Odvážná volba

Odvážná volba https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500662/bmid_odvazna-volba-fsk-500662.jpg 4 43 13

Nelítostní rivalové série

1. díl

Madeline Montgomeryová odedávna nesnáší – a v skrytu duše miluje – rošťáckého Gryffuda Daviese. Mezi jejich rodinami však po celá staletí vládne nenávist. Nyní se Gryff vrací z napoleonských válek, již jako hrabě z Powysu. Děsí se nudného života na venkově a rozhodne se zpestřit si ho románkem s Madeline, dívkou, kterou v dětství rád škádlil.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

A Reckless Match , 2021


více info...

Přidat komentář

kacenka6144
16.01.2024 4 z 5

Příjemná historická romanťárna s nádechem dobrodružství. Doufám, že se dočkáme i dalších pokračování příběhů těchto dvou rodin.

pip11
22.09.2023 4 z 5

Zábavný příběh o dvou znepřátelených rodech. Příjemně čtivé a možná vydají i další díly.


Hypatia1010
14.09.2023 4 z 5

(SPOILER) Podle anotace jsem se na knihu hodně těšila. Ale nějak jsem se ze začátku nemohla do příběhu začíst. Přitom potenciál od začátku měl díky vtipným pasážím a i děj měl spád. Přesto nemohu říci, že bych od začátku četla knihu jedním dechem. Naštěstí se to zhruba po první třetině knihy změnilo a pak už jsem si příběh Madeline a Gryffa opravdu užívala. Jiskření mezi nimi částečně způsobené letitou rivalitou jejich rodin a částečně vzájemnou přitažlivostí dodal příběhu šťávu. Jejich špičkování mě donutilo se usmívat. Madeline byla sebevědomá, odvážná, chytrá a na tehdejší dobu emancipovaná. Gryff byl trochu rošťák, ale milý a sympatický, nešlo si ho nezamilovat. Společně tvořili opravdu zajímavý a roztomilý pár, dokonce by se dalo říct i dokonalý. Navíc v příběhu nechybělo napětí, takže si na své mohli přijít i čtenáři, kteří obvykle dávají přednost dobrodružnějším příběhům. Co se týče smírčího soudce spolčeného s pašeráky, vůbec mě to nepřekvapilo a vlastně jsem mu moc přála, že ho velitel celníků nechal zavřít.
Doufám, že se brzy dočkám pokračování série, kde se dozvím o osudech dalších rodinných příslušníků: Harriet, Carys, Tristana, Morgana a Rhyse. Rozhodně si to nenechám ujít.

Mária721
04.09.2023 5 z 5

Romantika, chvilky napětí, zkrátka kniha která stojí za přečtení.

jahlina
26.03.2023 4 z 5

Romantická zápletka je jasná hned od začátku a není pochyb, jak se příběh bude vyvíjet. Mezi Madeline a Gryffem to jiskří. Již v dětství mezi nimi panovalo značné napětí, které kolísalo mezi naprostou nesnášenlivostí a skrytou nákloností. A nic se na tom nezměnilo ani teď.
Zápletka má i dobrodružnou linku, která společně s tou romantickou tvoří velice zábavný mix. Nechybí ani žhavá erotika. Madeline by hravě zapadla mezi děvčata z Rebelek z Oxfordu. Je velmi emancipovaná, věnuje se archeologii a má pro strach uděláno. Gryff je pohledný rošťák s dobrým srdcem a navzdory své pověsti i gentleman.
Čtení jsem si moc užila a vzhledem k tomu, že by se mělo jednat o první díl série zvané Nelítostní rivalové, je velice pravděpodobné, že případné pokračování si nenechám ujít.

miruska1
16.03.2023 4 z 5

Četlo sa to dobře. Doufám, že budou i další části.....

Zomy
26.02.2023 5 z 5

Tohle bylo nečekaně skvělé!
Je to klasická historická romance v tom nejlepším smyslu slova. Jednoduchá zápletka a svižný děj, inteligentní a úsměvné dialogy - to, jak na sebe hlavní dvojice reagovala, mělo chemii a bylo to uvěřitelné a ohromně příjemné. Čtení jsem si maximálně užila a jen pevně doufám, že se dočkáme dalších děl této autorky - sérii rozehrála parádně.

rampapa
29.01.2023 5 z 5

Moc krásná knížka. Moc jsem si zamilovala příběh. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další díl. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku.

happy19
29.01.2023 5 z 5

Rozhodně hodnotím plným počtem;-)
Měla vše,co od historické romance potřebuji!
Originální akční zápletku prošpikovanou vzájemným škádlením:-)
I vedlejší postavy moc sympatické,nabádají k dalším dílům,-)

„Kdo žije láskou, ten již nežije v sobě, nýbrž v tom, co miluje.“

Le Chat
30.12.2022 3 z 5

K převažujícím vysokým hodnocením se nepřidám, víc než 3 hvězdičky si podle mne tato romance nezaslouží. Případné pokračování rozhodně číst nebudu.

alnahu
25.11.2022 4 z 5

Tato historická romance se odehrává v Anglii.Docela pěkné romantické čtení kde to mezi dvěma opravdu jiskří.

Jenny46
19.11.2022 5 z 5

Potřebovala jsem trochu změnu a historická romance z Walesu mi dala přesně to co jsem očekávala. I když předvídatelný děj, ale pro mě skvělé čtení vášnivá romantika, žertování, flirtování a příjemné napětí...
Takové milé dobrodružství úžasné postavy , děj o dvou rodinách bojující po staletí..
Doporučuji 5*

biki
19.09.2022 5 z 5

Historické romance nových autorek, ale i některých již zavedených (např. S.Laurens či J.Quinn), mě v poslední době moc nepřesvědčily, ve většině případů jsem k nim měla řadu výhrad. Proto mě nesmírně potěšila tato kniha od zbrusu nové autorky - motiv dlouholeté zášti mezi dvěma rody, který se samozřejmě odrazí i na vztahu mezi hlavními hrdiny, sice vůbec není originální (co už taky pořád vymýšlet), ale je pojat s vtipem až lehkým sarkasmem. Celý příběh je pak okořeněn napínavou zápletkou, o níž ovšem v anotaci není ani zmínka, tentokrát i s několika originálními prvky. Musela jsem také ocenit, že se tu autorka vyhnula tolik oblíbenému okecávání, takže děj byl zcela plynulý, bez hluchých míst. Navíc pár příbuzných ze stran obou hlavních hrdinů ještě slibuje (doufám) i nějaká další pokračování. Moc se mi to líbilo, takže v rámci žánru dávám nejvyšší hodnocení.

Štítky knihy

romantika

Autorovy knížky

2022  86%Odvážná volba

Kniha Odvážná volba je v

Přečtených45x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce74x
Chystám se číst47x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x