Nezkrotná magie

Nezkrotná magie https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519566/bmid_nezkrotna-magie-64b64db01878a.jpg 3 13 1

Něžný milostný příběh na pozadí smrtícího lovu odehrávající se v jedinečném fantasy světě, jenž vás pohltí svou bohatou atmosférou. Ostrostřelkyně Margaret a alchymista Wes se neznali. Spojil je až Půlměsíční hon – štvanice na mytického tvora halu, jehož zabití odhalí vítězným lovcům prastaré magické tajemství a přinese slávu a bohatství. Přestože jsou Wes a Margaret jako voda a oheň, brzy zjistí, že je to k sobě táhne. S blížícím se lovem roste jejich láska, ale i napětí. Stane se klíčem k vítězství temná magie, kterou se jim podařilo odhalit? Nebo zemřou dřív, než ji budou moci použít?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

A Far Wilder Magic , 2022


více info...

Přidat komentář

lena.o.knihach
18.10.2023 3 z 5

Nezkrotná magie je standalone fantasy, na kterou jsem se těšila, protože jsem v tomto žánru celkem dlouho nečetla žádný samostatně stojící příběh. Ale zbytečně velké nadšení knize bohužel uškodilo.

Margaret Weltyová žije v ústraní a stará se o panství, než se její matka Evelyn (známá alchymistka) vrátí ze svých cest. Společnost ji dělá pes Svízel, než se jednoho dne objeví na prahu Weston Winters, který se touží učit alchymii od jedné z nejlepších v oboru.
Margaret Westonovi dovolí zůstat pod jednou podmínkou: musí se s ním zúčastnit Půlnočního honu na mýtického tvora.

Autorka nádherně vykreslila atmosféru, která na mě po celou dobu z knihy dýchala. Děj není nabitý akcí, spíše vše tak příjemně pozvolna plyne, proto jsem také s knihou trávila poněkud více dní. Neutíkala tak, jak bych si přála.

Kdybych si oblíbila i postavy, bylo by to ještě mnohem lepší, ale v tomto případě jsem měla s ostrostřelkyní a učněm alchymie docela problém. Vůbec jsem se do nich nedokázala vžít a ani té romantické lince jsem nevěřila. Chyběla tam chemie a mnohem víc bych si každého z nich dokázala představit s někým jiným.

#spoluprace @albatrosmedia

Štítky knihy

pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy knížky

Allison Saft
americká
2023  60%Nezkrotná magie

Kniha Nezkrotná magie je v

Právě čtených2x
Přečtených17x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce56x
Chystám se číst70x
Chci si koupit14x
dalších seznamech4x