozaj niečo! Ak čakáte romantiku s dobrodružstvom, musím vás sklamať. Toto bola jazda plná napätia, dobrodružstva, krvi... a tajomstva. Triler, pri ktorom som nedýchala. Čo skrývajú. O čo naozaj ide? Otec sa s milujúceho a starostlivého stal vrahom a človekom bez srdca. Je všetko tak ako si myslíme, či je v tom niečo viac? Je to úplne inak ako to vidíme na prvý pohľad?

Čo sa týka písania...ten mi sadol ako riť na šerbeľ čo nie je také ľahké. Do deja som sa začítala s prvými písmenkami a veľmi ťažko som vypínala a odkladala mobil, lebo čo vám poviem. Dej ma hnal čítať stále ďalej a ďalej. Prvá polovica sa len rozbieha, spoznávame Claire, ktorá sa chce vymaniť s područia otca a mafie. Na pomoc jej pribehne Tyler..bodyguard, ktorý má tiež svoje tajomstvá. Druhá polovica je už o niečom inom. O Claire sa bijú 2 mafie. Prečo? Čo je za tým? A nemyslite si, láska v tom nie je. Tak čo potom?

Claire je skvelá. Hlavu aj srdce má na správnom mieste a s každym jej rozhodnutím som súhlasila. To čo ona zažila ja by som už bola na psychiatrii a ona ku koncu má tiež toho dosť. Je vtipná, nadvecou aj keď vnútri to vrie. Kapitoly s jej pohľadu ma bavili najviac. Raina som si obľúbila...Tobias. Je vodcom z jednej z mafií a popravde netuším čo si o ňom myslieť. Tyi je zlatý, ale ku Claire mi nesadol. Zostane predsa len s niekym z nich?

Koniec otvoril veľa otázok a ja naozaj, ale naozaj chcem pokračovanie pretože na tie najpálčivejšie otázky som odpovede nedostala a ja ich zaručene chcem poznať. Už včera bolo neskoro!

Výborné. 5

#mafianskerodiny #mafia #krv


Moniska2410
01.04.2024 4 z 5

Máme tu začínající autorku, která se nejdříve prosadila na wattpadu a teď se dostává i k nám do knihoven.

Dostáváme příběh z prostředí mafie, ale né ledajaký. Poslední dobou se s těmito příběhy roztrhl pytel, ale tenhle je jiný. Je to spíš thriller, než romantika na kterou sme u těchto příběhů zvyklé.

Clarie je dcerou drsného mafiána, sama ale takhle už dál žít nechce a když jí otec zaslíbí jinému, rozhodne se, že uteče a s pomocí bodyguarda se jí to podaří.

Tím ho ale naštve a protože se nechce vrátit, tak jí prodá dalšímu. A tak začíná příběh, který vás nenechá ani chvíli vydechnout, je v něm plno akce, střílení a honiček.

Clarie je skvělá a silná postava, líbí se mi, že jedná a říká věci na rovinu. Vidíme, jak se z rozmazlené holky stává mafiánská princezna.

Já před Adélkou smekám, tohle přece nemohla napsat mladá cácora a už teď se hrozně těším na pokračování.

Jestli máte rádi příběhy z prostředí mafie, ale nemusíte romantiku, tak tohle je kniha přímo pro vás.

Radka1727
01.04.2024 2 z 5

Tak trochu parodie na mafiánské romanťárny (úplně nejhorší bylo jak beze zbraně likviduje jednoho strážce za druhým) a ještě ke všemu otevřený konec, který nás donutí přečíst další díl .....

Katrin0211
26.03.2024 5 z 5

Tak už teraz sa teším na pokračovanie, toto bola výborná kniha

Mon.CouCou
15.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Hledáte knihu nabitou erotiky? Jděte dál. Chcete prožít romantickou mafiánskou story? Tak ani pro Vás tento příběh není!
Mladinká autorka, Adéla Kubicová, si pro Vás připravila triller. Nabitý emocí a velkou dávkou akce. Jak samotný název napovídá: OBĚŤ MAFIE: VZPOURA.

