Neviditelné vojenské letouny

Neviditelné vojenské letouny https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328348/bmid_neviditelne-vojenske-letouny-FZS-328348.jpg 5 3 1

Přidat komentář

Perseus
22.03.2019 5 z 5

Velmi zajímavá kniha o tom, co se dnes nazývá ,,STEALTH,,. Popisuje co vše se za tímto názvem skrývá jako technologie, konstrukce, elektronika atd. Jsou zde detailně popsány jednotlivé druhy konstrukcí a jejich historie. Dále popis funkce radarů a jejich vliv na návrh ,,neviditelných letadel,,. Velmi podrobně jsou popsány problémy, kterým čelí konstruktéři při konstrukci těchto letadel. Konec knihy je věnován opaku a sice vývoji radarů a jejich schopnostech tyto letouny zachytávat. Celá kniha má bohatou obrazovou přílohu, včetně fotek, map a krezeb, na kterých jsou znázorněny funkce jednotlivých systémů a technologií popsaných v textu. Menší nevýhodou je fakt, že kniha byla vydána (originál) již v roce 2001, takže informace jsou už trochu zastaralé.
Sečteno a podtrženo, doporučuji všem, kteří se zajímají o méně známé technologie v letectví především proto, že žádná jiná kniha, která by se tak úzce zaměřila na tuto jedinou kategorii letadel nebyla v češtině vydána.

Kniha Neviditelné vojenské letouny je v

Přečtených3x
Knihotéce3x