Nedostižná láska

Nedostižná láska https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/351108/bmid_nedostizna-laska-RXq-351108.jpg 3 51 19

Annie má jednatřicet let a zrovna se vzpamatovává z těžkého rozchodu. Po sérii událostí zahrnujících náhodného milence a pokus sehnat mu zajímavý dárek skončí s podivuhodným obrazem, který skrývá víc, než se na první pohled zdá. Jak jinak si vysvětlit, že se kolem Annie najednou začínají točit ruský oligarcha či pochybný nákupčí uměleckých předmětů i mnozí další? Annie se rozhodne zjistit, kdo a proč její obraz namaloval a při své cestě odhalí nejen temná tajemství evropské historie, ale snad i novou lásku.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Improbability of Love , 2015


více info...

Přidat komentář

Knihochod
07.01.2023 1 z 5

Nedostižná láska - príbeh cesty jedného strateného a opäť nájdeného obrazu, a jeho vplyvu na životy ľudí, ktorí s ním prišli do styku.

V prvom rade chcem povedať, že anotácia uvedená na prebale knihy absolútne nevystihuje jej dej. Tá totiž sľubuje nádherný romantický príbeh (aspoň mne to tak prišlo) jednej ženy, ktorá sa záhadne dostane k obrazu a zmení jej to celý život. Pravdou ale je, že dej sa točí okolo všetkých, len nie okolo údajnej hlavnej hrdinky.

Hneď po sľubnom úvode na Vás autorka vychrlí veľké množstvo postáv, ktorých životy sa akosi rôzne prepletajú a nebudem Vám klamať, približne v polovici knihy som sa stratila takým štýlom, že do konca som sa už nenašla a bolo mi viac-menej jedno kto je kto, nesnažila som sa to ani spätne zisťovať. Nemala som na to silu.

Okrem veľkého počtu osôb, ktoré som nevládala sledovať, je kniha široko dejovo a opisovo obsiahla. A tých francúzskych slov bez prekladu ... Neraz som mala chuť knižku znechuteným odložiť.

Keďže je to kniha o obraze, je tam spomenutých veľa umelcov a ich diel, veľa rokov, veľa historických udalostí - ako keby som čítala učebnicu o umení. A to pri ROMÁNE naozaj nechcete.

Taktiež sa v deji nachádzalo veľa nezrovnalostí. Napríklad údajná hlavná hrdinka na začiatku knihy takmer nevedela variť a po zopár stránkach už z nej bola vyhlásená kuchárka. Alebo autorka spomenula pápeža Piusa VI. s rodinou - synom a manželkou. AKO môže mať pápež manželku a syna? To v tej dobe neexistoval a nefungoval celibát?!

No a ani s prekladom si nakladateľstvo nedalo veľa práce. Našla som tam mnoho gramatických chýb a tiež chybných prekladov mien - chvíľu to bola Rebecca, potom Rebeka.

Ale nech nie som len negatívna, kniha má naozaj krásnu obálku. Jednoduchú, s jemnými farbami, nič násilné.

Poviem Vám, že som extrémne znechutená a touto knižkou sklamaná. Stále som čakala na ten moment, kedy sa tam stane niečo, čo by aspoň trošku zmenilo môj názor a pozdvihlo náladu pri čítaní. Žiaľ, nestalo sa. A ja som až do poslednej stránky trpela a tešila sa na koniec.

pegasek
24.06.2022 3 z 5

Samotný příběh je velmi zajímavý,ale kdyby se kniha zkrátila na půlku byla by to úplná pecka,takhle to byl táhlý děj,který zacal být skutečně zajímavý až v druhé půlce knihy


Markushka
24.11.2021 5 z 5

Stojí za přečtení. Líbilo se mi, jak byl celý příběh vystaven. Postupné seznamování s jednotlivými aktéry a historickým pozadím. Kniha nás zavede do uměleckého prostředí a světa boháčů, který je běžnému smrtelníkovi na hony vzdálený...

ErčaV.
09.03.2021 3 z 5

Za mě byla kniha opravdu moc dlouhá a pro mě né moc záživná (kdybych byla velká fanynka umění tak dám plný počet). Knihu jsem dočetla z důvodu, že prostě nenechám nedočtenou žádnou knihu. Podle obálky jsem si myslela, že je kniha prostě o něčem jiném. Ale na druhou stranu měla něco do sebe co se mi líbilo.

