Nejhorší z rytířů

Nejhorší z rytířů https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/116266/nejhorsi-z-rytiru-116266.jpg 3 3 1

Tristan Carlisle se i přes svůj nízký původ vypracoval do rytířského stavu. Teď má území a šlechtický titul na dosah a nepřipustí, aby se mu něco postavilo do cesty. Dokud jednoho dne uprostřed hlubokých lesů v Českém království nepotká ženu s nezapomenutelnýma zelenýma očima. Kde by Tristana napadlo myslet si, že by ji mohl ještě někdy potkat? Divoženka se ale najednou objeví v princeznině družině jako dvorní dáma a Tristan je skálopevně přesvědčený, že je to podvodnice. Je odhodlaný dostat z Arabelly pravdu – za předpokladu, že dokáže odolat kouzlu její krásy…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Harlequin
Originální název:

A Knight Most Wicked , 2008


více info...

Přidat komentář

Temný snílek
12.05.2021 4 z 5

Je to „harlekýnka“, takže jde o lehkou romantiku, která se příjemně čte a nikdo od ní nesmí očekávat nic velkého. Jiskření mezi Arabellou a Tristanem je zábavné a kniha na mě celkově působila velmi svěže.
Z historie Českého království se toho moc nedozvíme, ale nějaké ty dvorní drby hezky zamíchají kartami. Ženy to v té době neměly moc jednoduché, ale rytíři také ne, hlavně když si nějaká vypočítavá mrcha usmyslela, že si rytíře vezme a dokázala ho zdiskreditovat, aby to vypadalo, že je s ním těhotná. Naštěstí je v tomhle příběhu jedna léčitelka, která umí poznat pokročilé těhotenství. A tak o napínavé scény není nouze. :-)
Ale určité napěti tu vážně je, protože je otázkou, kdo může jít po nemanželské dceři bezvýznamného šlechtice. Proč by někdo chtěl Arabellu unést? To se na konci knihy dozvíme a je to trochu překvapení. Ale je to romantika, takže se ozve zvonec a Arabella s Tristanem si padnou do náruče (i do postele).