Vražda ve Vídni

Vražda ve Vídni https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474754/bmid_vrazda-ve-vidni-kND-474754.png 4 38 16

Hilde Jahnová, investigativní novinářka Vídeňského posla, sedí v kavárně v devátém obvodu a sleduje prázdnou budovu firmy. Hoří nedočkavostí. Očekává totiž příchod svého informátora, se kterým si domluvila schůzku. Neznámý muž jí má předat důležité podklady, které se týkají třaskavého případu, od jehož zveřejnění si slibuje průlom ve své kariéře. Když do budovy vejde muž, vyráží Hilde za ním. Setkání se však promění ve smrtící past.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Tödliches Rendezvous : ein Wien Krimi , 2011


více info...

Přidat komentář

dana_vrana
13.04.2024 3 z 5

Čtivá, příjemná detektivka. Zajímavý námět, nic komplikovaného, vrah se dá odhadnout, takže žádné větší napětí. V pozadí se rýsují nějaké osobní vztahy hlavních a vedlejších postav pracujících v redakci a na policii. Ráda budu pokračovat ve čtení dalších dílů.

sakro
09.04.2024 4 z 5

Mé první setkání s autorkou. Možná jsem čekal trochu víc té Vídně (když už je podtitulem Vídeňské krimi), ale i tak jsem více než spokojen a rád se začtu do knih dalších. Děj poměrně brzy průhledný, ale i tak si kniha podržela napětí až do posledních stran a dobře se četla. Detektivní linka velmi slušná, jednoduše perfektní oddechovka.


martina.culik
24.07.2023 3 z 5

Taková normální detektivka. Četla se příjemně, ale pro mě se to celé trochu moc táhlo.
Myšlenka na pozadí je v o něco absurdnější formě tématem knihy Konec stříbrného věku, takže motiv mi byl poměrně brzy jasný včetně pachatele.
Zda budu číst i další díly ze série si ještě musím rozmyslet, protože si myslím, že jsou na trhu i lepší detektivky, kterým dám nejspíš přednost.

Adriena838772
05.07.2023 5 z 5

To bylo fakt jízda moc se mi to líbilo a hodně napínavé

postrach
25.06.2023 3 z 5

Krásná obálka.Pěkné prostředí.Kniha jako celek oddechovka na víkend.

čef
15.03.2023 3 z 5

Jistou osobitost tato kniha jistě má. Detektivka je to sice klasická, amatérská pátračka resp. profesionální novinářka však při hledání sériového vraha zas tak obvyklá není. Rovněž motiv vraha z prostředí nezaměstnaných žen, je neotřelý, ovšem kdo chce věřit, věří, ostatní se hroutí.

Booky84
15.10.2022 3 z 5

Za mě se jedná o průměrnou detektivku, která se rychle čte, i přes nepřesnosti. Vraha jsem uhodla celkem brzy, což mě i samotnou překvapilo. Uvidíme, jaký bude další díl, je ovšem otázkou kdy vyjde, vzhledem k tomu, jak jsou díly zvláštně vydávány...

Madelisi
03.04.2022 4 z 5

Moc jsem ráda za existenci Sarah Pauli. Prostředí vídeňských památek dává těmto detektivkám své kouzlo.
Četla jsem eknihu, musím říct, že ta by si zasloužila ještě jednou přečíst - časté překlepy, kolikrát jména neodpovídají postavám.
Na jednom místě utekly reálie v překladu - Lainzer Tiergarten není lainzská zoologická zahrada, ale obora.
Závěrem - pěkný příběh, který by si zasloužil lepší český obsahový kabátek.

Marika Vanova
17.03.2022 4 z 5

Vražda ve Vídni je docela povedená detektivka, kde není hlavní postavou policista, ale mladá novinářka Sarah. Pachatele jsem uhodla po půlce příběhu, ale vůbec to nevadilo, dobře se to četlo.

ludek.n
14.02.2022 3 z 5

Mladá novinářka Sarah Pauliová řeší svůj první případ. Případ sériového vraha nezaměstnaných žen, který mimo jiné zabil i její kolegyni, investigativní novinářku Hilde Jahnovou, jež mu byla na stopě. Spisovatelka Beate Maxianová přichází s nenáročným, oddechovým kriminálním příběhem, v němž naplno využívá dobře známé reálie rakouské metropole i její podnikavé obyvatele. Vyprávění plyne hladce, nikde nezadrhává a novinářské zázemí s jeho svébytnými praktikami je dostatečně atraktivní, aby přitáhlo čtenářovu pozornost k tomuto dílku. Už jen fakt, že pátrání po vrahovi se neodehrává na policejní úrovni, má jistý pel originality, byť už byl mnohokráte v různých modifikacích použit. Každopádně je to zajímavé čtení s výraznými ženskými postavami. Možná by jim slušelo trochu více hloubky, ale vzhledem k tomu, že Vražda ve Vídni je teprve první vlaštovkou mnohodílné série, je jasné, že si autorka šetří munici. Co nechápu, je politika brněnského nakladatelství Moravská Bastei, které vydává jednotlivé knihy na přeskáčku v maximálně zmateném sledu 9-6-1.

