Dívky ve sněhu

Dívky ve sněhu https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518810/bmid_divky-ve-snehu-OIs-518810.jpg 4 102 26

Nikki Huntová série

1. díl >

NE VŠECHNA MONSTRA SE SCHOVÁVAJÍ VE SKŘÍNI… V odlehlých polích nedaleko minnesotského městečka Stillwater byste mohli křičet celé dny, ale nikdo by vás neslyšel. Když jsou ve sněhu náhodně nalezena těla patnáctiletých dívek Madison a Kaylee, šerif Hardin je přesvědčen, že jde o dílo sériového vraha přezdívaného Mráz. Agentka FBI Nikki Huntová však nepochybuje, že za vraždami stojí někdo z místních. Někdo, kdo věděl, kam oběti schovat, aby je nikdo nenašel. Nikki se do rodného města vrací po dlouhých dvaceti letech. Poprvé od doby, kdy jako šestnáctiletá usvědčila Marka Todda, spolužáka ze školy, z vraždy svých rodičů. Skutečnosti, které čerstvě vypluly na světlo, by však mohly stav věcí zvrátit. Mark žádá o obnovení procesu a jeho bratr Rory naléhavě prosí Nikki, aby prošla nové důkazy. Nikki ví, že vražda dívek je důležitější, ale Rory ji zviklá natolik, že začne pochybovat, zda kdysi věřila těm správným lidem. Může existovat spojitost mezi smrtí Madison, Kaylee a jejích rodičů? A dokáže se Nikki vypořádat se svou minulostí dřív, než zemře někdo další? _____ „Záruka nejedné probdělé noci.“ – Lisa Regan „Hltala jsem každé slovo. Nedá se to odložit.“ – Bonnie’s Book Talk... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Mystery Press
Originální název:

The Girls in the Snow , 2020


více info...

Přidat komentář

bacouch
10.04.2024 2 z 5

(SPOILER) Pro mě tuctová detektivka, která se mi špatně četla - nevím, zda to bylo originálem nebo kostrbatým překladem. Ale některé věty nedávaly smysl.
Prostřední část byla asi nejlepší, docela napínavá, ale bohužel ten konec to zazdil. Motiv vražd i samotní pachatelé byly absurdní. A to ani nemluvím o nedokončení některých dějových linek. Proč už nikoho nezajímal Mráz? Co se stalo s Hardinem? Po 20 letech nespravedlivého věznění jen tak vyjdu ven a řeknu: "Ale což, stane se..."...? Samé otázky. Takže díky, milá Stacy, stačilo.

mirunda
05.02.2024 5 z 5

Na prvotinu bych řekla, že je to skvělá kniha. Někdy jsem při čtení byla lehce zmatená, přeskakováním od tématu k tématu a konec mi přišel lehce odfláknutý, ale nic to nemění na tom, že kniha byla velmi napínavá


klarinka9974
01.02.2024 4 z 5

Mám pocit, že jsem našla další skvělou spisovatelku co umí napsat promyšlený a napínavý thriller. Knihu jsem začala číst v době své čtenářské krize, proto mi začátek trval tak dlouho. Ale tato kniha mě pomohla překonat krizy a po čtvrtce knihy, jsem příběh hltala a knihu jsem nemohla odložit. Myslela jsem si, že ke konci už je jasný, kdo všechno zavinil ale přišla další rána a další velké překvapení, přesně tak jak my čtenáři očekáváme. Skvěle napsané, procítěné a promyšlené do poslední kapitoly. Rozhodně se chystám na další díl.

Kekik
17.01.2024 4 z 5

Velice slibný začátek nové série.
Je znát, že se jedná o debut. Styl psaní je celkem jednoduchý, ale to mně osobně vůbec nevadí. Čtení mě bavilo. Je pravda, že občas to drhlo, zvláště když Nikki neustále opakovala, že vyšetřování smrti dívek je pro ni prioritou, ale přitom více řešila vraždu rodičů. Ovšem není se čemu divit. Každý by se tak choval.

Kdo je vrahem rodičů Nikki jsem věděla od začátku. Hned jsem ho obvinila a správně. Ovšem u druhého vyšetřování jsem se sekla. Tam mě autorka dostala. A přitom to je teď tak vyditelné. A jsem za to ráda, že mě autorka překvapila.

Trochu mě zklamal konec. Byl takový rychlý.

Čtenářská výzva 2024: Téma 4. Dosud nepřečtená kniha z vlastní knihovny.

Olous1
11.01.2024 5 z 5

Další skvělá série. Velmi čtivé, napínavé, dobře napsané. Budu se těšit na další díl.95%.

