Nemocniční oddělení čtyři

Nemocniční oddělení čtyři https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/123177/bmid_nemocnicni-oddeleni--123177.jpg 4 12 2

Román z lékařského prostředí řeší na pozadí příběhů několika žen závažný a aktuální problém - interupce. Na oddělení čtyři není cosi v pořádku! Kristýna Berensenová, mladá zdravotní sestra, ví, že se tu léta provádějí interupce. Ale k čemu ty tajnosti? Proč zamykají šuplík s kartotéčními lístky? Co zamlčuje primář oddělení doktor Nicolai? A co skrývají nemocniční stěny? To je mnoho otázek, na které snad pomůže najít odpověď i pastor Valentýn. Kristýnino podezření roste, ve městě má mladá žena problémy s manželem, dívka se pohádá s rodiči a novinář získává tajuplný tip...!... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Aktuell
Originální název:

Tatort station 4 , 1991


více info...

Přidat komentář

regulax
16.05.2019 4 z 5

Interrupce ano nebo ne? Společenský, politický a náboženský rozbor problému a jeho dopad. Má žena právo se rozhodnout, nebo je donucena a nebo je právo plodu silnější. Kdo z koho? Riziko přináší obě varianty. Životní příběhy a osudy žen-matek s naturalistickými prvky lékařských zákroků.

cori
13.04.2015 3 z 5

Sestra Kristýna je přeložena na gynekologické oddělení, kde musí asistovat u interupcí. Její svědomí se však nemůže vyrovnat s faktem, že se podílí na vraždách. Útěchu nachází v Bibli. Příběh sleduje osudy několika žen, které podstoupily interupci a nyní nesou trvalé následky (psychické i fyzické). Popis průběhu interupcí je dost drsný. Autor dává jasně najevo, že interupce naprosto odmítá, a propaguje církev.


Štítky knihy

interrupce

Autorovy knížky

1995  70%Nemocniční oddělení čtyři