Nejlepší kámošky zobou zrní

Nejlepší kámošky zobou zrní https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533676/bmid_nejlepsi-kamosky-zobou-zrni-65e8407cd55eb.jpg 3 13 4

Vtipná novela o návratu z velkého města na vesnici, ztrátě iluzí a nalezení alespoň trochu klidného života hlavní hrdinky, která se se vším vyrovnává s humorem sobě vlastním. Markéta nedávno oslavila třicítku, ale stále běduje nad zpackaným životem a s humorem jí vlastním z toho dost hlasitě viní všechny kromě sebe. Ona přece chyby nedělá. Možná je ale načase, aby začala méně bědovat a víc se věnovala lidem, kterým na ní ještě pořád záleží, i když mají třeba hrozný účes na hlavě. Přestane si svůj život konečně ničit utkvělými představami, kterých má plnou hlavu?... celý text

Přidat komentář

markettH
09.04.2024 3 z 5

Nejlepší kámošky zobou zrní je prvotina Mirky Joklové, která vyšla za pomocí sbírky přes Pointu. Originální název mě zaujal a docela mě zajímalo, o čem vypovídá (což jsem se dozvěděla, ale nebudu spoilerovat).

Celý příběh byl vyprávěn v er formě. Text byl občas oživen přepisy SMS, které si hlavní hrdinka posílala s ostatními. Překvapily mě dvě pěkné ilustrace uvnitř knihy. Škoda, že jich nebylo více.

U čtení si nemusíte kreslit vztahové mapy ani přemýšlet zda se nejedná o skrytý kontext nebo o vraha. Zkrátka taková ta oddychovka s humorným nádechem třeba na dovolenou.

Markéta se ve svém životě plácala a nevěděla, co si počít. I když se často chovala jako puberťačka, měla jsem pro ni pochopení. Přišlo mi, že neměla čas dospět. Bohužel ostatní postavy se chovaly stejně nedospěle a s tím už jsem měla problém až jsem někdy nevěřícně kroutila hlavou.

Zuzanak4
20.03.2024 5 z 5

Vtipné, svižné a čtivé? Že chování neodpovídá klasické třicítce je asi pravda, ale já v tom viděla sebe i spoustu kamarádek, takže se autorka dle mého názoru trefila. Krásně popsala charaktery a moc jí děkuji za prima zážitek.


mysterygirl
18.03.2024 5 z 5

Bylo to fajn, až na to, že chování neodpovídalo 30 ti leté ženě

Ha-nulka
16.03.2024 5 z 5

Za mě velmi čtivá oddychovka, dobře jsem se při čtení bavila.

Autorovy knížky

2024  69%Nejlepší kámošky zobou zrní

Kniha Nejlepší kámošky zobou zrní je v

Přečtených14x
Knihotéce35x
Chystám se číst26x
Chci si koupit2x