Nešťastné slečny šťastné

Nešťastné slečny šťastné https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14792/nestastne-slecny-stastne-14792.jpg 3 19 3

Trojice sester, které podědily po rodičích čarodějnické schopnosti, se pokouší žít obyčejný život, přesto jejich existence připomíná spíš paběrkování a přežívání, a to hlavně proto, že se nechtějí nijak odlišovat od svého okolí. Své schopnosti však nemohou popřít. Jejich zákeřná teta Xan se snaží veškerou sílu děvčat získat pro sebe. Nejen, že by se tak stala nejmocnější čarodějkou široko daleko, taky by získala mládí a sílu, které jí už povážlivě chybí. Na scéně se objevují osudoví muži všech tří děvčat, a aniž to vědí, mají odvrátit pozornost od proradné tetičky. Jenomže věci se dějí jinak, nežli si Xan naplánovala. Citům neporučíte, i když jste čarodějnice!... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Unfortunate Miss Fortunes , 2007


více info...

Přidat komentář

Kudík
11.08.2022 4 z 5

(SPOILER) Trojice sester, které umí čarovat. Nejstarší a nejvtipnější Dee, která zvládá proměny v létavce či něčí maminky s efektem zelené mlhy. Prostřední Lizzie a její přeměny na zlato, které úplně nevychází, takže z příborů jsou králíčci a z bot ještě lepší boty za doprovodu nachového kouře. Trojici uzavírá nejmladší třiadvacetiletá Mare jako Královna všehomíra ovládající telekinezi s modrým jiskřením. A proti nim osnuje své plány teta Xan za "pomoci" kýchající Maxine a tří protějšků pro neteře, jako jejich pravých lásek. Nevím, která autorka psala charakter Dee, ale za mě byla top.... její sýček, sledování, jízda na motorce po dlažebních kostkách a následně konstatování velikosti, to mě několikrát rozesmálo. 3,5*, ale za Prudíka musím zaokrouhlit. Celkově nenáročné a lehce potrhlé čtení.

Verunka4444
21.02.2021 4 z 5

Je to už dávno,kdy jsem měla tuto knihu v ruce a matně si i vzpomínám na příběh,nic wauu,ale ani to nebylo zase až tak špatné.U sester jsem se nasmála a byla spokojená s koncem,takže rozhodně palec nahoru.


Samira
14.01.2017 4 z 5

Zajímavý koncept - tři spisovatelky a každá dá život jedné ze sester s čarodějnými schopnosti. Celkový děj není nijak složitý a jde především hlavně o romantickou a vztahovou linku, díky níž se každá z nich setká s osudovou láskou.
Milé, nenáročné, na oddech - víc ale nečekejte.
Za mne 3,5.

Štítky knihy

čarodějnice sestry

Autoři knihy

Jennifer Crusie
americká, 1949
Eileen Dreyer
americká, 1952
Anne Kristine Stuart
americká, 1948