JancaMia
12.01.2021 2 z 5

Nemohla jsem se začíst, nemohu se zbavit pocitu přeplácanosti ..

janqa410
10.01.2021 2 z 5

knihu jsem si koupila jen do počtu k objednávce a taky se mi líbila obálka. Do četba jsem se dala s přesvědčením, že když už knihu mám, tak četbu dám. Teď jsem ji dolouskala a vlastně nějak nevím jak knihu uchopit. je zde mnoho, ale opravdu mnoho popisů, postav a jmen, v nichž se člověk prostě ztratí, nicméně našly se i pasáže, spíše slovní obraty, při kterých jsem se i pobavila a za to přidávám hvězdu, a také za Annie a Jesse, ti byli fajn. Kdyby byla kniha kratší, měla by asi větší úspěch.

alzbeta4340
26.08.2020 3 z 5

Taková pěkná zápletka - o ztraceném a náhodně objeveném obrazu, až mi bylo líto, že se kniha tak málo povedla. Hlavní hrdinka byla zapálená kuchařka a já jsem si při čtení uvědomila, že na psaní knih platí to stejné jako u vaření. Když něco chcete mít moc dobré, přeženete to s množstvím koření a jiných, byť dobrých, ingrediencí, tak to pak nestojí za nic.
2,5 hvězdičky

meda2007
22.05.2020 2 z 5

Kniha, dle meho, byla zbytecne dlouha. Moc postav, ve kterych jsem se postupne ztracela a zbytecne natahovany dej, ve kterem se vlastne nic nedelo. A kdyz uz se konecne neco zacalo dit, bylo to urychlene, ve zkratce popsano, a ukonceno. Podle me stacila polovina knihy a bylo by to lepsi.

Kristulda
02.04.2020 2 z 5

Po hodně dlouhé době kniha, která mě vůbec nebavila, některé stránky sem musela přeskočit, abych ji dočetla. Moc postav, hodně rozvláčný děj.

Fanbobik
01.03.2020 4 z 5

Kniha spojuje mé dva koníčky - vaření a výtvarné umění, navíc děj je umístěn do mé oblíbené lokality - Londýna. Autorka by se musela hodně snažit, aby mě toto spojení nezaujalo. Jde o méně náročnou literaturu, děj je předvídatelný, ale to mi vůbec nevadilo. Knihu jsem si užila a doufám, že se mi do rukou dostanou i další díla této autorky.

honza0876
21.02.2020 4 z 5

Tuhle knížku jsem trochu podcenil. Jednak jsem se bál slaďárny a taky známého jména autorky. Rád se takhle mýlím.

bookcase
26.03.2019 4 z 5

hned ze startu hodně postav a příliš rozvláčný děj, kdyby to bylo trochu zhuštěno, četlo by se to líp.

luckach
24.03.2019 2 z 5

Úvodní kapitola vypadala tak slibně, žel že pak už to byla slátanina všech možných motivů a knih dohromady...škoda

martisko3
16.03.2019 3 z 5

Dlouho mi trvalo, než jsem se začetla, ale jsem ráda, že jsem to nevzdala. Téma umění mě zaujalo, ale oddechovka to rozhodně nebyla...

Lejdus
31.08.2018 4 z 5

Příběh se mi opravdu líbil. Zpočátku jsem se ztrácela mezi postavami, protože je jich tam opravdu hodně. Také mi přišlo "podivné", když obraz mluví sám za sebe jako postava, ale brzy jsem si zvykla a přišlo mi to spíše zajímavé. Konec příběhu se mi zdál hodně osekaný, narychlo napsaný, moc se tam nerozebrala samotná aukce, odhalení nebo krádež. Pozitivně hodnotím závěr knihy, kde je rozepsáno jak každá z postav se se rozvíjela dál v budoucnosti.

luciella10
30.05.2018 4 z 5

Ze začátku jsem se nemohla do knihy začíst, přišla mi zdlouhavá a velké množství postav, přeskakování v ději. Ale nakonec se mi líbila, měla nečekané zvraty. Je to příjemná oddychová knížka, která člověka přenese do světa umění.

ivca7818
01.04.2018 4 z 5

Negativní ohlasy na tuto knihu upřímně nechápu. Ano, jedná se o oddechovku a román pro ženy, ale zato o román z uměleckého prostředí, který se týká uměleckého prostředí. Pakliže po něm sáhne někdo, kdo se nezajímá o umění a o umělecké prostředí, pak ho samozřejmě kniha nenadchne. Negativní ohlasy jsou v tomto případě spíše ryze subjektivní, neboť po formální i obsahové stránce autorka víceméně naplnila očekávání a přednesla čtenáři napínavý příběh z uměleckého prostředí. Po poněkud vlažnějším začátku, který mne příliš neuchvátil, začala kniha nabírat spád, nejvíce mne zaujala část týkající se drancování židovského majetku za války i po ní, kdy bylo odcizeno mnoho významných uměleckých děl, z nichž velká většina nebyla doposud nalezena a navrácena rodinám právoplatných majitelů. Za mne 4 hvězdy.

J.x
06.03.2018 1 z 5

Za mě bohužel velké zklamání. Na knížku jsem se těšila, upoutala mě názvem i obalem, ale několikrát jsem se zkoušela začíst a prostě to nešlo:-(

jaspis
11.02.2018 3 z 5

Kniha splnila očekávání. Pro mě spíše oddechová kniha s překvapivým závěrem, za to dávám hvězdičku navíc.

Štítky knihy

pro ženy romantika oltářní obrazy

Autorovy další knížky

2017  65%Nedostižná láska
2020  51%Zřícenina na krku a jiné katastrofy
2020  75%Jazzová baronka