O naší milé paní

O naší milé paní https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/420356/bmid_mile-pani-YGQ-420356.jpg 5 2 2

Autor zve čtenáře do dávných i nepříliš vzdálených časů a nabízí poutavé mariánské legendy a pohádky. Příběhy jsou plné poezie, napětí i překvapení a také nás zavedou na různá místa s mariánskou tradicí v Čechách i na Moravě. Dočteme se o příběhu Palladia země české, o prameni v Klokotech, o Tatarech pod Hostýnem, o „Panence Skákavé“ – a hlavně o tom, že na starosti všedního dne nikdy nejsme sami.... celý text

Přidat komentář

Jana512
18.02.2020 4 z 5

Je to krásné dílko, věnující pozornost poutním místům v Čechách a na Moravě. Tato místa jsou jakýmsi důkazem, že úcta k Panně Marii je v naší zemi rozšířena. Nádherné ilustrace dokáží navodit blízkost místům a samotné Matce, i četné úryvky písní nebo modliteb. Nevím, ale jak jí rozumějí děti. Aby se jim Panna Maria nestala jen pohádkovou bytostí.

sadlo
05.01.2020

Kniha vydaná v edici Laskavé čtení. Ano, to plně knihu vystihuje. Nádherně ilustrováno. Podnázev titulu je Dědictví mariánských legend a pohádek. Proč Mariánských? Protože je to vyprávění o Matce Boží, mamince Ježíška. O zázracích, které vykonala v Čechách a na Moravě.
Je zde motto "" Milá je Panna Maria Čechům a milí jsou Čechové Panně Marii".


Kniha O naší milé paní je v

Přečtených2x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce1x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x