Neudělatelní

Neudělatelní https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518987/neudelatelni4CAzZn-LSt-.jpeg 4 1 1

Gambáčem nasáklej povídkovej putykon. Na soutoku Radbuzy, Úhlavy, Úslavy, Mže a bůhví čeho ještě, založil král Václav II. město Plzeň jako svoji verzi středověkého start-upu. Ovšem po soutoku piva s božkou zelenou založíte maximálně tak na prázdnou Start krábu, s královským bolehlavem. Svý o tom vědí i týpci z borských kolejí, co řešej zásadní životní otázku: Je lepší utopit se v pěnivý desítce nebo libovejch pětkách?... celý text

Přidat komentář

koubin007
05.07.2023 4 z 5

Jsem rád, ze můžu jako první recenzovat tenhle povídkový putykon. Jedná se o knižně vydanou sbírku krátkých, velice svérázných a těžce vypointovanych povídek, převážně na téma chlast, zábava, holky, cigara a vše co se týká mladýho studentstva západočeský Sorbony.
Charakter knížky je směs plzeňského slangu, hospodských keců z našich studijních let, které jsem ve většině případů sám zažil, ale mnohdy taky dost zajímavých postřehů, který mně,ač rodilému plzeňáákovi uniklo. Rozhodně doporučuju přečíst všem rodičům mladistvých, kteří v bláhové naději posílají svoje ratolesti za studiem do hlavního města piva, kde na náměstí , jako symbol pravdy tohoto tvrzení, stojí místo klasických kašen 4 mosazné pípy, a s nadějí doufají v jejich úspěšné vzdělávání. Stejně tak je kniha pro pamětníky, jako třeba moji generaci, kterou to zajisté rozesměje.
Suma sumárum, pobavilo mě to a ještě k tomu jsem, trochu nostalgicky, zavzpomínal na svoje studentský léta 2002-2007 v Plzni.
Jazykově originalni knížka, kde vám na stůl v hospodě postaví orosenýho bejka, nebo přijde parta místních čutálistů z Viktorky, aby si vedle vás chálnula biftekovýho tatara.

Autorovy knížky

Ondřej Hajnej
česká, 1983
2023  80%Neudělatelní

Kniha Neudělatelní je v

Přečtených2x
Chci si koupit1x