Neskutečná dobrodružství Florentina Flowerse, poctivého piráta ve službách madam L.

Neskutečná dobrodružství Florentina Flowerse, poctivého piráta ve službách madam L. https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422042/bmid_neskutecna-dobrodruzstvi-florentina-p3r-422042.jpg 4 14 14

Jak souvisí Robinson Crusoe s J. A. Komenským? A co má společného dobrodružství se vzděláním? To se dozvíte v příběhu hocha z dobré rodiny, který se ocitl na pirátské lodi pod velením nejkrutějšího kapitána. Aby přežil, musí splnit neobvyklé literární úkoly. Spolehnout se může jen na pomoc pochybných existencí kolem sebe – a na vlastní důvtip. Neskutečná dobrodružství Florentina Flowerse jsou humoristickou knihou o přežití mezi pirátskou cháskou, ale také knihou o svobodě, kterou hledají piráti, stejně jako Florentin. Příběh z Karibiku počátku osmnáctého století je určen pro chlapce i dívky od devíti let. S lehkostí a vtipem krouží mezi skutečnými pirátskými zákoníky a klasickými literárními díly. Florentin ve svém příběhu objevuje sám sebe, ale i to, jak fungují vztahy mezi lidmi a lidská společnost vůbec.... celý text

Přidat komentář

dagmar7365
02.08.2022 4 z 5

Líbilo se mi to víc než Cukrárna u Šilhavého Jima, resp. já si užila obě knihy, ale u této věřím i tomu, že si ji s radostí přečtou děti a příběh Florentina Flowerse je pobaví a ještě se i něco zajímavého dozví.
Co mi přišlo trochu chaotické byly vysvětlivky na boku stránky. Jednak mi chybělo označení v textu, co vše má poznámku na okraji, ale hlavně ne vždy byla poznámka na té straně, kde byla v textu. Takže mě to dost rušilo. Ignorovat jsem je nechtěla, jako správný knihomol si nenchám uniknout ani písmenko ;-), lepší zpracování a vysvětlení, jak s nimi pracovat by bylo fajn.

sadlo
10.12.2020

Moc fajn počteníčko. Jsem již dávno dospělá, ale toto dobrodružství jsem si s chutí přečetla. Nebojte se tuto krásně napsanou a krásně ilustrovanou knihu dát svým dětem, vnoučatům.
Humor zde nechybí.


Štítky knihy

pro děti od 9 let

Autorovy další knížky

Marek Toman
česká, 1967
2018  86%Cukrárna U Šilhavého Jima
2016  88%Chvála oportunismu
2022  86%Panna
2011  71%Frajer
2009  69%Můj Golem