O Veverčákovi, který se bál

O Veverčákovi, který se bál https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521444/bmid_o-vevercakovi-ktery-se-bal-eUa-521444.png 5 13 8

Malý Veverčák od posledního podzimu neopustil své hnízdečko. Potřebuje nasbírat oříšky na dlouhou zimu, ale má příliš velké obavy, než aby opustil svůj útulný příbytek. Naštěstí má Veverčák v lese spoustu kamarádů, od Střízličky přes ježka Čmuchala, králíka Šediváka až po pana Lišáka, jezevce Kmeta a Velejelena. Budou jejich rady stačit na to, aby se Veverčák odvážil vyrazit ven? Velice aktuální a potřebný příběh, který je krásně ilustrovaný i vyprávěný.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Ocelot
Originální název:

The Little Squirrel Who Worried , 2021


více info...

Přidat komentář

Blaufik
12.11.2023 5 z 5

Z textu jde cítit, že autorka má s terapií zkušenosti a opravdu citlivě, hezky a zároveň poutavě vypráví příběh o překonání svých obav, o práci se svým strachem a také o přátelství, které nám dává víc než se může zdát.

Věřím, že kniha si získá nadšené čtenáře nejen mezi těmi malými, ale také osloví i ty velké.

veronika0382
25.10.2023 5 z 5

Kniha má opravdu veliká písmena, která se velmi dobře čtou, a určitě je vhodná pro začínající čtenáře. Kratší kapitolky jsou výborné pro neposedy, kteří neudrží pozornost moc dlouho. A viděli jste ty nádherné ilustrace? Jsou velmi odlišné, než v jiných dětských knihách, a jsou tak krásné. Více v mojí recenzi v záložkách - Veru, Knihy na cestách :)


lucky_ideas
24.10.2023

Pohádková knížka O Veverčákovi, který se bál nese hodně skrytých myšlenek, které se týkají i dospělého života.

Knihu jsem slupla večer po náročném dni, možná i to umocnilo můj pohádkový zážitek. Určitě nám doma ještě poslouží jako čtení před spaním pro nejmenší členy rodiny.

Co se ilustrací týká, tak jsem byla velmi mile překvapená, protože jsou opravdu kouzelné a výborně se hodí k celkovému nádechu příběhu.

O Veverčákovi, který se bál je skvělá kniha (nejen) pro děti jako čtení na dobrou noc. Jedinou výtku mám k fontu písma, který může být pro začínající čtenáře poněkud rušivým prvkem.

Akléda_
07.10.2023 5 z 5

Původně jsem se do téhle knížky nechtěla pouštět, protože jsem si myslela, že mi dětské knížky nemají moc co nabídnout. Jsem ale moc ráda, že jsem si jí nakonec přečetla, protože by byla škoda, se o takový příběh ochudit. Celá knížka je nádherně zpracovaná, ty ilustrace, formát, to jak moc hezky se čte, velká písmena, díky kterým můžou knížku číst i menší čtenáři. Boží. Je vidět, že autorka má praxi v oboru. V knížce se totiž Veverčák bojí opustit své hnízdo, má z toho strachu až paralyzující úzkosti. Postupně ale poznává zvířátka která mu pomáhají. Jde se od těch nejjednodušších tipů až k lehkým meditacím a to se mi moc líbilo. Dávalo to smysl, něco to předávalo a věřím, že si z těchto pár desítek stran odnese něco jak dospělý čtenář tak dítě. Celý příběh byl kouzelný, já měla po dobu čtení úsměv na tváři a rozhodně knížku budu doporučovat dál.

Kikina182
03.10.2023 5 z 5

Krásný příběh plný ještě krásnějších ilustrací. Pro malé děti je tohle perfektní kniha, která by je mohla přivést ke čtení, ale zároveň by jim mohla dát i něco do života. Je o strachu a o tom, jak se s ním vyrovnat a něco takového potřebují děti slyšet. Kniha by se ale mohla líbit i dospělým a připomenout jim pár věcí, na které už dávno zapomněli.

Enthu
29.09.2023 5 z 5

Kniha má velká písmena a mnoho ilustrací, takže pro začínající čtenáře, kteří si chtějí sami číst. Anebo taková pohádka na spaní. Časem kniha dostane větší rozměr, jelikož je vhodná i pro ty, kteří se učí, či bojují s pocity strachu. V příběhu se tak objevují jednotlivé tipy, jak proti strachu bojovat, a že je to naprosto normální, že každý ten strach cítí.

Ilustrace vypadají, jako kdyby je tam zrovna někdo pastelkami dokreslil. Téměř tak na každé stránce najdete nějakou tu ilustraci, ať malou v podobě Střízličky či lesních plodů, nebo velkou v podobě Veverčáka, či zvířátek, se kterými se setkal a získal od nich rady. K některým ilustracím je přímo i popisek z části příběhu.

O Veverčákovi, který se bál tak není pouhou pohádkou jen pro děti, ale věřím, že i dospělého čtenáře kniha může zaujmout. Mně se hodně líbila, jak jsem se postupně dozvídala s každým zvířátkem něco o strachu. 

Pokud máte rádi pohádky, nebo máte dítko, kterému čtete, či zkouší si číst. Pak věřím, že by se vám kniha O Veverčákovi, který se bál, mohla líbit. Je skvělé, že má v sobě poučení, který si tak vezme do života a naučí se víc o svém strachu.

Děkuji moc za zaslání knihy Megaknihám a Nakladatelství Ocelot.

_Brunetka_
24.09.2023 5 z 5

Po dlouhé době knížka, kterou nejpřesněji vystihuje slovo „kouzelná“. Najdete v ní krásný příběh, který ač se bude dětem určitě líbit, to, co je v něm obsaženo, by hlavně měli slyšet dospívající a dospělí. Je důležité si totiž neustále připomínat, že každý z nás se něčeho bojí navzdory našemu věku, tělesné konstrukci nebo dojmu, jímž na ostatní působíme. Nikdy na to zároveň nejsme sami, stačí se svěřit blízkým. Navíc, tu objevíte i pár rád, jež by vám právě s vyřešením těchto strachů mohly pomoci. Z mé strany tedy obrovská spokojenost, vážně mě to bavilo. Grafická stránka je nádherná, pár hezkých myšlenek je tu též obsaženo. Konec pohladí po duši. Mé doporučení je jasné, tahle knížka by se totiž mohla stát preventivní brožurkou pro každého z nás.

cestina_s_linus
11.09.2023 4 z 5

Milá pohádka, která dokáže zvednout sebevědomí. Zároveň se dítě naučí, jak má pracovat se strachem.

Dovedu si představit, že tuto knihu předčítají dětem ve školce.

Musím zmínit dvě ale:
- komplikovaná slovíčka - metoda, inteligentní: takovým slovům bych se v pohádce vyhnula

- formátování - místy mají slova mezi sebou velké mezery a vzápětí jsou řádky, kde i dospělá osoba má problém rozluštit jednotlivá slova - což může dost komplikovat čtení

Autorovy knížky

2023  91%O Veverčákovi, který se bál

Kniha O Veverčákovi, který se bál je v

Přečtených13x
Knihotéce4x
Chci si koupit1x