Neonová cizinka

Neonová cizinka https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525196/bmid_neonova-cizinka-653b96d6020f9.jpg 4 9 2

Mladá scenáristka Alex přijíždí do Tokia jako hostka mezinárodního filmového festivalu, uvedení jejího prvního filmu je však jen zástěrkou pravého důvodu cesty – ve skutečnosti přijela hledat sestru Adélu, která se v japonské megalopoli beze stopy ztratila. Bez znalosti místa, jazyka i jakéhokoliv spojence se dívka pouští do pátrání, odhodlaná svou sestru za každou cenu najít. Neonová cizinka je psychologický thriller vrhající české protagonisty do japonského prostředí; blízkého i odcizeného, moderního i tradičního, mírumilovného i krvavě nebezpečného.... celý text

Přidat komentář

yonda
22.03.2024 4 z 5

Z mé strany trochu výstřel naslepo. Ve finále jsem se od napínavého příběhu české dívky hledající v Japonsku svou ztracenou sestru nemohla odtrhnout. Velmi povedené!

stesti.s.knihou
03.03.2024 4 z 5

Japonsko, déšť, neonová světla odrážející se v mokrém asfaltu, jedna zmizelá žena a její sestra snažící se po třech letech vypátrat, co se stalo. Zaujalo vás to stejně jako mě? :)
Tenhle psychologický thriller z pera českého autora rozhodně stojí za přečtení. Dle mého názoru velmi originální námět a hlavně umístění příběhu do mojí srdcové lokality. Autor krásně vystihl ono podivno, které dýchá z většiny knih japonských autorů - o to více cením, že kniha byla napsána Čechem.
Líbilo se mi snad úplně všechno: postavy, ponurá atmosféra, popsaná úslužnost Japonců, zasazení děje do filmového festivalu krátkých autorských filmů, nevyřešení každé jednotlivé záhady a tím pádem prostor pro představivost čtenáře. Jedinou malou výtku bych měla, a sice za mě zbytečné vložení romantické linky, která se mi do ponurého vyznění příběhu moc nehodila.
Ale jinak skvělý! Užívala jsem si fakt každou kapitolu - až tak moc, že jsem do práce jezdila raději MHD než autem, abych mohla číst :D


Štítky knihy

Japonsko psychologické thrillery české detektivky zmizení lidí

Autorovy další knížky

Filip Klouda
česká, 1994
2021  75%Vzdálená místa
2016  49%Lovci nocí
2024  82%Neonová cizinka

Kniha Neonová cizinka je v

Právě čtených4x
Přečtených13x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce49x
Chystám se číst68x
Chci si koupit20x
dalších seznamech3x