Nechci do školky! - Mimo domov

Nechci do školky! - Mimo domov https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391430/mid_nechci-do-skolky-mimo-domov-WZA-391430.jpg 3 7 3

Nechci do školky je půvabným průvodcem a pomocníkem pro rodiče v období, kdy se má jejich ratolest stát součástí dětského kolektivu a zažít jedno z prvních odloučení od rodičů.Ne vždy je to jednoduché, a proto je třeba na tento okamžik připravit nejen dítě. Existují metody a triky, které tento zlom dokáží usnadnit rodičům i jejich potomkům, a právě jich je kniha Nechci do školky plná. Půvabné ilustrace a veselé básničky ukáží školkou povinnému, že se není čeho bát, protože čas strávený s kamarády a hodnými učitelkami může být skvělý. Závěr knihy je více určený pro rodiče, jelikož ti zde najdou rady, jak nástup do školky svému potomkovi ještě více zpříjemnit.... celý text

Pro děti a mládež
Vydáno: , Omega
Originální název:

Non voglio andare a scuola - Lontani da casa


více info...

Přidat komentář

Bonda
24.02.2023 2 z 5

Nelíbí se mi rada, že rodiče mají na vyzvání učitelky odejít ráno domů, přestože dítě ještě nepřestalo plakat. A chybí mi rada, aby rodiče zůstali s dítětem ve školce jako pozorovatelé, dokud to dítě potřebuje. Nebo aby jej na školku připravili. Aby předali dítěti kontrolu nad procesem separace. Aby se dítěte zeptali, jak to potřebuje, aby probíhal dialog (ideálně tedy i s učiteli). Kapku nerespektující je podle mě i text knihy určený dětem: bagatelizace obav.

janyska13
20.06.2020 2 z 5

Od knihy jsem čekala úplně něco jiného.


bibi.r
02.12.2019

Nemohu hodnotit, protože jsme knihu vlastně se synem vůbec neotevřeli. Naštěstí.
Koupila jsem ji jako přípravu na vstup do školky a jaksi mi nedošlo (což teda asi podle názvu mělo), že příběh už patrně pracuje s tím, že dítě do školky nechce.
Maxík měl ke školce spíše neutrální přístup a když jsem tedy, po otevření doma, zjistila, že chlapeček z knihy má ze školky strach, tak jsme ji ani nečetli, abych Maxíka nějak nenavedla k tomu, že by ze školky snad měl mít strach.
Podle mě je kniha určena dětem až od 4 let a určitě spíš těm, které souží nějaké obavy z toho, že jim ve školce nebude dobře.

Autoři knihy

Alberto Pellai
italská, 1964

Kniha Nechci do školky! - Mimo domov je v

Přečtených9x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce4x
Chci si koupit1x
dalších seznamech3x