Nedokončený příběh

Nedokončený příběh https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522110/bmid_nedokonceny-pribeh-LQ4-522110.jpg 4 89 33

Osmadvacetiletá Georgia Stantonová se po těžkém rozvodu vrací domů do Colorada, aby převzala dědictví po své prababičce, legendární autorce romantických příběhů. Ocitá se tváří v tvář Noahu Harrisonovi, mladému úspěšnému spisovateli, který má dokončit jediný prababiččin nedopsaný rukopis, příběh její životní lásky s Jamesonem Stantonem, pilotem z druhé světové války. Přestože Noah je velmi přitažlivý a vzájemná chemie mezi ním a Georgiou je od první chvíle nepřehlédnutelná, zatrpklá Georgia mu nedůvěřuje a není si jistá, zda závěrečnou část babiččiny knihy dokáže napsat pravdivě a bez vlastních ambic. Jenže o překvapení v těchhle dvou osudových příbězích mnoha konců není nouze… Kniha Nedokončený příběh umně proplétá dvě časové linie, zkoumá rizika, která podstupujeme kvůli lásce, jizvy příliš hluboké na to, aby se zahojily, a konce, které nedokážeme předvídat.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Metafora
Originální název:

The Things We Leave Unfinished , 2021


více info...

Přidat komentář

avalonek
dnes 5 z 5

Achjo,proč..Proč jsem musela číst tak smutný příběh.Zase mám nateklé oči jak jsem celou dobu u konce plakala.Kniha mě moc překvapila,byla romantická,vtipná,smutná a hlavně překvapivá.Válka si brala všechno,i to,co neměla.Příběh všech hrdinů byl moc hezký a bolavý

ydnac
21.04.2024 5 z 5

OD AUTORKY ČTVRTÉHO KŘÍDLA :-)

Georgia je rozvedená.
Přišla o babičku Scarlett a její matka za ní jezdí, jen když potřebuje peníze.
Babička byla slavná spisovatelka a prožila svoji osudovou lásku.
Svůj životní příběh však nedopsala a Georgia se rozhodne dopřát její knize "ten správný konec".
Najme spisovatele Noaha, který se zdá být tím správným pro tento úkol a je velkým fanouškem babiččina díla.
Má však jiné představy než Giorgia...
Děj knihy střídá současnost s minulostí, která zachycuje střípky Scarlettina života...
Romantiku v dobách války, kdy každá chvíle mohla být poslední...

Dojemný příběh s překvapivým koncem.
Knihu jsem si objednala po doctení Čtvrtého křídla, abych se potěšila dalším dílem této fantastické autorky než bude druhý díl a jsem spokojená :-).


Yanny
20.04.2024 4 z 5

Autorka legendárního Čtvrtého křídla nepíše jenom fantasy, ale má ráda také historické romány. Takže jsem se rozhodla, že i když se sice na Čtvrté křídlo nechystám, tak chci zjistit jak píše a jestli je vážně tak dobrá.
A jo – dobrá je. Její styl bych tady přirovnala k Natashe Lester.
Jde tu o osud dvou žen – prababičky a pravnučky. Prababička zemře v požehnaném věku a své pravnučce odkáže vše, co má. Dům i práva na své knihy, kterých jako velmi oblíbená americká autorka napsala velké množství. Jenže jeden román před smrtí nedopsala… a na ten má zálusk jeden mladý spisovatel, který by ho chtěl dopsat.
Musím říct, že mě tady bavily obě dvě linky úplně stejně a bylo velmi osvěžující mezi nimi přeskakovat, protože pokaždé jsem pak měla chuť zase na tu druhou.
Ačkoliv jsem podobných knížek už četla docela dost, hlavně těch z 2. světové války, nevadilo mi to a zažrala se do toho.
Z recenzí jsem věděla, že je tu velmi překvapivý závěr knihy, díky kterému je to celé ještě lepší. Ano, vymyšlené to je dobře, přesto jsem už něco takového v jedné knize četla, tak mě to tolik nešokovalo.
Bohužel jsem našla dvě věci, které mi tam logicky moc smysl nedávaly a nepochopila jsem, co se tím autorka snažila říct… proto jsem se nakonec rozhodla pro hvězdičky jenom 4, ačkoliv to celou dobu aspirovalo na 5.
Knížku nicméně fakt doporučuju a doufám, že Metafora vydá další její historické romance, protože bych si je přečetla s chutí.

Hatshepsut
07.04.2024 5 z 5

Nádherný příběh, který má dvě romantické dějové linky. Jeden kapesník mi bohužel nestačil. Vyprávění osudu Scarlet a Jamesona na pozadí druhé světové války je hluboce emotivní a ten konec? Nádhera. Tvorba této autorky vám z paměti jen tak nevymizí.

Pettato
03.04.2024 5 z 5

Dvě romantické dějové linky a krásný příběh v obou liniích. Moc hezky napsáno. Emotivní, čtivé,... s překvapujícím koncem.

