Neuvěřitelná dobrodružství Davida Damiána

Neuvěřitelná dobrodružství Davida Damiána https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193352/bmid_neuveritelna-dobrodruzstvi-davida-d-4GP-193352.jpg 5 34 7

Podivuhodné příběhy Damiánovy -- Drahokam z hvězd -- Městečko na ostrově Soubor tří pohádkových knih, jejichž hrdinou je malý chlapec. Vyprávění se začíná rozvíjet v prostředí malého městečka nad Vltavou a přechází v příběhy duchů, vil, trpaslíků, obrů a v dobrodružství odvážných cestovatelů a statečných kapitánů

Přidat komentář

MrKrahujec
18.02.2023 5 z 5

Skutečně: Diamant v blátě. Porovnám-li to s dnes až zprofanovaným Harrym Potterem (který přes veškeré výhrady nicméně nepatří k literárnímu odpadu), vyjde mi, že tato knížka je hned třikrát lepší! V Harry Potterovi je totiž ve všech pokračováních rozvíjen a obměňován vlastně jen jeden příběh, jediná zápletka (což dokazuje i fakt, že hlavní záporák zůstává stále týž), kdežto Dewetter nabízí hned tři naprosto originální a svébytné příběhy, které sice spojuje tentýž hrdina (stejně přiměřeně dospívající), ale každý z nich by dokonale obstál samostatně. Tohle ovšem asi nezfilmuje už nikdo a nikdy...

Turlogh
25.10.2019 5 z 5

Plně souhlasím s komentáři zde, především pak s Jardadr. I pro mě v útlém dětství převelice oblíbená kniha, která mě doslova očarovala svými příběhy. Sice jsem ve Vltavíně nehledal místa z knihy (byť jsem nedaleko, v Bechyni, skoro dva roky sloužil na vojně lidu) ale vypravěčské schopnosti páně Karla De Wettera (někdy uváděného jako Dewettera) byly skutečně neuvěřitelné. Škoda, že jsem toho chlapíka nikdy osobně nepoznal. Měl jsem větší štěstí než kolega Jardadr a byť jsem o knihu v mládí přišel, záhy jsem si ji v antikvariátu zase sehnal a znovu a znovu přečetl. A kupodivu, ani v dospělém věku pro mě tato kniha neztratila své kouzlo. (Že bych byl podobně jako Jestřáb stále i když velkým hochem? Tím to asi bude... :-) Vím, že De Wetter napsal i další zajímavé knihy, např. Neuvěřitelná dobrodružství Matěje Píšťaly na zemi, ve vodě i v povětří - patrně obdobný námět, ovšem tyto knihy se shání velmi těžce. Naposledy mi ji někdo předevčírem vyfoukl těsně na aukru, uff. Jinak jsou k mání jen vyjímečně a za cifry hodně přes tisíc korun, což přece jenom za starou knihu o toliko 64 stranách dát nehodlám.. (Žena by mě asi zabila... :-) Howgh.


Witcher007
12.04.2019 5 z 5

V dětství moje nejoblíbenější kniha,která mne ovlivnila tak,že jsem dokonce chtěla aby se David jmenoval můj bratr,který se měl narodit.V současné době jí již nemám,ale usilovně jí sháním.

kevicka
03.11.2017 5 z 5

Jedna z nejkrásnějších knížek mého dětství.A že jsem jich přečetla...

Pajina68
27.09.2016 5 z 5

Krásná knížka, která se nedá vymazat z paměti. Četla jsem ji jako malá, mám ji stále doma v knihovně a určitě si ji zase přečtu.

leona4032
21.08.2014 5 z 5

Pro mě nejlepší kniha na světě. Sice jsem ji četla hrozně dávno, ale nikdy jsem se do žádné knihy takhle nevžila.

jardadr
08.08.2013 5 z 5

Tohle byla nejoblíbenější knížka mého dětství. Žádná jiná mě tolik nezasáhla a ve světě mé fantazie tento stupeň překonal až v mých 14 letech J.R.R. Toliken se svým Společenstvem prstenu. Tři příběhy o fantastických dobrodružstvích Davida Damiána neskutečným způsobem rozněcovaly moji fantazii, až se nadosmrti vryly do mého vědomí. Tuto knihu řadím k pro mě přelomovým knihám. Je skoro neuvěřitelné, že vznikla u nás, Věřím, že být to na západě neupadla by v zapomění, naopak zvlášť podle prvního příběhu by vznikl jistě i úspěšný film.
Jsem zasažen fantazií a D.D.D pro mě tento svět otevřela. Tímto to začalo, pak přišla fantasy a sci-fi. Ale ještě stále, když se dostanu do Vltavína - pardon, Týna nad Vltavou - hledám ve starých uličkách dům se slunečními hodinami a obchůdek židovského čaroděje Eliáše Glocka.

Štítky knihy

kouzla dobrodružství

Autorovy další knížky

Karel Dewetter
česká, 1882 - 1962
1984  94%Neuvěřitelná dobrodružství Davida Damiána
1933  100%Neuvěřitelná dobrodružství Matěje Píšťaly na zemi, ve vodě i v povětří
1911  100%Skřítek Puk
1925  80%Děti revoluce
1930  0%Zlatý kolovrat