Nebe pro Albatros

Nebe pro Albatros https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/201098/bmid_nebe-pro-albatros-J78-201098.jpg 4 3 2

Kniha o vynikajícím českém leteckém konstruktérovi Janu Vlčkovi, jehož osud byl spjat se stavbou cvičných proudových letounů.

Přidat komentář

Gaea
18.07.2020 5 z 5

(SPOILER) Zajímavý životopis fenomenálního českého leteckého konstruktéra pana Vlčka, tvůrce proudových letounů Delfín a Albatros. Je zapotřebí číst s nadhledem a oprostit se od ideologických klišé, kniha přeci jen vyšla za minulého režimu (rok 1988). Provázela mne chlapeckým dospíváním, kdy jsem vše kolem letadel a plastikového modelářství "žral".

JiříŠkorpík
04.11.2019 3 z 5

U knih z dob normalizace jsem zvyklý na chválu komunismu a Sovětského zřízení, ale vždy to byly víceméně oddělené odstavce, které šlo hravě přeskočit. U této knihy to tak ale není, text je dokonale protkán tímto a jiným moralizujícím balastem (nemám nic proti takovým myšlenkám a morálním zásadám, spíše mi vadilo jak se nustále opakovaly) a nelze se mu vyhnout, protože příjdete o unikatní informace nejen o panu Vlčkovi, ale i dalších velikánech naší let. techniky a vývoj L-29, L-39 a dalších projektů uskutečněných v ČSSR. Smekám před týmem Jana Vlčka.


Kniha Nebe pro Albatros je v

Přečtených3x
Knihotéce5x
Chci si koupit1x