O Radostníčcích

O Radostníčcích https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/284219/bmid_o-radostniccich-MNZ-284219.jpg 4 11 5

Co je v životě nejdůležitější? Zlatý náhrdelník nebo buchty, které se jen rozplývají na jazyku? Mít ten nejkrásnější květinový domeček? Dělat si, co se mi zlíbí, a nepřemýšlet o tom, jestli to někomu prospěje, nebo ne? Odpověď není nijak složitá, ale možná docela jiná, než by se zdálo. Tři půvabné pohádky – podobenství o poutníku Teodorovi, který po celý život hledá jeho smysl, o malém Radostníčkovi, který se dokázal vzdát vlastního úspěchu pro radost kamarádky, a o třech do sebe zahleděných sestrách, kterým až Boží zrcadlo ukázalo skutečnost, vybízejí k hlubšímu zamyšlení nad dnešním životem v uspěchaném, konzumním světě a nabízejí možnost rozpoznat, co má v lidském životě skutečně trvalou hodnotu.... celý text

Přidat komentář

bea.mari
21.04.2021 5 z 5

Dávám 5 bodů, protože to jsou hezké pohádky. Nejvíc se mi líbila o tom, jak lidé začali používat zrcadlo.

anna.zahy
06.02.2021 5 z 5

(SPOILER) Byla to hezká knížka, ve které byly tři kapitoly. Nejvíc se mi líbila kapitola, jak začali lidi používat zrcadlo. Bylo to tak, že byly tři stejné domečky vedle sebe a tři stejné sestry (trojčata: Kudrněnka, Umaštěnka a Chuchvalenka). Jednou tam přišel Bůh a zrcadlo si moc přálo, aby bylo užitečné. A tak došlo k prvnímu domečku. Zazvonilo a nabídlo Kudrněnce, že by jí mohlo být k užitku. Kudrněnka řekla: "Ahá, to je plátno a mým úkolem je, abych ho pomalovala!" A pomalovala ho. Druhý den přišlo zrcadlo k druhému domečku. Zazvonilo a nabídlo Umaštěnce, že by mohlo být užitečné. A Umaštěnka si zrovna dávala kopec 17 dortíků k snídani a řekla si: "Jééé, to je krásný stoleček na moje dortíky a sladkůstky!" A tak si na něj všechno položila. Ale zrcadlo vědělo, že to není vhodné, a tak třetí den přišlo k Chuchvalence. A Chuchvalenka si zrcadlo vzala a dala si ho před sebe na zahradu a sedla si proti němu a pak vyskočila: "Jééé, co to tu vidím za smetí (na vlasech)!" A tak si řekla, že přestane zlobit svoje sestřičky a bude se pořádně starat o svoje vlasy. A nejen její dvě sestry si všimly, že má hezčí vlasy. A tak zrcadlo začalo být užitečné.


lenka9044
31.01.2019 2 z 5

Příběhy hezké, ale hodně zvýrazněný záměr náboženské nauky

triatlet
20.08.2017 3 z 5

Triptych pohádek - podobenství. Příběhy jsou jednoduché a milé, ale vadil mi důraz na božskou podstatu.
Radost může člověk rozdávat i bez boží pomoci.

Nelly
26.05.2017 3 z 5

Pidi knížečka se třemi pohádkami pro děti. Pohádky jsou ve stylu křesťanství - s poučením. Hezky napsané, hezky ilustrované, ale osobně nemám ráda poučování o pravdách, které mi jsou jasné. Pro jiné lidičky možná přínosnější.