Nikola Tesla a jeho tajné vynálezy

Nikola Tesla a jeho tajné vynálezy https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58073/bmid_nikola-tesla-a-jeho-tajne-vynalezy-2Km-58073.jpg 4 23 7

Kniha „Nikola Tesla a jeho tajné vynálezy“ uvádí čtenáře do světa geniálního a tajemného vynálezce, kterým byl Nikola Tesla, jehož význam je plně doceňován až v poslední době. Z tohoto spisu se dozvíme více o Teslově pohledu na duchovní pouť člověka a celého lidstva. Tento cenný dokument obsahuje i řadu vědeckotechnických prognóz a zaobírá se způsoby získávání energie, která je v přírodě volně k dispozici. „Věda je jen perverzí, pokud jejím nejvyšším cílem není lepší lidstvo.“ (Nikola Tesla) Gaussova křivka rozdělení inteligence mezi lidstvo je neúprosná. Většina z nás spadá do šedivého průměru kolem hodnoty IQ 100. Jen občas se narodí výjimečně nadaný jedinec, který předběhne svou dobu o roky, desetiletí, století. Nikola Tesla kdysi předběhl svou dobu natolik, že je pro nás dosud v nedohlednu. A co je důležité, ze všech osobností světové vědy právě on nejvíce ovlivnil science fiction a náš dnešní styl života vůbec. Páteř knihy tvoří podivuhodný Teslův traktát „Problematika zvyšování energie lidstva“, který byl napsán v roce 1900. Z tohoto spisu se dozvíme více o Teslově pohledu na duchovní pouť člověka a celého lidstva. Vynálezce se podrobně rozepisuje o tom, co člověka na jeho cestě sráží a co ho naopak žene vpřed. Tento cenný dokument obsahuje i řadu vědeckotechnických prognóz a zaobírá se způsoby získávání energie, která je v přírodě volně k dispozici. Další část knihy tvoří zasvěcené články, většinou publikované při příležitosti stého výročí Teslových pokusů s dálkovým přenosem energie v Colorado Springs.... celý text

Literatura světová Literatura faktu
Vydáno: , Dobra
Originální název:

The Tesla Papers


více info...

Přidat komentář

Luigi1
06.09.2023 4 z 5

Nikola Tesla si drží stále svůj trend.

Kutcho
24.02.2021 3 z 5

Pre mňa pôsobila táto kniha ako mišmáš všetkého možného bez nejakého uceleného posolstva, ktorý chcel autor docieliť.
Samotný život Nikola Tesly je veľmi zaujímavý a nespochybniteľne bol najväčším vynálezcom minimálne 19. a 20. storočia, no táto kniha obsahuje prostredníctvom článkov iba zlomok jeho života, niektoré udalosti sa opakujú, a niektoré články sa dokonca nevenujú ani priamo Teslovi.
Kniha ako taká zaujímavá je, ale nie vďaka autorovi, ale vďaka príbehu a odkazu Nikola Tesly. Určite sú na trhu aj lepšie knihy o živote tohto génia, takže touto konkrétnou by som sa neobťažoval. Určite lepšia je Muž, který vynalezl 20. století od Roberta Lomasa.


NemmamSlov
31.03.2020 5 z 5

"Naše úspechy a neúspechy sú navzájom prepojené ako sila a hmota. Ak sa oddelia, už niet viac človeka." (Nikola Tesla)

Tesla bol vizionár svojej doby a nenasvedčujú to len jeho vynálezy, ale aj jeho myšlienky. Knihu som dostal ako dar, a som neskutočne rád, že sa ku mne dostala. Hlavne ma fascinovalo Teslove zmýšlanie o ľudoch, kde opisuje nie človeka ako jednotlivca, ale ľudstvo ako celok. Už v tej dobe vedel akým smerom sa obyvatelia Zeme vyberú a čo som bol hlavne prekvapený, tak sa aj jeho slová v tejto dobe plnia. Zaskočil ma aj fakt o elektrickom automobile. V jeho dobe dokázal vyvinúť auto na elektrický pohon, len bohaté korporácie ho neustále držali pod krkom, ale najväčšiu zaujímavosť tejto knihy je Teslová energia pre všetkých. Škoda, že nenašiel dostatok financií na dokončenie svojej veže, možno by sme boli dnes úplne niekde inde, hlavne čo sa týka chápania elektrickej energie.

Jelitovna
01.02.2018

K některým knihám se čas od času vracím a tato je jednou z nich.
"Po letech pátrání, pozorování a neustálého ověřování, které probíhalo rok po roce, jsem přišel na to, že všechny mé myšlenky i všechny mé činy jsou automatické. S naprostou jistotou a uspokojením jsem došel k závěru, že jsem automat obdařený silou pohybu, který pouze reaguje na externí podněty, jež se dotýkají mých smyslových orgánů. Tyto podněty rozhodují o všech mých pohybech a činech. Vzpomínám si pouze na jeden či dva případy v celém svém životě, kdy jsem nebyl s to lokalizovat první vjem, který spustil můj pohyb, myšlenku či sen."

starman
15.10.2017 2 z 5

Tesla bol nepochybne génius. Bohužiaľ je ale zároveň jeho život opradený množstvom legiend a tak sa dá len veľmi ťažko odhadnúť, kde končí pravda a začína špekulácia. Táto kniha je tiež príkladom zdroja, o ktorého vierohodnosti mám silné pochybnosti. Veľmi rád by som si prečítal nejakú triezvejšiu Teslovu biografiu, alebo proste niečo, čo nezaváňa len prvoplánovým nádychom senzácie. Táto kniha, aj keď má pôsobiť objektívne, má podľa mňa k tomu extrémne ďaleko a v mojej knižnici by som ju zaradil k rôznym ufologickým alebo iným "záhadologickým" publikáciam.

koci.utd
22.08.2015 5 z 5

Již od útlého věku jsem fascinován prací Nikoly Tesly. Po přečtení jsem měl ústa dokořán. Zajímavý pohled na život a dílo podceňovaného génia.

Jelitovna
11.09.2014

Cit.: "... dálkovému přenosu elektřiny skrze okolní médium. Nedovedu si představit žádný technický pokrok, který má tendenci sjednotit různorodé prvky lidstva více než právě tento. Totéž platí i o úspoře a efektivním využití lidské energie. Právě tento vynález je tím nejlepším prostředkem ke zvýšení síly urychlující masu lidstva. Pouhý morální vliv takovéhoto radikálního zlomu při využívání energie by byl ohromný. Na druhé straně, pokud dojde k tomu, že na všech místech zeměkoule bude vyráběno omezené množství energie z okolního prostředí pomocí samofungujících spalovacích motorů či jiným způsobem, stav lidstva se příliš nezmění. Zvýší se produktivita výroby, ale lidé či národy si zůstanou cizí, jako tomu je dosud."
A 70 let po Teslově smrti platí toto DOSUD stále.