Nesvatá trojice

Nesvatá trojice https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14351/nesvata-trojice-14351.jpg 4 18 5

Nesvatou trojici v tomto románu představuje věčné město Řím, smrt a politika. Prolínají se v něm dvě časové linie. Celý příběh začíná na konci války a důsledky tehdejších dějů se projevují v současnosti. Hlavní hrdiny, vyšetřující soudkyni Elenu Fiorini a anglického novináře Andy Chapmana, zavede pátrání po vrahovi „Rudého kněze“ mezi neofašisty, do nejvyšších pater politiky i do Vatikánu a jeho tajných archivů. Rafinovaná zápletka, napětí až do poslední stránky, plastické zachycení prostředí dnešního Říma i historická věrohodnost – to jsou přednosti tohoto politického thrilleru. ... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Unholy Trinity , 1999


více info...

Přidat komentář

Nerevanin
18.03.2019 3 z 5

Průměrná, možná lehce nadprůměrná detektivka. Ničím nenadchne, ale odpad to také není, číst se to dá, místy docela napínavé. Dějová linka odehrávající se v minulosti zajímavější než současná.

Skip
11.10.2015 3 z 5

Děj se odehrává převážně v Římě, kde anglický novinář a italská prokurátorka pátrají po vraždě kněze. Není to špatné. Dobře napsaná akce, napětí se solidně stupňuje a pointa se vyloupne docela zajímavá. Stále si to udržovalo moji pozornost, takže jsem byl spokojený.


Ronin Roujin
09.11.2013 3 z 5

Zcela průměrný thriller plný klišé. Autor zjevně straní jedné zločinné ideologii a až moc očerňuje druhou a přitom jsou obě stejně nelidské. Vše je až moc překomplikované.

honajz
22.06.2012 3 z 5

Slušné literárně (popisy, detaily, stavba vět...), horší s rozhovory mezi postavami, a zcela zmatečné, co se děje týká - když se za nějakých x desítek stran stane jen to, že policie najde mrtvolu, přijde mi to zbytečně natahované. Popisu nepořádku na stole prokurátorky jsou věnovány tři stránky. Nakonec se z toho vyklube docela obyčejná story, jakých jsme už několik četli, a jíž chybí jakékoliv větší ozvláštnění. Plus veškeré stereotypy - když Vatikán, tak prohnilý, když britský novinář, tak drzý, když jeptiška, tak tajnůstkářka, když emancipovaná žena, tak neoblíbená...

Lester555
12.08.2011 4 z 5

Vcelku dobrý thriller, několik zvratů, zajímavé prostředí Itálie a prolínání dvou časových linek.

Autorovy další knížky

Paul Adam
britská, 1958
2007  70%Nesvatá trojice
2011  78%Paganiniho duch