Nezoufejte! Jsou ještě horší děti než ty vaše

Nezoufejte! Jsou ještě horší děti než ty vaše https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206180/bmid_nezoufejte-jsou-jeste-horsi-deti-ne-206180.jpg 4 43 43

Někdy mi vyčítají můj přehnaný realismus v hodnocení našich dětí. Snažil jsem se vystopovat, kdy se objevil, a dostal jsem se až k porodům. Když jsem se v telefonu dozvěděl, že se mi narodila dcera, vhrkly mi do očí slzy. Ne dojetím, jak by očekával každý normální člověk, ale zklamáním. Jako mnoho dalších mladých tupců i já jsem si tak toužebně přál mít prvního kluka. Dnes už dávno vím, že nám tím osud ve skutečnosti o pár let oddálil jiné starosti, které s klukem přišly na svět. Mnohé události, které při svém vzniku vypadají jako katastrofy, po letech dostanou úplně jiný smysl.Když mi sestřička ukázala o dva roky později čerstvě narozeného syna deset minut po porodu, vyhrknul jsem překvapeně: „Bože, ten je strašně šeredný…” Vypadal jako mumie egyptských vládců - ovšem animovaná. Sestřička se urazila a odvětila, že tomu nerozumím. Trochu jsem ji chápal. Pracuje-li člověk denně s tucty mimin, z nichž jedno je šerednější než druhé, musí neustále přesvědčovat sám sebe, že jsou krásná. Jinak propadne pocitu beznaděje, že lidstvo spěje zpátky k opicím.... celý text

Přidat komentář

kamila5406
16.03.2020 3 z 5

Kniha je vtipně napsaná, místama jsem se musela smát takže pro mě super odreagování až na ten konec ten mě nebavil.

knihyKeMne
26.02.2020 4 z 5

Dostanete přesně to, co od této knihy čekáte :-) Vlastně jedno překvapení se konalo - velká část vyprávění se týká potomků už značně odrostlých. Překvapení to bylo spíš milé, protože trable s miminy píše kde kdo :-)


Hani77
19.02.2020 5 z 5

Kouzelné povídání pro rodiče všech typů dětí. Určitě se ke knize zase vrátím.

klara2449
22.10.2019 3 z 5

Vtipné počtení "ze života"...

LejcaS
16.09.2018 5 z 5

Ze začátku knihy jsem podezírala pana autora, že se nějakým pokoutným způsobem dostal i k pozorování naší rodiny a z vesela četla úryvky dětem, schválně jestli se v nich poznají..., poznali :-D. S přibývajícími léty dětí v knize budu muset ve srovnávání pár let vyčkat, až jak se situace vyvine u nás ☺️. Jedno vím ale jistě, i naše děti by se v knize v lajně různorodých zástupců malých tyranů báječně vyjímaly :-D. Doporučuji ke čtení všem dětmi unaveným, neupjatým rodičům, které zajisté potěší zjištění, že všude je to stejné.

genie
25.02.2017 5 z 5

Děkuju autorovi za tohle dílko ... Jeho životní zkušenosti s nadhledem a humorem podané na mě skutečně pozitivně zapůsobily a aspoň na chvíli mám pocit, že ta "traumata", která prožívám se dvěma pubertálními syny, jsou vlastně úplně normální a JE světlo na konci tunelu :-)

Gretka66
01.02.2017 5 z 5

Super knížka.

Lucissia
09.09.2016 5 z 5

Tak, přečteno a mně zbývají jen dvě věci... Přidat si autora do oblíbených a mazat do knihovny pro další jeho knihu.
Páni, přesně takovou knihu jsem potřebovala, protože mám pocit, že mi z těch dvou raubířů, co mám doma, praskne hlava. A vidím, že to může být i horší. :-) Opravdu jedna z nejlepších knih, co jsem četla, sem tam jsem něco přečetla manželovi, takže i on názor na naše dětičky přehodnotil. Odteď už je budu brát víc s nadhledem. Myslím, že mi kniha dala přinejmenším stejně - ne-li víc - jako sezení u psychologa. :-)

Dáda4
28.10.2014 5 z 5

Naprosto souhlasím s předchozími komentáři a doporučuji všem rodičům, a to nejen těm, kteří si zrovna myslí, "proč oni mají takové děti". Kniha je napsaná velmi zábavnou formou, kdy v některých pasážích máte pocit, že autor musel být u Vás doma.

Renik
31.01.2012 5 z 5

Humoru není nikdy dost, k tomu od českého autora a dá se přečíst neuvěřitelně rychle. Doporučuji k přečtení.

vpin
20.12.2011

Super knížka, doporučila bych ji všem rodičům jako terapii, když je zrovna ty jejich zlatíčka rozčílí.