"... Nespokoj se s láskou, která ti obrousí hrany a způsobí, že budeš tvrdá a chladná, Georgio. Ne, když na tebe čeká tolik jiných druhů lásky....
...Všichni máme právo na své chyby. Až poznáš jaké jsou ty tvé, nežij v nich. Život je moc krátký na to, abychom si nechali ujít zásah bleskem a příliš dlouhý na to, abychom ho prožili sami..."

Nelly
21.03.2024 4 z 5

Krásná romantická kniha, kde hrají prim dvě dějové linie (dnes u tohoto typu knih docela populární). Obě linky byly čtivé a zajímavé. Kapesníček postačí až na konci.

kneslova
09.03.2024 4 z 5

Za mě takový standardní román pro ženy

klarence
08.03.2024 3 z 5

Moje první setkání s touto autorkou.. dva příběhy v jednom bylo fajn, jen mi to v jednu chvíli přišlo dlouhé.. ale myslím ,že kdybych ji četla o dovolené asi by mi to tak nepřišlo.. tajemství na konci mi krapet vyrazilo dech , ale super :-))
také vhrkla zrádná slzička do oka.. celkově pěkný příběh a určitě se vrátím k této autorce ..

Szilvia1
04.03.2024 5 z 5

Příběh byl velmi krásný,jak minulá tak i přítomná část.Minulá část se ale líbila víc,to tajemství které na konci vyšlo najevo,tak na to jsem vubec nepomyslela.Krásný příběh:)

Nuttelka
03.03.2024 5 z 5

I já se řadím mezi nadšence, moc se mi kniha líbila.. obě časové linie.. má citlivá dušička si přišla na své, slza ukápla, na srdci mě zahřálo.. příběh je moc krásně napsaný, četlo se to skoro samo..

Martule44
16.02.2024 5 z 5

Ano, bylo již napsáno mnoho příběhů, které se podobají této knize, ale jen málokterý mě chytil u srdce tak, jako tento. S touto autorkou jsem se setkala poprvé a její styl i citlivá volba slov, mě zasáhla na duši. A ano přiznávám, zabulela jsem si.
Někdy je potřeba pustit si blíže k tělu osudy druhých, abychom si uvědomili vlastní životy. A tato kniha mě tímto způsobem oslovila. Autorce děkuji!

PetaZ
02.02.2024 5 z 5

Jezis, to bylo taaaak sladke.. Ale libilo se mi to.. Ani nevim, jestli me konec nejak prekvapil, par knih tohodle typu uz mam precejen za sebou, takze podobny konec te valecne linky uz jsem cetla v jine knize od jine autorky a soucasna dopadla presne tak, jak bylo vlastne jasne uz od prvnich stran.. Každopádně tesim se na dalsi knihy autorky

xena2711
28.01.2024 5 z 5

To byla taková krása. Nádherný příběh ve dvou časových liniích. Druhá světová válka cca 1940 a dál a současnost. Jak dopadne současná linie jsme asi všichni tušili, ale ta válečná měla skvěle vymyšlenou zápletku i dohru. Prostě doporučuji..

SimulinaT
25.01.2024 5 z 5

Nádherná kniha, která vás upoutá od první stránky. Jsou zde dvě časově linky a ještě vzpomínky. Příběh je čtivý,konec překvapující ,obě časově linky napínavé do samého konce.

bookcase
24.01.2024 4 z 5

Krásný příběh, oblíbené dvě dějové linkx6, z nichž víc mě bavila ta z války. Nějak mi během děje "cosi" problesklo hlavou a na konci jsem koukala, že se mi to potvrdilo. Bohaté na emoce

iskrizka
24.01.2024

Čisto romantické knihy už čítam zriedka, ale tento ma zaujal popisom a popravde, len čo som zbadala na obálke to idylické zátišie s písacím strojom, tušila som, že pôjde o zaujímavý príbeh. A nemýlila som sa.
Príjemne napísané, pútavé a dynamické. Mám slabosť pre príbehy, ktoré sa týkajú iných príbehov, kníh a tajomstiev, a to všetko tento román ponúka. Síce nie v hojnej miere, pretože predsa len sa jedná primárne o ľúbostný príbeh, takže vo svetle reflektorov stojí najmä rozvíjajúci sa vzťah hlavných protagonistov, našťastie sa však autorke podarilo zachovať balans medzi scénami, vďaka ktorým sa postavy zamilovávajú, a scénami, ktoré rozvíjajú dej a odkrývajú tajomstvá z minulosti. S vyvrcholením príbehu som bola spokojná, pretože potvrdilo moju teóriu, ktorú som od istého okamihu začala rozvíjať.
A hľadáte niečo oddychové a romantické, ale potrpíte si pritom aj na zaujímavý príbeh, táto knižka by mohla splniť vaše očakávania.

6857
21.01.2024 5 z 5

Dvě dějové linie, prababičky a vnučky, obě krásně zpracované a “uvěřitelné. A ten konec. Za mě určitě doporučuji!

kristy.books
08.01.2024 5 z 5

Túto autorku teraz všetci poznajú najmä vďaka Štvrtému krídlu, no na svojom konte má mnoho kníh a jedna z nich nedávno vyšla v češtine. Nedokončený příběh v sebe kombinuje dve romantické linky - jednu zo súčasnosti, druhú z obdobia druhej svetovej vojny. Bol to krásny príbeh, ktorý dal mojim emóciám celkom zabrať.