PetaZ
09.01.2024 5 z 5

Kniha byla teda hodne ctiva, dalsi zenska autorka thrilleru, ktera se toho fakt neboji.. Tak snad dalsi dily serie vyjdou i u nas

bafuskyBaf
07.01.2024 5 z 5

Knížka mě vcucla a už nepustila. Po dlouhé době super kniha. Kratší kapitoly přidaly na napětí. Hlavní představitelka velmi sympatická a ani mi tu nevadila ta romantická linka. Doufám, že bude další díl série.

Nuttelka
06.01.2024 5 z 5

Knihu jsem dala na jeden zátah a to už u mě svědčí o tom, že mě děj chytil a nepustil, dokud jsem nebyla na úplném konci.. to byla jízda!! Nikky se mi hodně líbí a určitě budu v této sérii pokračovat :-) Mám ráda "zvraty", u kterých vždy není vše tak, jak se na první pohled zdá.. moc povedený první díl a já už se těším na další.

milanříský
29.12.2023 3 z 5

V odlehlých polích nedaleko minnesotského městečka Stillwater jsou ve sněhu nalezena těla dvou patnáctiletých dívek a místní šerif je přesvědčen, že jde o dílo sériového vraha přezdívaného Mráz. Proto na místo dorazí agentka FBI, která zde, jaká to náhoda, vyrůstala a dokonce pomohla usvědčit vraha svých rodičů. A ten sedí v base a tvrdí, že je nezabil a shodou okolností se zrovna najdou nové důkazy podporující jeho verzi.

Největším problémem Dívek ve sněhu je právě předvídatelnost ze zápletky přímo čišící a také otravná romantická linka. Jako by snad nebylo ani možné ji v thrillerech od ženských autorek napsat tak, aby u ní chlapům necukaly koutky. Na druhou stranu, není tak ultra stupidní jako v podobném thrilleru Uteč, dokud můžeš. Právě v tomto srovnání, neboť se jedná o podobný styl, Dívky ve sněhu jednoznačně vítězí. Jestli si na ně vzpomenete za rok, je otázka. Dva, tři mrazivé večery s nimi však zabijete celkem dobře.

LukBook
26.12.2023 4 z 5

Zajímavá krimi na pomezí thrilleru. Postavená na kombinaci případu v současnosti a flashbacích do minulosti, které jsou vlastně takovou samotnou kapitolou. Dramatické. Nemám s touto knihou žádný problém

JezinkaJ
28.11.2023 3 z 5

Nejdřív jsem byla nadšená, pak nadšení opadávalo.
Není třeba milostných vsuvek do krimi, my holky je budeme číst stejně i bez těchto, většinou málo podařených, či věrohodných, vedlejších dějových linek. Až se budu chtít bavit vztahovým příběhem, otevřu Bridget Jones.
Čtivé, ale všeho bylo trochu moc, jako by to bylo přesolené i přeslazené najednou.
I tak jsem zvědavá, kam se agentka posune v druhém díle, tedy jestli nějaký bude a jestli si na něj ještě vzpomenu.

JitkaHambi
25.11.2023 3 z 5

Číst se to dalo, ale za chvíli už nebudu vědět o čem kniha byla.Taková"tuctová" krimi.Vše se omílalo 100x dokola.

SirenKa
25.11.2023 3 z 5

Napínavá krimi, co se čte sama, od začátku do konce. Vůbec mi tam ale nesedla celá ta romantická dějová linka, která degradovala celkový dojem z knihy i pofesionalitu hlavní hrdinky. Chtěla jsem detektivku poslat dál kamarádovi, nakonec ten román pro ženy odkládám do knihobudky. Fakt škoda.

čef
24.11.2023 5 z 5

(SPOILER) Vyšetřovatelka FBI pátrá po sériovém vrahovi a dopátrá se však „jen“ k jinému vrahovi svých rodičů a tří zmrzlých dívek. Autorka zvládla tento hodně zamotaný příběh odvyprávět tak, že vás připoutá ke knize, dokud ji nepřečtete celou. Vycpávek je zde minimálně a to mne vždy potěší. Hodnotím tedy vysoko.

P3_tis
20.11.2023 5 z 5

Toto vypadá na slibně se rozjíždějící sérii! Kniha odsýpala a bavila mě od první stránky. Skvělým námětem jsou také dva případy, které spolu zdánlivě nesouvisí

ela1972
20.11.2023 5 z 5

Kniha se krásně četla a těším se na další ze série

PolBara
17.11.2023 4 z 5

Zajímavý příběh a sympatická hlavní hrdinka. Kniha mě bavila, těším se na další díl série.

astra3
15.11.2023 5 z 5

Dobrý začátek nové série. Trochu "americké", ale čtivé.

Zuzulinka
12.11.2023 5 z 5

Moc krásná kniha; těším se na druhý díl..

sidonka
07.11.2023 4 z 5

Hodně povedená kniha, mám ráda detektivky, kde je ve vyšetřovacím týmu žena, má to jinou atmosféru a rozhodně se těším na další díly