Pletichy ve Versailles

Pletichy ve Versailles https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454381/bmid_pletichy-ve-versailles-feZ-454381.jpg 4 14 8

Milenky z Versailles série

< 3. díl

Vláda Ludvíka XV. se chýlí ke konci, ale jeho pověstná touha po ženské společnosti není o nic slabší než za časů sester de Mailly či vévodkyně de Pompadour. Na scénu přichází poslední ze slavných milenek poživačného krále – překrásná Jeanne du Barry, která si stárnoucího muže omotá kolem prstu. Jenže čím větší je její triumf, tím zuřivější nenávisti se jí dostává od mnohých dvořanů, zejména zahořklé princezny Adelaidy, která by svého otce ráda přivedla zpět k bohabojnému životu. Soubojem obou těchto žen o královu přízeň pak vrcholí celá versailleská trilogie plná vášně a intrik.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Enemies of Versailles , 2017


více info...

Přidat komentář

Ivanule
11.04.2024 5 z 5

Tato kniha z trilogie se mi líbila asi nejvíce, byli zde dvě dějové linie, jedna vedena dcerou Ludvíka XV. a druhá byla jeho milenka hraběnka du Barry. Ludvík už prožívá jak se říká poslední roky svého života a pak se tu můžeme pomale dostat do doby, kdy ve Francii začala revoluce a dobití Bastily až do roku 1800. Velice povedená trilogie

Paulika419
27.02.2024 4 z 5

Pro tuto knihu je výstižné,že život je jen náhoda jednou jsi dole jindy nahoře.Skutečné události a postavy v před revoluční Francii životní styl a uchvatný Versailles prostě rozmar.Revoluce vykonala své.


Noisette73
09.03.2023 3 z 5

(SPOILER) Dobré počtení, pěkný výlet do historie, a nádherná obálka, ta kralovská fialová na obálce je prostě nádherná. Příběh madame Du Barry také velmi zajímavý.
Ale tak moc mě rozčilovaly Ludvikovy dcery, že bych jim všem nejraději dala pár facek.
Stěžují si na těžkou práci, ale neví co to je, pořád kňourají, povyšují se a taťkovi - králi neustále kafrají do života, který my si měly samy uspořádat, kdyby to udělaly a otevřely oči a pořádně se kolem sebe dívaly možná by nemusely být zapšklé, staré panny. Já se dostat do Versailles, nejsem zdaleka tak nadšená jako Jannie, ale pořád lepší než ten odporný kuplíř s nímž žila předtím, že... K ženám se tehdy chovali hrozně to je docela známé, ale až tak...
Antoinetty mi bylo moc líto. Kniha je čtivá, přesto se hodně věcí opakuje a kdyby byla kniha o polovinu kratší ničemu by to nevadilo, naopak. A těch překlepů, jako opravdu těch tam bylo jako máku a docela to rušilo a pak výrazy typu: přimazlím se, osamíme atd. Neustale opakované vsuvky, každá třetí věta končí otevřeně a otazníkem, třeba "co,co? , "jako, jako ? A to bylo fakt děsně otravné. Takže pět hvězd určitě ne.

Květ
08.07.2022 5 z 5

Třetí a poslední díl se věnuje poslední z milenek Ludvíka XV., Jeanne du Barry, dívky prostého původu. Odpočinková a lehká knížka jako stvořená na dovolenou. Děj pohodově ubíhá, nevázne, střídá se v něm vyprávění Jeanne a princezny Adelaide, Ludvíkovy dcery, která by ráda otce přivedla zpět ke zbožnému životu. Sledujeme poslední roky vlády tohoto panovníka i události po jeho smrti. Celá trilogie se mi líbila.

tereza1198
17.05.2022 4 z 5

Výborný třetí díl. Stárnoucí král se zamiluje do krásné Jeanne. Tato kráska nemá titul jako ostatní milenky, inteligenci jako její předchůdkyně už vůbec ne, ale je to taková dobrosrdečná osůbka, co chce jen hezké šaty a potěšit krále. Král si neláme hlavu s tím, že jeho nová láska byla prostitutka, to vadí všem ostatním. Hlavně královy neprovdané dcery to nemůžou překousnout.
Příběh vypráví králova dcera Adelaida a Jeanne du Barry. Bojují o moc a zatahují do svého sporu Marii Antoinettu, která je v téhle knize okrajový pěšák. Skvělé vyprávění a důstojné zakončení sérii.

zuzana2599
24.03.2022 5 z 5

Vynikající historická série ! Skvělý závěrečný díl Pletichy ve Versailles ! Třetí díl série je věnován osudu poslední milenky krále Ludvíka XV., andělsky krásné Jeanne, madame du Barry. Kdo byla a čím stárnoucího krále okouzlila tato dcerka prodavačky kuřat ? Ocenila jsem kvalitní zpracování příběhu, způsob vyprávění, kdy se střídají v kapitolách vypravěčky. Jednou je to madame du Barry, pak dcera krále, stará panna, princezna Adelaida. Obě tyto ženy usilují o přízeň i srdce Ludvíka XV. Příběh mě úplně vtáhl do děje a já jsem se ocitla ve Versailles, pletichařila s mocnými, obdivovala nádherné róby, účesy, šperky a přivedla jsem své hrdiny až ke gilotině. Bohužel.
Čtení to bylo fascinující ! Lahůdka pro milovníky dob minulých !!

alnahu
21.03.2022 5 z 5

Opět jsem se vydala již v posledním díle do Versailles ,kde vládne Ludvk XV.,tentokrát se již blíží jeho konec,ale nic to nemění na tom ,že i teď má rád ženy.Po té co ho opustila madam Pompadour,okouzlí stárnoucího muže krásná mladá hraběnka Jeanne du Barry s kterou ztrávil poslední léta svého života.Touto knihou končí trilogie o Versailleských milenkách kontraverzního panovíka Ludvíka XV.,každá z knih představuje část jeho života.
Celá trilogie se mi četla dobře a mohu ji doporučit.

rampapa
24.02.2022 5 z 5

Na poslední díl jsem se hodně těšila a jsem jím nadšená. Tenhle díl je za mě nejlepší z celé série. Je v knize krásně ukázané jak ženy žily. Miluju Versailles a francouzskou historii a tahle knížka je super. Moc jí doporučuji všem co mají rádi historické romány. Určitě se k téhle sérii vrátím. Abych si ji znovu přečetla.