Nohama napřed

Nohama napřed https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/377964/mid_nohama-napred-ynO-377964.jpg 3 15 8

Román se odehrává v pohřebním ústavu, kam žádné lehkovážné vtipkování nepatří, a přesto rodina Horáčkových přitahuje komické situace jako magnet a každou katastrofu se jim absurdním způsobem podaří obrátit ve výhru přesně podle pravidla, že život se nemá brát příliš vážně, protože stejně skončí na hřbitově. Černý humor Borise Pralovszkého je drsný i něžný stejně jako jeho ilustrace ke knize a smích čtenáře vždycky osvobodí, když se děj náhle splaší a hlavní hrdinové se ocitnou v neřešitelné situaci.... celý text

Přidat komentář

denisa7430
26.09.2019 5 z 5

Černým humorem je protkaná každá stránka knihy, nepřestala jsem se smát. Při čtení člověk zapomene na vlastní strasti a jen se baví. Přečíst doporučuji těm, co chtějí na chvilku vypnout mozek, nemyslet na nic nepříjemného a zasmát se nad neskutečnými situacemi jedné praštěné rodinky.

Mydlivoj
24.06.2019 odpad!

Pan Pralovszký zkusil využít svůj humor co používal v kreslených vtipech v humoristickém časopise Trnky-Brnky. Nepovedlo se to. Vůbec.


knihovniceS
24.06.2019 1 z 5

Tolik chvály a já jsem byla děsně zklamaná. po třetině knihy jsem četbu vzdala. Možná je to tím, že nejsem příznivcem černého humoru. Nikoho od četby neodrazuji, to neznamená, že když se nelíbila mně, nebude se líbit jiným.

orinka3
17.06.2019 5 z 5

Když jsem se onehdy tolik nasmála při čtení knihy Albert jede domů, říkala jsem si, že těžko najdu nějakou takovou další. A spletla jsem se. Tohle je taky náramné čtení. Kdybych si dělala čárky za každou pasáž, u které jsem se musela zastavit než se dosytosti vychechtám, měla bych z čárek plůtek jak na účtu v hospodě. Skvělé, výborné, vtipné, nápadité. Jistě, nic z toho nemůže být pravda, ale ta nadsázka, joj!!! Jenom doufám, že si knížky nevšimne Romea, to by hnala až do Štrasbúrku!:)

katerina5544
20.01.2019 5 z 5

Naprostá bomba! Já se neskutečně bavila od začátku do konce! Takových knih kdyby bylo víc....naprosto nekorektní černý humor a prostě boží! Jsem nadšená a těším se na další autorův počin!

Hanifa
30.11.2018 5 z 5

Jsem nadšená. Bavilo mě to od první po poslední stránku, žádná hluchá místa jsem nepotkala. Obsah upoutávky plně odpovídá mému dojmu. Lehce morbidní, zábavné čtení, česká rodinka si umí ve všem poradit. Další návod, jak se zbavit mrtvol a neházet je v sudech do přehrady. Hm... a tofu si nějakou dobu také odpustím... Černý humor po česku a velmi milý. Díky pane spisovateli !

Ivet65
25.11.2018 4 z 5

Kniha je bezvadná a ten kdo se chce pobavit, ať po ní sáhne, nebude litovat.

NatyDee
03.09.2018 4 z 5

Leč nejsem milovníkem černého humoru, tak tato knížka mě překvapila, ale především pobavila. V některých chvílích jsem si říkala, ono jim to prošlo :-D a smála se u toho. Pokud tedy má někdo rád černý humor, tak doporučuju.