Nejhezčí túry světa

Nejhezčí túry světa https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/111534/nejhezci-tury-sveta-111534.jpg 4 12 2

Reportáže, fotografie, autentické zážitky, příroda, historie, zajímavosti. Obsah: EVROPA 1. Laugavegur Islandskými duhovými horami (Island) 2. Tour du Mont Blanc Okolo nejvyšší hory Evropy (Francie, Itálie, Švýcarsko) 3. Grande Randonée 20 Přechod nejhornatějšího ostrova středomoří (Korsika) 4. Tatranská Magistrála V nejmenších velehorách světa (Slovensko) ASIE 5. Everest Track K nejvyšší hoře světa (Nepál) 6. Mount Kinabalu Na střeše Bornea (Malajsie) AFRIKA 7. Mount Kilimanjaro Výstup na nejvyšší horu Afriky (Tanzanie) 8. Mount Meru Trekking mezi žirafami a slony (Tanzanie) AUSTRÁLIE a OCEÁNIE 9. Na Pali Coast Pod nejvyššími útesy Havaje (Havajské ostrovy - USA) 10. Fraser Island Krajem největších louží a psů dingo (Austrálie) 11. Milford Track Horami Jižních Alp (Nový Zéland) 12. Okolo Mt. Ruapehu Po aktivních vulkánech Severního ostrova (Nový Zéland) SEVERNÍ AMERIKA 13. Chilkoot Trail Nejslavnější stezkou zlaté horečky (Aljaška a Kanada) 14. Národní park Denali Serengeti severu (Aljaška) 15. Iceline Trail a Paradise Valley Dva klenoty Skalistých hor (Kanada) 16. Appalachian Trail Hřebenem amerických prezidentů (USA) JIŽNÍ AMERIKA 17. Inka Trail Po incké cestě Do Macchu Pichu (Peru) 18. Torres de Paine Okolo patagonských skalních věží (Chile)... celý text

Přidat komentář

Jack Bauer
11.11.2022 5 z 5

Velice krásná kniha pro milovníky pěší turistiky. Spousta nádherných fotografií, krásně napsáno, nejrůznější informace nejen k trekům, jedna z nejkrásnějších cestopisných knih co se mi v poslední době dostala do ruky. Škoda, že se na tyto treky nikdy nepodívám, stačil mě letošní okruh po stezce na Menorce Cami de Cavals v hrozném vedru s batohem plným těžké vody. Můj celoživotní sen Camino Inca už si nesplním nejen pro svou náročnost, to bych už asi nedal, jelikož po zkušenosti v řídkém vzduchu výstup na Pico Teide a bez batohu nalehko jsem nemohl před vrcholem udělat ani krok tak také kvůli vysoké ceně. Zadarmo bych zvažoval, zda kdejakou náročnou tůru vůbec jít a ještě za to platit? Snad si splním sen a podívám se aspoń na Machu Pichcu lanovkou, pro mne asi nejkrásnější místo na Zemi.

Jitty82
30.01.2021 4 z 5

Pouhé prolistování knihy budí touhu jít si sbalit batoh a vyrazit.

Každý má svá vlastní okouzlující nebo nějak znamenitá místa - oplývající vesměs tím, čemu se říká genius loci, duch místa.

Sestavit žebříček těch nejkrásnějších míst je takřka nemožné - už proto, že každý z nás má jiný vkus a preference.

Kniha mě nadchla a je pro mě zdrojem inspirace k dalším výpravám.