Georgia bola láskavá, priateľská, dobrosrdečná a inteligentná mladá žena, ktorá to však vo svojom živote nemala jednoduché. Najskôr ju sklamala matka, ktorá sa o ňu nikdy poriadna nestarala, neskôr manžel, ktorý ju len využil a podvádzal na každom kroku. Našťastie, mala aspoň skvelú prababičku, ktorá ju vychovala a bola pre ňu veľkou oporou. Bohužiaľ, pred pár mesiacmi zomrela, a tak teraz musela Georgia zvládať rozvod a mediálny rozruch viac-menej sama. Mala problém dôverovať ostatným ľuďom, čomu sa po tom všetkom nemožno čudovať.

Noah sa predstavil ako poriadny kretén, no našťastie, postupne som ho mala možnosť lepšie spoznať a zistila som, že je to sympaťák a obľúbila som si ho. Bol tvrdohlavý a jeho ego bolo tiež dosť veľké, no bol to muž s hlavou i srdcom na správnom mieste. Páčila sa mi jeho sestra, bolo to celkom číslo a brata vedela rýchlo ,,schladiť". Títo súrodenci mali medzi sebou veľmi pekný vzťah.

Bavilo ma sledovať, ako sa vyvíja ich vzťah, ako sa mu darí dostávať sa jej po malých krôčikoch pod kožu a získavať si jej dôveru. Ona mu tiež v mnohom otvorila oči a primäla ho zmeniť pohľad na určité veci.

Druhá romantická linka z minulosti sa venovala Jamesonovi a Scarlett. Oboch som si hneď obľúbila. Scarlett bola milujúca sestra a má môj obdiv za to, že počas vojny sa aktívne zapájala do pomoci svojej krajine. Jameson bol zlatíčko, ani sa Scarlett nečudujem, že ju tak rýchlo pobláznil, ja by som mu tiež neodolala. Z ich listov a príbehu bolo cítiť, ako veľmi sa ľúbia. Vojna im pod nohy hádzala rôzne problémy, no aj napriek tomu si dokázali vždy k sebe nájsť cestu. Ich láska ma chytila za srdce, takáto veľká a čistá láska sa len tak nevidí. Od začiatku som však tušila, že táto linka ma emočne vyžmýka...

Za seba vám môžem tento príbeh len a len odporučiť.

eva3992
07.01.2024 3 z 5

Hlavní hrdinka Georgia právě přebírá dědictví po své babičce, slavné spisovatelce romantických příběhů. Kromě jiného po ní má nedopsaný rukopis o její lásce a je na ní, aby se rozhodla, zda ho svěří dopsat jinému spisovateli. Tím by měl být Noah, ale Georgia mu nevěří, že to zvládne.
Zároveň sledujeme příběh její babičky, její první lásku, i to, jak se z Anglie dostala do Colorada.

Toto je velmi vysoko hodnocená kniha. Příběh, kde sledujeme dvě časové linie, které do sebe zapadnou v tu správnou chvíli. Ač se zdá, že je to celé velmi předvídatelné a jasné, tak si s námi autorka pěkně pohraje a na konci nám připraví nečekaný zvrat, který může šokovat.

Kniha je psána jednoduše, čtivě, na druhou stranu na mě působila zdlouhavě a nejraději bych ji řádně proškrtala. Hlavně v současné lince příběhu, kdy se Georgia s Noahem jen dohadují a některé situace se dost opakují. Musím však říct, že v historické lince je to popsáno tak, že jsem se do pocitů jednotlivých hrdinů dokázala vžít a pochopit jejich činy.

Pokud máte chuť na něco romantického s pořádnou dávkou vášně a s koncem, kdy ukápne slzička, rozhodně knihu zkuste. Já s ní měla pár drobných problémů, kromě výše zmíněného, to celé pro mě bylo málo uvěřitelné, a hlavně mi nesedla kombinace historického a až erotického románu.

Věřím, že si kniha své čtenáře najde, ale mě lehce zklamala.

NikyTaky
04.01.2024 5 z 5

Wow, tak tahle kniha mě dostala, hlavně ten konec a dávám mu 5/5*. Mám ráda knihy, kde se prolínají časové linky, námět super, bylo to velmi čtivé a musím říct, že mě velmi zasáhl příběh lásky Scarlett a Jamesona, úplně jsem se do té jejich milostné linky položila, jako by se to týkalo mě. Velmi povedené, doporučuji

Autorovy další knížky

2024  90%Čtvrté křídlo
2023  89%Nedokončený příběh
2024  0%Železný plameň
2024  0%Všetkými zmyslami

Kniha Nedokončený příběh je v

Právě čtených3x
Přečtených105x
Čtenářské výzvě23x
Doporučených7x
Knihotéce120x
Chystám se číst212x
Chci si koupit53x
dalších seznamech5x