Neberte si to osobně

Neberte si to osobně https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47180/bmid_neberte-si-to-osobne-22A-47180.jpg 4 11 3

V hitparádě dospělých lží, pravd, polopravd a taktických diplomatických frází u mě bezkonkurenčně vítězí věta: "Neberte si to osobně!" Vnímáte její genialitu? Vyslovujeme ji zásadně ve chvílích, kdy chceme říct někomu něco opravdu nepříjemného. Něco, co ho buď existenčně ohrozí, nebo totálně rozhodí, a ještě po něm chceme, aby dělal jakoby nic. A on skutečně dělá. Všichni děláme, protože v džungli přežívají jen nejsilnější. Duše se ukazují jen v nejvzácnějších okamžicích, nejvzácnějším lidem...... celý text

Přidat komentář

Radovan_R
18.03.2019 4 z 5

Velmi dobrá sbírka fejetonů ze života. Řada myšlenek by se dala tesat do kamene, nebo aspoň připíchnout na nástěnku.

tatjana1737
24.04.2016 3 z 5

Po přečtení "Ukradli mi kabelku" jsem si asi dala vnitřní laťku hodně vysoko, protože "Neberte si to osobně" už mne tak neokouzlilo. Ne, že by fejetony byly špatně psané, ale témata mi tentokrát moc nesedla, přišla mi hodně těžká a čtení pro mne postrádalo lehkost. V některých ohledech se s autorkou názorově mýlím (asi rozdíl věku a životní zkušenosti), jinde jsem měla chuť vzít tužku a některé myšlenky si podtrhat. Možná, že za pár let změním názor, ale nyní mám shrnutí: není to špatné, ale tentokrát jsme se s Denisou Proškovou nesešly.


Peggy20
01.08.2012 5 z 5

Vynikající a výstižné! Zatím jsem v tomto žánru nenašla (z mého ovšem subjektivního pohledu) konkurenci k tomuto dílu. Ráda bych se s paní Proškovou setkala. Její nadhled je uchvacující. Vím, že to zní tuctově, ale "přečetla jsem jí jedním dechem"!