O čem si vyprávějí krumlovští andělé

O čem si vyprávějí krumlovští andělé https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460858/bmid_o-cem-si-vypraveji-krumlovsti-andel-OUQ-460858.png 5 4 3

O čem si vyprávějí krumlovští andělé aneb příběhy a pověsti z Českého Krumlova. Večer se scházejí andělé, aby si vyprávěli příběhy, které se v historii dávné i nedávné odehrály v jejich městě, Českém Krumlově. Chcete i vy nahlédnout do jejich skrytých tajemství a dozvědět se něco o tomto malebném, starobylém, ale i tajemném městě? Každý příběh si andělé vyprávějí na jiném místě - tu v klášterním kostele, tu v zámecké kapli. Čtenáři se tak poutavým způsobem dozví i něco z historie a místopisu Č. Krumlova. A hlavně- od kdy a proč jsou v Krumlově pro něj tak typičtí medvědi, kdo hrál na klavír, který se našel v domě staré dámy a kam se poděla vzácná socha, po které měli pátrat místní četníci? Jakou sílu v sobě musí najít člověk, který bojuje s nepřízní osudu jako drobná kněžna, která čekala na zázrak? Řada příběhů je živě převyprávěna na základě skutečných událostí z kronik, je tedy zajímavá i pro starší nebo dokonce ještě starší čtenáře. Autorka pracuje s dětmi, a proto jsou příběhy psané srozumitelným jazykem i pro čtenáře od 9 let (krom jednoho strašného příběhu, na ten si musí mladý čtenář rok počkat) a doplněny obrázky a přinášejí zamyšlení nad událostmi, které se opakují v životě každého z nás. Ve všech kapitolách je ukryté nějaké poučení nebo hluboká pravda, která ke čtenáři přichází tak, aby nad ní mohl přemýšlet, není mu nucena na první pohled. Protože autorka publikuje v časopisech a na webu, jsou povídky psané jazykem, který zaujme a nutí (zde opravdu k nucení dochází) čtenáře příběh dočíst až do konce. Ke knize autorka připravila i pracovní listy pro děti 6 -9 let a 10 – 12 let, které dostanou všechny školy Českokrumlovského okresu zdarma a pro ty, kteří si zakoupili knihu, budou rovněž zdarma ke stažení.... celý text

Přidat komentář

katerina1075
05.02.2021 5 z 5

Moc hezky napsaná kniha, potěší malé i velké čtenáře. Velmi se mi líbí shrnutí kapitol, kde se čtenář dozví, co z předchozího příběhu bylo podloženo daty a co naopak již vymyšleno autorkou. Přiznávám, že jsem přeskakovala pasáže, kde spolu mluví jednotliví andělé, ty mě neoslovily.

kolacky
11.01.2021 5 z 5

Pěkná lahůdečka na dvě hodinky. Mám moc ráda Český Krumlov, jeho ulice a atmosféru. I ty kostely, kde se andílci scházejí, poznávám.


PavlaMK077
22.12.2020 5 z 5

Moc milá a poutavě napsaná kniha krumlovských příběhů vyprávěných místními anděly, a proto laskavě a tzv. s přesahem. Určitě doporučuji všem, kdo mají Krumlov a jeho historii rádi.

Štítky knihy

pověsti Český Krumlov krumlovská Madona

Autorovy další knížky

Irena K. Vacková
česká, 1977
2020  100%O čem si vyprávějí krumlovští andělé
2022  85%Malý mnich
2022  0%Pověsti a příběhy z Krumlova II. aneb Co si vyprávějí andělé

Kniha O čem si vyprávějí krumlovští andělé je v

Přečtených5x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Chystám se číst3x