Nikdy nevěř ničemu
kniha od: Julie Nováková
KoupitKoupit eknihu
Pražský počítačový poradce David Novotný nevyhledává dobrodružství ani změnu a daří se mu věci příští dobře předvídat - ovšem jen do chvíle, než se dozví o nečekaném dědictví až ve Francii. Laurent Montazand byl blízkým přítelem jeho strýce, ale Davida by nikdy nenapadlo, že mu odkáže svůj dům a restaurant v Normandii. Jaké pohnutky ho k tomu vedly? David se ocitá v nezáviděníhodné situaci - cizinec nerozumějící téměř nic francouzsky v městečku, kde ho všichni považují za nevítaného vetřelce. V Tournesolville se zvedne náhlá vlna zločinu - vloupání následují značně podezřelá autonehoda a šokující úmrtí... David pochybuje, že byla Montazandova smrt přirozená. Kolotoč otázek nebere konce - dokud málem nevezme konec sám hrdina......celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63148/nikdy-never-nicemu-63148.jpg 3.88Žánr | Detektivky, krimi, Literatura česká |
Vydáno | 2011, MOBA (Moravská bastei) |
více informací... |
Komentáře (3)
Kniha Nikdy nevěř ničemu

Autorka zřejmě miluje Francii a tak děj umístila zde, i když by se v zásadě mohl stát i u nás. Ale to by potom nemohla psát o výborných francouzských jídlech a pitích a tak vůbec. No nic, toto jí trvalo asi do poloviny knihy a pak se to trochu více rozjelo a závěr nebyl zas tak špatný. Čtení na slabé dvě hodiny, které by jinak nevyužity propadly do propasti času nevyužity, takže v tomto případě ano.

Ale ano, docela příjemný, velmi jednoduchý příběh s nepříliš krvavou kriminální zápletkou. Ale na romantiku francouzského venkova znám i lepší tituly; nicméně na rychlou dobrou noc vhodné čtení.
Autor a jeho další knihy
- 700 exabytů nesmrtelnosti 2018
- Terra nullius 2015
- Prstenec prozření 2015
- Bez naděje 2014
- Světy za obzorem 2018
- Tichá planeta 2011
Kniha Nikdy nevěř ničemu je v
Přečtených | 11x |
Čtenářské výzvě | 2x |