Nový domov

Nový domov https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516704/bmid_novy-domov-P0c-516704.jpg 4 4 3

Poutavý příběh o jednom psím rebelovi, obětavém přátelství a láskyplné rodině. Právě přišel nový rok a Lydii začíná nový život. Zůstala bez rodičů, a tak se stěhuje k tetě a jejím blízkým na venkov. Krátce nato přijde do rodiny i adoptovaný pes Guffer. Je úžasný, ale také pořádně zlobivý a poněkud nezvladatelný. Mezi dívkou a svérázným psem postupně vznikne zvláštní pouto. Najdou Lydie i Guffer společně nový domov?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: , Bambook
Originální název:

A Home for Goddesses and Dogs , 2020


více info...

Přidat komentář

Jaehyun
01.04.2024 4 z 5

Knížka se mi líbila, ale místy byla docela morbidní až depresivní. Nejsem už cílová skupina, takže nemůžu říct, jak na knihu budou nahlížet mladší čtenáři. Já tedy čekala něco jiného, měla jsem to jako takovou četbu na relax, takže mě to pak přepadlo nepřipravenou. Nicméně líbil se mi styl psaní, prostředí i hlavní hrdinka. I přes některé popisy bylo na knize něco, co mi i po dočtení dlouho zůstávalo v hlavě. Knihu byl doporučila tak 50/50 záleží na tom, komu ji budete číst, popřípadě kupovat.

Danago
30.06.2023 3 z 5

Z knížky jsem na rozpacích, je pravda, že nejsem 11tiletá dívka proto nemůžu hodnotit z tohoto pohledu.
Téma je naprosto skvělé, určitá místa jsou dojemná, strhující a překvapivá. Bohužel styl psaní mě v tomto případě bohužel vůbec nesedl. A já jsem měla velký problém knihu dočíst.
Příběh mi přišel poměrně náročným způsobem napsaný a i stránek má knížka hodně, možná by stálo za to, knihu trochu proškrtat , aby byl děj svižnější a zábavnější.
Příběh obsahuje velice zvláštní humor, který mě nesedl. Přišel mi místy morbidní a místy nepříjemný, ale možná to děti vidí jinak.
Kniha má velký přesah a děti, které jsou náročnými čtenáři si jej zde najdou.
Přesto nemůžu tentokrát hodnotit víc.


ladyfromskye
19.05.2023 4 z 5

Nový domov rozhodně není knížka pro sváteční čtenáře. Ne, ne, ne. Tahle knížka už od toho, kdo ji čte, leccos vyžaduje. To ovšem neznamená, že by byla špatná. Naopak. Je to další z knížek s přesahem, které mám tak ráda. Je sice možná trochu zasmušilá a občas je v ní použit dost zvláštní humor, ale je fakt dobrá. Věřte mi. A přečtěte si ji!

Štítky knihy

psi člověk a pes

Autorovy knížky

Leslie Connor
americká
2023  70%Nový domov