Nesmrtelný méďa

Nesmrtelný méďa https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220090/mid_nesmrtelny-meda-220090.jpg 3 11 3

Starý plyšový medvídek odložený na tmavé půdě – tento obraz jakoby ze zašlých časů dětství představuje východisko půvabné autorské knihy scénografky Kristýny Täubelové. Poetický jazyk se v ní pojí s nádherným výtvarným doprovodem a dohromady tvoří překrásnou příležitost ke společnému prohlížení a předčítání rodičů, prarodičů a dětí. Příběh knížky, kterou držíte v ruce, by se dal shrnout do jedné věty. Ostatně o moc víc jich v Nesmrtelném méďovi nenajdete. Jenže je to příběh tak hluboký a něžný, že roztluče srdce i mnohých dospělých čtenářů a pootevře dvířka na zaprášenou půdu jejich dětství. Kolikrát se tohle bude opakovat…... celý text

Přidat komentář

Hilda_
26.04.2017 1 z 5

Kniha má určité poslání, to ano, možná proto také alespoň 1 hvězda. Dost mi vadil především text knihy. Možná nerozumím umění, ale předvídám, že děti, kterým je kniha určená, mu rozumějí ještě méně, a někdy až dadaistický styl textu pro ně může být matoucí.

TerJac
04.08.2015 5 z 5

Zvláštní kniha. Poprvé jsem ji odložila s nevolí a s pomyšlením, co má představovat, co chtěl autor vyjádřit?? Vzala jsem ji ale do rukou po druhé, po třetí a musím říct, že má zvláštní kouzlo, ale jen pro dospělé. Vzpomněla jsem si na svou bednu hraček ve sklepě, na mé panenky a medvídky a jejich osud. Nevím ale, co řekne tato kniha dětem ... pravděpodobně nic moc.


bibi.r
26.11.2014 2 z 5

Nelíbila se mi. Prostě ne.

Autorovy knížky

2014  58%Nesmrtelný méďa