Němci

Němci https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86128/nemci-86128.jpg 1 2 2

Kniha byla napsána proto, že před českou veřejností je trvale zamlčována pravda o německé okupaci a genocidě českého národa, se kterou Němci začali zcela plánovitě již ve válce. V případě jejich vítězství měl být český národ vyvražděn.

Přidat komentář

Dorothea
26.02.2023 odpad!

Snůška nenávistných vět, opakující stále to samé dokola, jedna nepravda za druhou a dezinformace na každém druhém slově. Autoři očividně znají historii dvacátého století jen velmi povrchně, a to někde na úrovni základní školy. Jedna z mála výjimek, kdy by mi spálení knihy vůbec nevadilo.

milamarus
28.08.2017 1 z 5

Základní pravda o sudeťácích, Jak Němci kradli a loupili, Pravá tvář Němců, Prolhanost Němců, Všichni Němci byli nacisté, aj., to jsou názvy kapitol, které dohromady tvoří tuto zhuštěnou rekapitulaci nespravedlností a zvěrstev z let válečných. Naordinovala jsem si jí kus včera, kus dnes a varuju vás předem: je to hořká pilulka. Snad až příliš hořká.

Být o pár desítek let starší, mít v sobě více vzteku a načteno méně informací, nelamentovala bych tu teď nad vedlejšími účinky, které mi způsobila. Možná bych ani žádné nepociťovala. Možná. Zatím však na sobě pozoruji alergii na slova každý, všichni, samozřejmě a určitě, a nemůžu přestat kroutit hlavou nad tou pro mě až zarážející jistotou a dávkou zloby, se kterou je prvních sto stran knihy podáno. Kde jsou Claus Schenk von Stauffenberg, Georg Elser, Oskar Schindler, Albert Göring, Sophie Schollová či Wilm Hosenfeld, pane Vacku? Kde?!

Vidíte černobíle, házíte všechny Němce do jednoho pytle, a tím ustavičným rozdělováním na my X oni, naše X jejich, přátele X nepřátele, trpící X trapiče, pak na taková jména zapomínáte. I přesto tam někde jsou, to Vás ujišťuji. A zůstanou tam ještě dlouho.

--------------------------
Z KNIHY:
,,(…) Pamatujme základní zákon platící pro projev v nebožském světě, kde vládne i zlo, tedy i v tom našem. Zní takto:
1. Zlo se bude snažit ukázat, že není nebo v konkrétních případech nebylo a že k němu vlastně ani nikdy nedošlo. To je cíl zla a jeho vítězství.
2. Vzápětí se začne poukazovat na to ,,zlé“, co bylo reakcí na prvotní skutečnou příčinu zla, aby se od ní odvrátila pozornost. To je činnost vždy zlých sil.
3. Snaha sil zla změnit vnímání skutečného zla na dobro a nevinnost a reakce na působení zla, tedy relativního oprávněného dobra změnit na zlo a křivdy. Není to nic jiného, než snaha dosáhnout stavu zvráceného vidění zla jako dobra a dobra jako zla. (…)“


Autoři knihy

Jiří Krutina
česká, 1977
Jiří Vacek
česká, 1931 - 2021