Noc v Orient expresu

Noc v Orient expresu https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421164/bmid_noc-v-orient-expresu-zMf-421164.jpg 3 45 16

Cesta za láskou v nádherném prostředí Orient expresu Na londýnském nádraží netrpělivě přešlapují cestující. Nemůžou se dočkat, až nastoupí na palubu nejslavnějšího vlaku na světě. Archieho a Emmie vyslala na cestu seznamovací agentura, Imogen jede do Benátek vyzvednout záhadný obraz své babičky, Riley se těší na setkání s dlouholetou láskou, Stephanie se snaží stmelit rodinu nového partnera... Důvody, proč se vydat Orient expresem z Londýna do Benátek, jsou různé. Jisté však je, že cesta každému z hrdinů změní život. Čeká na jejím konci láska?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Motto
Originální název:

A Night on the Orient Express , 2013


více info...

Přidat komentář

Katy_vKnihách
23.04.2024 3 z 5

Na to, že se tahle kniha jmenuje Noc v Orient Expresu, jsem si toho vlaku moc neužila. A na to, že na obálce jsou neskutečně krásné Benátky, tak těch jsem si užila ještě méně. Bohužel, tohle mě zklamalo. Těšila jsem se jak na vlakové dobrodružství, tak na Benátky samotné. Ale, jak už jsem řekla, tohoto se mi dostalo opravdu jen malinko. Celá kniha se zabývá až natolik pasažéry onoho vlaku, jejich minulostí, jejich přítomností a jejich důvody, proč tu cestu vůbec podnikají, že na to, co mělo být hlavním tématem knihy, už nezbylo místo. Za mě průměrná kniha, která mě ani přes nádhernou obálku bohužel neokouzlila.

knihveru
31.01.2023 3 z 5

Celkově příjemné čtení, zvládnuto za dva večery. Na začátku hodně postav, občas mi trvalo si vzpomenout, o koho jde. Kniha vypráví příběhy několika párů, ne na všechny je však kladen stejný důraz. Největší počet stran je věnován příběhu Adele a Jacka, což mi trochu vadilo. Nejméně uvěřitelná mi přišla dějová linka se Simonem a Stephanie (a Simonovými dětmi).


VerronikaH
25.09.2022 3 z 5

Nenáročné a odpočinkové čtení, které sice ničím nenadchne, ale taky neurazí. Atmosféra slavného vlaku s nádechem 20. let minulého století dokáže vtáhnout, stejně jako romantické Benátky. Za mě rozhodně nejlepší způsob jak se vypravit na oddychovou dovolenou, když zrovna nemůžete vytáhnout paty z baráku.

SSTknihy
01.09.2022 3 z 5

Takové milé romantické příběhy, kde všem držíte palce a přejete si šťastný konec, protože nic jiného stejně nepřipadá v úvahu. Jednotlivé příběhy běží v podstatě samostatně, což je škoda, protože větší provázanost a třeba i propojení s příběhy samotných stevardů Orient expressu by do vyprávění vnesly větší napětí. Takhle to připomíná spíš soubor povídek než ucelený román.

pip11
27.02.2022 5 z 5

Od začátku se seznamujeme s příběhy lidí, kteří pojedou Orient Expresem do Benátek. Je to pomalý, ale příjemný příběh s krásnými popisy těchto legendárních vagonů se vší jejich výzdobou. Také procházky Benátkami se mi líbily. Bylo to moc pěkné a pohodové. Pouze životní příběh Adel byl místy lehce zdlouhavý.

Ellissabeth
18.02.2022 3 z 5

Začátek moc pomalý. Moc příběhů. Jak mile byli na nádraží a čekal je Orient expres, bylo to moc fajn ;-) Hned bych jela...

namornice
10.08.2021 3 z 5

Až jsem byla sama překvapená, jak mě bavilo to číst. Taková pohodová milá četba, romanťárna s předvídatelným koncem, oddechovka na dvě odpoledne. Moc mě bavily Benátky.
Navíc cesta Orient expresem je na mém cestovatelském seznamu už dlouho, takže škoda, že to byla jen jedna noc a že se nejednalo aspoň o zpáteční cestu, protože právě ta část z vlaku mě bavila asi ze všeho nejvíc.

Booky84
09.06.2021 5 z 5

Pohodová kniha pro odpolední odpočinek. Zažít cestování v Orient expresu musí být jedinečný zážitek.

Jessybelle
17.07.2020 4 z 5

Kdo čeká příjemnou oddechovku, s dobrým koncem, tak pro toho je to ideální knížka. Vhodná na dovolenou, deštivé odpoledne.
A upřímně, neláká Vás cesta Orient expressem???

alnahu
29.03.2020 3 z 5

Odpočinkový román z nejslavnějšího vlaku Orient Expres ,kde se odehrává příběh několika cestujících,kterým tato cesta změní život.Hlavní osobou tohoto románu je osmdesátiletá Adele Russellová, která má také své tajemství o které se chce podělit se svou vnučkou.V tomto příběhu jsem měla trochu problém se zorientovat v osobách kdo je kdo.

tami1
08.03.2020 3 z 5

Čtivý, příjemně napsaný odpočinkový román. Zpočátku jsem měla lehký chaos v postavách, ale kniha se četla dobře. Je to taková mozaika příběhů, které se protnou při cestě v Orient Expresu.

alzbeta4340
15.12.2019 4 z 5

Příjemné čtení na nedělní odpoledne. Směsice osudů cestujících v Orient Expresu, moc pěkný popis okouzlení starodávnou noblesou tohoto vlaku. Nic originálního, čekáte dobrý konec... a dostanete ho.

bbara155
26.11.2019 5 z 5

Pěkný odpočinkový román.

kolacky
03.11.2019 4 z 5

Milá oddechovka. Mezi všemi dedektývkami a srílery, které hltám běžně, roztomilá pauzička.

bookcase
31.10.2019 5 z 5

Moc se mi to líbilo, příjemně se to četlo, děj nikam nespěchal, jen tak lehce plynul, přitom nastínil rozmanité osudy několika lidí. Pohodovka.

Knižní střípky
24.10.2019 2 z 5

Na knihu jsem se hodně těšila, anotace vypadala zajímavě, ale příběh mě vůbec nebavil, nevím, čím to bylo, ale prostě nic ve mně nezanechal. Knihu jsem doposlouchala v podstatě jen ze setrvačnosti, asi kdybych ji četla, tak ji ani nedočtu a odložím.