Claire měla krásný život rozmazlené princezny. Skvělé rodiče. A jak už to tak bývá, dcery inklinují více k otci. Jenže moc je silné afrodiziakum a otec ve spáru mafie mění své priority. A tak se tato silná hrdinka vzbouří a vystoupí ze zajetých kolejí. Claire totiž není ta, která si nechá řídit svůj život někým jiným. To NE! zazní v nevhodný čas a poníží tak otce natolik, že musí měnit svůj osud.
Odmítnutý snoubenec a samozřejmě mafián však má své kouzlo a autorka nám nechala nahlédnout i do této postavy. Claire se s bodyguardem rozhodne jednat. Ale kdo je i tento muž po jejím boku? A má kam vůbec utéct?
Tento příběh je ještě hodně propletený a než se dočkáme samotného rozuzlení... to nám autorka ještě jistě řádně zamotá. Vedle Claire se pohybují 3 zajímavé osobnosti, ale tak jak jsem varovala na začátku-nečekejte lásku. V tomto příběhu je to obráceně. Od lásky k nenávisti. A v tomto začarovaném kruhu už nemusí být cesty zpět.

První díl z triologie mě bavil. Autorka ráda používá přechodníky, čímž za mě povýšila dílo pro náročnější publikum. Pro mě to byl o to zajímavější příběh.
Kniha se dočká pokračování cca do tří měsíců. Už teď je možné si objednat i tištěnou verzi v limitce.

Tento příběh byl hit wattpadu. Je jiný. Je originální. Je akční. Co chci ještě vyzdvihnout-tak mafiánské prvky. Tady už vidíme neidealizovaný svět. Líbí se mi, že jsem nečetla přeslazený kafe. Ale příběh, který je na našem trhu originální. A že toto napsala tak krásná a mladá holka? Já v jejím věku lítala z rande na rande. Adéla pro Vás napsala bezvadný thriller, který nejde než doporučit

Rudana
11.03.2024 2 z 5

Dávám dva, je tam postup na zlepšení. Uvidime jak se autorčina tvorba bude dál vyvíjet.
Romantická linka víceméně žádná, nesedí s obálkou knihy.
Možná knihu víc ocení 18- leté ročníky.

petra1396
10.03.2024 1 z 5

Upřímně - toto bylo strašné!
Nechápu ta vysoká hodnocení. Vidím to na podporu od kamarádek, spolužaček, případně příbuzných autorky.

Příběh jsem zvládla do poloviny knihy - pak jsem to vzdala.
A to jsem ji do té poloviny 3x odložila - ale opravdu to nešlo číst dál.

Bylo to tam hned několik absurdních nesmyslů, které se prostě nemohly stát - ani do fantasy žánru by se nehodily.
A ten popis hlavní hrdinky - je skvělá, chytrá, úžasná a jiná než ostatní - přitom neudělá nic, co by mě utvrdilo v tom, že taková je - jen se to stále opakuje dokola jaká je skvělá ....

Příběh by nemusel být tak špatný, kdyby to nekazily zápletky, které jsou v jednu chvíli tak nesmyslně zamotané, že není šance pochopit o co tam jde.

A ta čeština? Co to jako je? Nesmyslně dlouhá souvětí, u kterých jsem se musela kolikrát vracet, abych vůbec pochopila o co tam šlo.

A od kdy mafián - popisuje cokoliv .... "držící se, dívající se".... nebo .... "zasípal, pokládaje ruce podél těla" ............. to je jak z překladače od googlu.

Chápu, že to bude tím, že je autorka velmi mladá a toto bude jedna z jejích prvotin - ale jak toto může někdo bez korekce vydat nepochopím.

Pevně věřím, že příští autorčin počin bude lepší.
Doporučím, ať si autorka najde lepšího korektora - případně poradce jak formulovat věty, aby byly srozumitelné a kniha byla čitelnější.

Nechci hodnotit jako odpad - dávám 1 hvězdičku za snahu, ikdyž jsem knihu nedočetla.

Matri
08.03.2024 5 z 5

"Naše příběhy určují náš skutečný věk. Někdo se v šestnácti probudí s kocovinou, někdo ve sklepě se zbraní u hlavy. To je to, co nás formuje, tvoří nám vrásky nejen na čele, ale hlavně na duši."

