Nick Cave - The Birthday Party a další legendární dobrodružství

Nick Cave - The Birthday Party a další legendární dobrodružství https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76877/bmid_nick-cave-the-birthday-party-a-dals-wZA-76877.jpg 4 19 3

THE BIRTHDAY PARTY & DALŠÍ LEGENDÁRNÍ DOBRODRUŽSTVÍ barvitě líčí cestu Nicka Cavea z melbournských předměstí ke kariéře světové hvězdy rocku.

Literatura naučná Umění Hudba a zpěv
Vydáno: , Votobia
Originální název:

Nick Cave: The Birthday Party and Other Epic Adventures , 1996


více info...

Přidat komentář

dr.horrible
22.10.2022 3 z 5

Ak máte radi Nicka Cavea dnes, toto vám dojem skôr skazí. Rebelovanie bez príčiny mladých “punkov”, branie drog (ale nie takéto ozajstné “zlé” branie drog, len jedna dávka heroinu za noc, prekladaná hromadou speedu na inšpiráciu :D), šikanovanie bubeníka a nekonečné repetitívne snahy zistiť, čim vlastne chcú byť. Trochu nuda, lebo je to doslova stále to isté, z doby, keď boli všetci nevyzretí. Skutočne vtipná mi prišla asi len historka z Grécka, dojemná vlastna asi žiadna. Aj keď v závere, keď sa dopracujeme do čias Murder Ballads, sa nejaké tie emócie dostavia, len si nie som istý, či to nebolo iba subjektívne.

Kinison
16.09.2019 3 z 5

"Vše co jste chtěli vědět o Nickovi Caveovi, ale báli jste se zeptat."

Kniha je sestavena chronologicky od úplných počátků The Boys Next Doors na střední škole až po konec The Birthday Party a vznik The Bad Seeds. Je psána formou vzpomínek a komentářů lidí s kterými Nick Cave hrál, nahrával, spolupracoval, žil nebo prostě jen kalil a stmelena/propojena postřehy autora.

Pro hudební fanoušky a obdivovatele Nicka Cavea je to dobrá kniha pro seznámení se s historií a určitého pochopení, co Nicka formovalo. Pro neznalce/nefanoušky nedoporučuji, je to více o hudbě, skládání, vztazích v hudební skupině než o veselých kalících historkách, které by zabavily.
Navíc bez dostatečné znalosti historických reálií a dobového kontextu a při střídání jednotlivých "mluvčích" a jistých časoprostových odskocích jsem sám měl problém se zorientovat o čem se to vlastně mluví a kdo a proč to vlastně říká. Možná to byl záměr, kterým chtěl jistou chaotičnost a organičnost všeho kolem The Birthday Party podpořit.

Výtisk knihy, který jsem četl, měl poměrně hodně tiskařských chyb a v předposlední kapitole dokonce chybělo několik stran (cca 10 dvojstran bylo bílých) a tak budu muset někdy někde dočíst. Každopádně za to hodnocení nesnižuji.


Neby
09.08.2013 5 z 5

Má cesta k Nickovi. Otevřeně bez příkras. Po dočtění této knihy jsem si uvědomil, že kdo má talent, vždy ho projeví, i kdyby měl sedět za mřížemi policjení stanice za fet. Pravda ,někoho by tato životní dráha zlomila, Cavovi pomohal uzrát a transformovat všechnu bolest do opravdové hudby. Věříte mu. A hlavně nikdy nad nikým nelámat hůl. Pán Buh se muze uculovat. Mise pokračuje.

Štítky knihy

rock Nick Cave

Autorovy knížky

1997  76%Nick Cave - The Birthday Party a další legendární dobrodružství

Kniha Nick Cave - The Birthday Party a další legendární dobrodružství je v

Právě čtených1x
Přečtených23x
Doporučených1x
Knihotéce24x
Chystám se číst3x
dalších seznamech1x