Nové dějiny pyramid

Nové dějiny pyramid https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/120445/bmid_nove-dejiny-pyramid-Pz9-120445.jpg 4 2 2

Šokující pravda o stavbě pyramid.Máme pře sebou první konečně globální popis stavby pyramid. Setkáváme se v něm s jejich geniálním vynálezcem, velkým písařem a achitektem Imhopetem. Vše je logické a jasné, vše do sebe zapadá. (první globálně pojatá teorie o stavbě pyramid vycházející ze syntézy moderní vědy, experimentování, náboženství a hieroglyfických textů)... celý text

Literatura naučná Historie
Vydáno: , Fontána (Dobra & Fontána)
Originální název:

Nouvelle histoire des pyramides , 2004


více info...

Přidat komentář

Kulhajs
02.05.2022 3 z 5

Autor v knize obhajuje svou teorii o tom, že kameny, z kterých jsou postaveny pyramidy jsou umělé, tedy nikoli těžené, ale odlité ze směsi rozpuštěného vápence, natronu a dalších složek. V knize je popsán pokus výroby umělého kamene, vycházející z autorova překladu hieroglyfů o složení takto vyráběného kamene. Dále pak popisy pyramid, kde a jak je této technologie užito a možné vysvětlení úpadku kvality novějších pyramid a další. Teorie hlavu a patu má, i když oficiální egyptologie s ní nechce mít nic společného. Čtení je to složitější, spíše technické a chemické, ale šlo to.

Elea
28.03.2016 4 z 5

Autor popisuje stavbu pyramid zajímavým, hodně netradičním způsobem. Místy je však kniha hodně rozvládná a opakuje již dříve popsané skutečnosti.


Štítky knihy

pyramidy starověký Egypt starověká architektura stavebnictví

Autorovy další knížky

Joseph Davidovits
francouzská, 1935
2006  70%Nové dějiny pyramid
2007  0%Egypt - tajemství pohřebního chrámu