Nečekaná diagnóza

Nečekaná diagnóza https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/411448/bmid_necakana-diagnoza-KAe-411448.jpg 4 10 5

Peter, jediný syn biologa Tomáše a zdravotní sestry Klaudie, náhle vážně onemocní. I přes velké úsilí, se lékařům nedaří určit správnou diagnózu a jeho stav se zhoršuje. Do boje o synův život vstupuje i otec Tomáš. Když mu díky zkušenostem a vědomostem z biologie, bleskne hlavou podezření, o jakou nemoc může jít, bez váhání se pouští do pátrání po jejím původci. Naděje vkládá do rychlé a spolehlivé diagnostické metody, kterou provádí soukromé laboratoře. Právě tam natrefí na bývalou lásku, molekulární bioložku Zuzanu, která se mu snaží se všech sil pomoct, přestože sama prožívá těžké období se žárlivým manželem Patrikem. Potvrdí se diagnóza, která se dosud na Slovensku nevyskytla a při které může pomoct pouze včasná léčba a někdy ani ta ne? Je to začátek epidemie? Parazit nezná slitování a další případ onemocnění je na světě…... celý text

Přidat komentář

Jurajovamaka
21.05.2021 5 z 5

Veľmi pekný a zároveň smutný príbeh z medicínskeho prostredia...kôli zanedbaniu hygieny na kúpalisku 11 ročný chlapec ťažko ochorie, upadá do kómy...lekári sú beznocní nevedia nájsť príčinu ochorenia...
Jeho otec biológ vezme situáciu do vlastných rúk a príčinu odhalí...ale žiaľ...VIAC Vám už neprezradím...začitajte sa do tohto napínavého príbehu, ktorý chytá za a ani jedno oko nenechá suchým...
Ďalšie moje recenzie na knihy istagram: majusikboxxy ♡

Zao
16.07.2020 5 z 5

Asi jsem potřebovala přečíst něco chytlavého, lehčího, přitom jistým způsobem vybízejícího ke čtení jen s menšími přestávkami. Odpoledne ubíhalo a já přelouskala celou knihu. Třeba to není literární skvost, ale mi se četl dobře. Je to takové, i když místy hodně smutné, ale přitom odpočinkové čtení.


Romcha
04.05.2020 5 z 5

Poměrně jednodušší dílo a zpracování. Je zjevné, že autor je svým zaměřením mikrobiolog a tématu určitě rozumí. Obecně mám rád knihy, které mě donutí si vyhledat nějakou reálnou historickou událost a dozvědět o ní více. Nepochybuji, že dostat takovou věco do podvědomí čtenářů co se dělo/děje a může dít bylo víceméně účelem knihy, než nějaká její přidaná literární kvalita.

Problém můžete mít s postavy, které vám po dobu děje nijak výrazným způsobem nepřilnou k srdci a nesžijete se nějak s nimi.

Pokud si však libujete v lekářském prostředí a problematice budete tématem nadšeni - tady jako lékeřsky erudovaný musím říct, že ty popisy jsou na rozdíl od ostatních knih s podobnými tématy dost přesné a to je právě důvod mého hodnocení společně s odkazem poselství dozvědět se o problematice více.

bagel
27.07.2019 2 z 5

Námět vypadal velmi slibně, ale provedení za moc nestálo. Bylo znát, že autorem je odborník v biologii, který se velmi dobře orientuje v dané problematice, ale s psaním to je horší. Děj byl sice napínavý, ale často zbytečně podrobně popisný a už velmi brzy se dalo odhadnout, v čem bude spočívat zápletka. A epilog jak ze zdravotnické příručky. Navíc knize ublížil český překlad, ve kterém se velmi často používaly přechodníky a občas zůstaly slovenské výrazy (JISka a vzápětí vypsáno jako jednotka intenzivní péče, autobusová stanice atd). Škoda.

SilviaKovacikov
05.08.2018 4 z 5

Pôvodne som plánoval dať tejto knihe iba 2 hviezdičky, pretože ma rušili nudné opisy postáv a prostredia, ktoré som miestami v celých odstavcoch preskakovala. No v druhej polovici knihy to už bolo zaujímavejšie a autor ma veľmi zaujal témou o ktorej som predtým ani nechyrovala. Príbeh je smutno-šťastný so zaujímavými vsuvkami príbehov vedľajších postáv.

Autorovy další knížky

Noro Ölvecký
slovenská, 1969
2019  78%Nečekaná diagnóza
2017  87%Nebezpečná nákaza
2014  68%Na krídlach duše

Kniha Nečekaná diagnóza je v

Právě čtených1x
Přečtených16x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených1x
Knihotéce31x
Chystám se číst12x