Abnormálne pútavý, akčný, krutý príbeh z pera mladej českej autorky (podotýkam autorka má 19 rokov!!!), ktorý má prekvapil a zahral mi na tie správne struny.
Príbeh o mafii vo všetkých jej temných, krutých a bezcitných odtieňoch. Autorka sa s tým moc nebabrala a teda postavy si užívajú naozaj perné chvíle.
Hlavná postava Claire mi spočiatku naozaj prišla ako rozmaznaná 18-ročná princezná, ktorá nemá pud sebazáchovy, je drzá a až nezdravo papuľnatá. Avšak, postupne sa dozvedáme, čím si v už tak mladom veku musela prejsť. To ju formuje, dospieva skôr a stáva sa z nej samostatná, veľmi veľmi odvážna a musím povedať aj nebezpečná mladá žena.
Koľkokrát by sa zaobišla kľudne aj bez cudzej pomoci, hoci tej (často nevyžiadanej) sa jej dostávalo pomerne často.
V hre je hneď viacero mužských postáv, pričom každá je pre mňa veľmi zaujímavá. Tyler, bodyguard, s ktorým si vybudovali zatiaľ silné priateľstvo. Tobias, zavrhnutý snúbenec, ktorý je ňou, dovolím si povedať očarený natoľko, že sa neustále snaží zmeniť jej názor. Ryan, muž ktorý ju kúpil od jej otca. Vidím viacero východísk k nejakej zaujímavej romantickej linke, hoci neviem, či je v tomto príbehu primárna. Nechám sa prekvapiť a náš čaká Krvavá pomsta :)
Kniha ma naozaj milo prekvapila, je iná ako ostatné dark mafiánske romance (lebo ňou tak celkom ani nie je), ktoré som doposiaľ čítala. Hoci by sa našlo pár výhrad k logike niektorých udalostí, či až prílišnej šikovnosti Claire... ale ja som ten príbeh hltala.
A hovorím: "Sem a pokračovaním" ;-)

"Netoužil jsem po tom, co měl každý muž – poslušnou ženu, splňující požadavky mafiánského patriarchátu. Prahl jsem po zábavě, vášni, po něčem nevšedním, něčem, co by mi v hloubi duše okolí závidělo."

Sysel
08.03.2024 5 z 5

Čekáte a oko zlého mafiánka, který po čase pookřeje a hlavní hrdinku, dceru bosse, zasype květinami? Tak běžte dál... tento příběh je zasazen do světa MAFIE ne pohádek. Clarie si zažije snad vše, co nepřejete ani největšímu nepříteli. Její osud má v rukou pár lidí, které by nejraději neznala. Víc neprozradím. Tohle si prostě musíte přečíst

Jita160
06.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Clarie mafiánská princezna nás provede svým drsným příběhem. Utíká z mafiánského života se kterým se nikdy neztotožnila. Její otec ďábel v lidské podobě ji zaslíbí jinému a to je pro ni poslední kapka. S bodyguardem se dá na nelehkou cestu aby utekla před týráním a krutostí. Nachází v sobě oheň a prudkost ,jde si tvrdě za svým.
Ale mafie má chapadla všude. Potkává tři osudové muže... Tylera,bodyguard jejího otce ,který ji pomáhá v útěku a chová k ní velké city. Ryan,který ji unáší do svého sídla a snaží se jí zlomit a nakonec Tobias její nechtěný snoubenec, kterému není lhostejná a proto se jí snaží osvobodit.
Připravte se na krutost ,bezcitnost a bolest, která nebere konce, protože z drzé mafiánské princezny se stává oběť a zároveň ledová královna,kterou žene už jenom pomsta.
Pokračování bych uvítala co nejdříve prosím :,-)

evineckY
05.03.2024 5 z 5

Ledovec netaje, když do něj kopete,
ledovec taje, když jej zahřejete.

Skvělá, mafiánská, tvrdá, zákeřná, bezcitná a krvavá super kniha.
Kdo tady doopravdy tahá za nitky?
Potřebuji pokračování a doporučuji.

„Peníze mají obrovskou moc.
Říká se, že peníze ti zajistí svobodu, ale tak to není.
Čím víc máš, tím víc jich chceš. Jsi jimi, jejich množstvím ovládán.
Spoutají tvou mysl a přimějí tě pro ně udělat ty nejšílenější věci.
Peníze nejsou jenom svoboda, protože to právě ony vládnou světu.
Ovládají lidi, především ty nejbohatší, kteří jsou sice svobodní a zároveň ne,
protože dělají vše pro to, aby těch peněz získali ještě víc,
aby čísla na jejich bankovních účtech jen narůstala.
Takhle to bylo, je a vždycky bude.“

Štítky knihy

pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy knížky

Adéla Kubicová
česká, 2004
2024  80%Vzpoura

Kniha Vzpoura je v

Právě čtených4x
Přečtených33x
Doporučených2x
Knihotéce68x
Chystám se číst38x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x