Nová ticha

Nová ticha https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492521/bmid_nova-ticha-DEm-492521.jpg 1 1 1

Básnická prvotina bechyňského autora je poetickým rozjímáním o tichu, o jeho podobách a impulzech v současném světě. V lidském počínání a vnímání se objevuje jak „mihotání částí zvuku“, tak i tichá a čistá slova, která garantují jak počátek vztahu, tak i jeho zánik. „Každá nová báseň je jiná,“ konstatuje Etiene Levi. V každé může být touha nebo naopak obava a úzkost, v každé nastane na jejím konci ticho, násobené působivostí daného verše. Ale každé ticho má zároveň svůj hlas, jenž se mění „v kamínky nevyřčených přání“, v to, co symbolizuje sladkou i trpkou nehybnost přítomného času, co ukrývá touhy a přání, jež dokážeme spíše naznačit, nikoli ale naplno vyslovit.... celý text

Přidat komentář

Nočnípták
17.04.2022 1 z 5

V téhle knize poezie jsem nenašla nic co by mě zaujalo, co by ke mně promluvilo. Nerada odsuzuji jakékoli verše, třeba nejsem zrovna na poezii naladěná, ale tady opravdu necítím nic. Snad jen vakuum. Nevzdávám to, za čas zkusím znovu.
Jednu *? Asi jo, vždyť každá snaha se cení a za každou knihou je spousta práce (autora, nakladatele, redaktora, tiskaře,grafika a pod.

Autorovy knížky

Etiene Levi
bulharská
2020  20%Nová ticha

Kniha Nová ticha je v

Přečtených1x