Největší poklad

Největší poklad https://www.databazeknih.cz/img/books/96_/96338/mid_nejvetsi-poklad-ApX-96338.jpg 4 17 7

Čarodějka Tiberie a její havran Emilio se vydali hledat poklad královny čarodějek. Ale místo na ostrově, přistáli na hřbetě velryby. Stane se pronásledovaná velryba jejich přítelkyní? Dovede malou čarodějku k pokladu? Co je to za poklad, když se nedá nikde koupit? Vyhraje přátelství nebo drahokamy? Kdo se stane královnou čarodějek na dalších čtyřista let?... celý text

Pro děti a mládež Pro nejmenší
Vydáno: , Thovt
Originální název:

Der Größte Schatz , 2003


více info...

Přidat komentář

jitka_dankova
31.03.2022 5 z 5

Milá knížka s příběhem, který dítě rychle přečte. Ideální čtení pro našeho malého čtenáře, který nemá rád plné stránky textu. Tady je na stránce vždy jen pár řádků a jinak velké pěkné obrázky. Příběh má milou pointu (co je vlastně tím největším pokladem), byť postrádá dostatečnou hloubku, aby v dítěti něco z toho hezky rezonovalo. Syn příběh četl, i když má teď období, kdy zrovna neholduje knihám s dívčími a ženskými hrdinkami. Čteno v druhé třídě, vhodné pro malé čtenáře.

broskev28
24.01.2021 4 z 5

Souhlasím se všemi komentáři - mě nadchly především obrázky, ale příběh samotný nijak nezaostával. Jen překlad mi k některým ilustracím neseděl - třeba hned na první stránce, kde hledám čarodějnické město vysoko nahoře na skalách. Ani poslední věta textu mě nějak nepřesvědčila, připadala mi tak podivně useknutá.
To ovšem nic nemění na faktu, že obrázky si budu prohlížet ještě dlouho a že našim malým čtenářům rozhodně doporučím. Jelikož mají rádi i známější Malou čarodějnici, jsem přesvědčená, že Tiberii a Emilia si také oblíbí, tím spíš, že ti šikovnější (a starší) už si knížku také sami přečtou.


Litocha
15.06.2019 4 z 5

Kouzelná knížka pro malé děti se srozumitelným poselstvím a hlavně půvabnými snovými obrázky. (Mám ráda knížky, kde je autor zároveň i ilustrátorem, a tady se to povedlo opravdu na jedničku. Rozhodně jí prospěl větší formát, kde mohou obrázky vyniknout.) Měla jsem trošku pochybnosti, jestli ilustrace ocení i malé děti, ale ze školky mám potvrzeno, že si knížku prohlížejí rády a že se jim putování čarodějnice a havrana líbí.

Orange8knihomol
14.02.2018 5 z 5

Krásná knížka o čarodějnici. Dobrodružné a pěkně graficky zpracované čtení pro malé.

HanKasp
22.01.2017 5 z 5

Krátký příběh o čarodějnici Tiberii a havranovi Emiliovi, kteří se vydali hledat zvláštní poklad. Kniha je doplněna krásnými ilustracemi autora knihy Arcadia Lobato. Děti si při čtení procvičí slovo "velryba" a třeba se tak odnaučí používat "verlybu". ;)

bibi.r
04.03.2014 4 z 5

Velmi pěkný příběh o tom, že přátelství je cenější než zlato a drahé kamení.
Ilustrace velmi zajímavé a nevšední, přesto s velkým půvabem.

Makrela Liška
06.10.2013 5 z 5

asi má nejoblíbenější dětská kniha, navíc s nádhernými ilustracemi. Jedna z těch, na kterou člověk nezapomene

Autorovy knížky

Arcadio Lobato
španělská, 1955
2005  84%Největší poklad

Kniha Největší poklad je v

Přečtených25x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce2x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x