Nová pražská strašidla

Nová pražská strašidla https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/134969/mid_nova-prazska-strasidla-4Y1-134969.jpg 2 15 6

Autor v této knize shromáždil sto nových pražských strašidel ze současnosti i z časů reálného socialismu. V proluce mezi městskou legendou a fantazií tu ožívá Stalinova socha na Letné, nuselský Most sebevrahů, provozovny McDonald´s, vražedkyně s náklaďákem Olga Hepnarová, spartakiádní vrah, zpěvák Jiří Schelinger či koťátka z televizních přestávek. Každé strašidlo s sebou přináší napínavý příběh na pomezí hororu a grotesky.... celý text

Přidat komentář

evca7271
05.04.2024 1 z 5

Kniha mě nalákala svou obálkou, ale obsah mě bohužel zklamal.

Atlantis
20.08.2019 1 z 5

Tohle si autor psával na svůj blotgísek, ne? Taková zhovadilost je opravdu obyčejným plýtváním papíru. Nová pražská strašidla v sobě kombinují příběhy, které jsou často na dvě stránečky, přičemž nemají ani hlavu, ani patu. Osobně bych je zařadil do jiného tělesného otvoru.
Naprostý výsměch všemu byla ta strašidla, která popisují opravdové vrahy a jejich oběti. Nechutné, nevkusné, trapné.


medvedice3
26.01.2017 3 z 5

Hm, kniha rozhodně nesplňuje to, co poměrně slibný název.

Plague
09.01.2017 2 z 5

Ač optimista a většinou si najdu na knížce něco dobrého, tohle byla Bída. Nejlepší z celé knížky je ilustrace přebalu, který něco sliboval. Obsah ale slibům nedostál. Nebylo to ani zábavné, ani strašidelné, ani černě humorné. Nic to ve mě nezanechalo, já vlastně ani nevím, o čem to bylo - a to sem to teď dočet. Jediné, co si pamatuju je pražská parodie na Mr. Hankeyho ze SouthParku - hodně nepovedená parodie. Škoda - potenciál by tu byl.Tak třeba někdy jindy a někým jiným.

Burák
29.12.2013 1 z 5

Čekala jsem něco vy stylu pokračování Pražských pověstí od Popelky Biliánové, akorát v modernějším a trochu mainstreamovějším provedení. Tohle ale byla parodie. Navíc hodně nepovedená a místy velmi trapná.
Shrnutí: Pokud vám není 12, je to škoda času. Jedna hvězda (15 %).

Štěchýto
29.09.2012

Po prolistování knihy jsem byl vděčný za Černou sanitku. Některé povídky jsou naprosto trapné, například o kakaovém mužíčku, útoku obří larvy atd. Alespoň ilustrace je zajímavá. A pokud jde o nová pražská strašidla, očekával bych alespoň řádek o Lovci Lidí z Kunratického lesa - nejdiskutovanější folklorovou postavou na internetu za poslední dva roky.