Nečekaný odpor

Nečekaný odpor https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46376/bmid_necekany-odpor-GWP-46376.jpg 5 15 4

Trent nechal za zády divokou minulost, zabral si kus půdy v horském údolí, zkrotil několik divokých koní a vedl poklidný život. Zanedlouho si však nárok na všechnu půdu kolem blízkého městečka začal dělat rozpínavý statkář Bill Hale. Když Haleovi synové zavraždí jednoho ze sousedů, nezbude Trentovi nic jiného než dát v sázku vlastní život.... celý text

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Alpress
Originální název:

A Man Called Trent aka The Mountain Valley War


více info...

Přidat komentář

Cassidy.L
05.07.2023 5 z 5

Další skvělé dílo z pera mého oblíbeného autora, tohoto žánru. Příběh byl čtivý, napínavý a svižný.

Jack Bauer
24.11.2022 4 z 5

Můj první western od tohoto autora a přes vysoké hodnocení a kladné recenze mě na něm něco nesedělo. Čtivost se nedá upřít, příběh z divokého západu je pěkný, ale Trent mě připadal i přes veškerou jeho šlechetnost jako superman. Od samého začátku si věřil, že vše dobře dopadne a boxerský zápas vyhraje, že osadníci z hor zákonitě zvítězí. Takže kniha postrádala veškeré napětí, je to jen krásná četba plná moralizujích řečiček. Z „ máyovek" už jsem vyrostl tak jsem čekal nějaký drsný příběh a dostal jsem něco jako Old Shatterlanda v novém podání. Přesto si rád přečtu ještě nějaké další autorovi westerny.


Luigi1
01.08.2020 5 z 5

Zajímavě podaný život průkopníku osídlování.Najde opět jako v každé době jeden chamtivec v podobě Kinng Billa Hale,který je chce vystěhovat a zabrat jejich půdu.Neštítí se používat vyhrožování,násili a neposlední době i vražd.To rozpoutá nevoli některých osadníků kteří ho nebojí.Když Trent zjistí,že zavraždili jeho souseda Dicka Moffita a dvě děti stratili otce rozhodne se nejddříve po dobrém se domluvit,ale to nikam nevede a tak se vrací do svéhu půvdního života,byl totiž obávaný střelec Lance Kilkeny,pouští se do boje o zachování půdy a o životy osadníků.

Francoa
16.04.2013 5 z 5

Tak tahle kniha se mi četla velice dobře,správně napínavá,dobrá kovbojka.Snad nejhezčí od Amoura a to jsem jich poměrně četl již dost.Doporučuji k přečtení těm ,komu vyhovuje tenhle žánr.Zajímavé postřehy z historie Divokého západu.

Štítky knihy

americká literatura westerny

Autorovy další knížky

Louis L'Amour
americká, 1908 - 1988
2000  77%Sackettova zem
1992  85%Vzdálené modré hory
1993  89%Jubal Sackett
2005  87%Osamělý jezdec
1992  89%Hondo