FejKýý
29.01.2022 3 z 5

Jako první bych chtěla pochválit krásnou obálku a předsádku.
Chtěla bych vypíchnout že se kniha fakt dobře a rychle četla. Což jsem ráda protože mě osobně bohužel kniha moc nesedla. Za mě byla taková vleklejší ale druhá polovina knihy už byla lepší.
Hodně se mi líbilo, že jsme tentokrát se podívali do světa k novinářům a naše hlavní postava byla novinářka a nepracovala u policie jak bývá zvykem. Kdo máte rádi klidnější krimi určitě doporučuji, člověk na to musí mít i náladu.
Vyšetřování se mi velice líbilo a vraha jsem odhadla fakt úplně až ke konci, kdy už to bylo jasné. Jen mě mrzí pak ten rychlý konec bylo to šup, šup a konec. Je fakt že ty stránky ale utíkali pod rukama a posledních 60 stran jsem dala jako nic.
Jediná věc co mi tam ještě chyběla, že tam nebyla moc ta atmosféra Vídně.
Děkuji moc nakladatelství Moba za zaslání knihy k recenzi.

Ulala
25.01.2022 4 z 5

Docela dobrá oddechovka, tentokrát z novinářského prostředí. Trochu málo klasické Vídně, ale nemám nic proti.

Gabusza
02.01.2022 4 z 5

Napínavá krimi detektivka z Rakouskéo prostředí, kde mladá ambiciózní novinářka Sarah nasadí své tempo a začne pátrat po zločinci své kolegyně.

Příběh je psaný lehce a svižně, nenašla jsem zde žádné velké nedostatky, dokonce i autorka odbočila občas od tématu a seznámila nás, čtenáře s osobním životem mladé Sarah.

Sarah byla tak zapálená, že se neustále snažila dokázat ostatním, že sériový vrah, který řádil ve městě je opravdový, a jaký on má vůbec motiv. Některé scény byly opravdu napínavé, až jsem měla občas obavy o Sářin život, byla neskutečně oddaná a odvážná.

Konec jsem opravdu nepředpokládala, měla jsem svou verzi a tento jsem teda nečekala :)
Jde vidět, že autorka umí psát velice dobře a do poslední chvíle vlastně netušíte, kdo za tím vězí, i když v některých chvílích jsem byla přesvědčena, že vraha už znám :)

Knihu doporučuji knihomolům, kteří mají rádi detektivky a tahle mě mile překvapila. Líbilo se mi i prostředí ze kterého autorka čerpala.

Děkuji nakladatelství Moba za zaslání recenzního výtisku.

tereza7090
21.12.2021 4 z 5

Velmi čtivá detektivka z vídeňského prostředí se zajímavou zápletkou.
Původně jsem si myslela, že hlavní hrdinka bude někdo úplně jiný, no spletla jsem se, ale myslím si, že příjemně.
Sarah je prototypem moderní ženy, která si jde za svým. Její novinářský nos ji přináší výhody, ale také se ocitá v nebezpečí, o kterém ani netušila. Sarah mi byla velmi sympatická svou ctižádostí a cílevědomostí. Byla ochotná i za cenu svého života vypátrat pachatele svých známých a přesvědčit ostatní, že se nemýlí. Dozvídáme se i o jejím soukromém životě, proč žije v jedné domácnosti s bratrem a co se stalo jejich rodičům.
Při hledání pachatele narazí na překážky a nepochopení ostatních.
Ve Vídni se totiž usadil sériový vrah a nikdo tomu nevěří. Jeho pohnutky jsou totiž více než neobvyklé. Proč ženy vraždí, jaký k tomu má motiv a podle jakého klíče si je vybírá? Pachatele jsem neodhadla ani náhodou, do konce knihy jsem netušila, kdo za tím vězí.
Kniha se mi četla dobře, postav je tam tak akorát, aby se v nich čtenář neztrácel.
Kapitoly jsou středně dlouhé, nejsou zde žádná hluchá místa.
Četla jsem předchozí knihu autorky Vražda v Schönbrunnu. Tato kniha se mi asi líbila o malinko více, zločin byl zajímavější.
Této knize ale nemám co vytknout, dávám krásné čtyři hvězdičky a doporučuji. Od této spisovatelky si určitě zase něco brzy přečtu.

ctenarkaEva
11.12.2021 3 z 5

Oddechová detektivka. Líbila se mi víc než Vražda v hotelu Sacher. Také nerozumím tomu, proč český vydavatel vydává jednotlivé díly úplně na přeskáčku a nelogicky 1. díl vydal až po 6. a 9.

babicka_amalka
28.11.2021 3 z 5

průměrná oddychovka, ale číst se to dalo;
jen jsem nepochopila záměr českého vydavatele, který sérii vydává v pořadí 9. díl, 6. díl a teď 1. díl - vzhledem k tomu, že děj na sebe navazuje, je to poněkud na hlavu....

Štítky knihy

detektivní a krimi romány Vídeň

Autorovy další knížky

Beate Maxian
rakouská, 1967
2020  65%Vražda v hotelu Sacher
2021  73%Vražda v Schönbrunnu
2021  72%Vražda ve Vídni

Kniha Vražda ve Vídni je v

Právě čtených1x
Přečtených42x
Čtenářské výzvě12x
Knihotéce76x
Chystám se číst29x
Chci si koupit4x