(Ne)spoutaný Vlk

(Ne)spoutaný Vlk https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500489/bmid_ne-spoutany-vlk-5gT-500489.jpg 4 15 8

Pan Vlk se drží motta: „Člověk v životě většinou nic neplánuje dopředu, ale život plánuje za něj.“ Ten jeho se docela vyřádil, což způsobilo Vlkovo jiné vnímání světa plného nástrah, strachu, touhy i sexu. Dá se říct, že pan Vlk nyní žije dvojí život. Stejně jako ostatní lidé chodí do práce, jí a spí, avšak za zavřenými dveřmi se oddává BDSM hrátkám. Žurnalistka Romana chce, aby jí pan Vlk tyto dveře pootevřel a nechal ji nahlédnout do života sadomasochisty. Vnutí se na návštěvu do jeho domku na Moravě a začne vyzvídat. Když se pan Vlk prořekne, že: „Člověk, který by o tom chtěl psát, by to měl sám zažít,“ Romana kupodivu souhlasí s tím, že se na deset hodin stane jeho hadrem na podlahu. Avšak za podmínky, že si poté pozice prohodí. Pan Vlk, při názorné ukázce, co obnáší BDSM, pouta, obojky i latex, vypráví Romaně své zážitky z minulosti. Některé si však nechává pro sebe jako krásné vzpomínky na předchozí vztahy. Kniha (Ne)spoutaný Vlk není výkladem nejdůležitějších pojmů ze světa BDSM pro neznalé jako v učebnici, ani bezduchá erotika, naopak odkrývá velmi zajímavý život lidí s vášní pro hry a v neposlední řadě dobrotivé srdce pana Vlka, který v hledání lásky a souznění prožíval různé peripetie i dobrodružství. Podaří se mu najít tu pravou? A co když Romana není ta, za koho se vydává?... celý text

Přidat komentář

Nuttelka
01.04.2024 4 z 5

Zajímavý to kousek.. není to samozřejmě vrchol literatury, to vůbec, ale pro zvědavce ohledně BDSM to může být i přínosné.. i když teda kapitola "Brigádnice" bylo velké sousto i pro mě, to se budu snažit vytěsnit rychle :-)))

Jita160
24.01.2024 5 z 5

Je obtížné psát komentář ke knížce z tématem,které je mě velmi vzdálené a neznáme...v praxi:-O
BDSM... zajímavý životní styl plný her dominamce ,rozkoše a bolesti.
Pan Vlk ,který žije dva životy prý po otevírá vrátka (no za mě spíš mega vrata) své kamarádce žurnalistce Romaně aby o jeho sadomasochismu napsala článek.
,, Předstíraná" zvědavost dožene Romanu tak daleko že vstoupí do Vlkových her latexu a bolesti. On jí vypráví o svých sexuálních vztazích a podmaňuje si ji svojí dominancí. V některých momentech jde hlavně o nadvládu než samotný sex.
Určitě se nejedná o bezduchy erotický příběh má to svá pravidla a zásady i když některé byly vážně nechutné.
Celé to na mě působilo hrůzostrašným a ponižujícím dojmem. Konec samozřejmě ,,no sakra".
Přesto všechno dávám plný počet,protože tento BDSM příběh jen tak z hlavy nedostanu.
Opravdu.... není to čtení pro každého.


Aleen
29.08.2023 2 z 5

Chaotický začátek a vlastně i pokračování. Nakonec se jakš-takš pospojovalo do jakéhosi rámce. Autor rozhodně není dobrý spisovatel, nicméně celkem zajímavé bylo naznačování prožitého, které se vysvětluje později v průběhu knihy.
Možná byla záměrem jakási skandálnost, nicméně ta se nekonala, jen místy to bylo poměrně nechutné. Zřejmě jsem málo BDSM, abych ocenila vyměšovací pasáže. Po pár lesklých oblečcích z kůže a latexu jsem asi čekala něco více vzrušujícího, ale pochopila jsem, že jde jen o nadvládu, moc nad druhým, což zase naopak bylo popsáno velmi plytce.
Dvakrát jsem chtěla odložit, ale stále jsem čekala NĚCO, co mě ohromí, nebo dokonce uchvátí. V celé knize bylo jen pár míst, kde jsem byla ohromena, ale spíše nechutností... Zkrátka každý máme své úchylky.

Ashi
10.02.2023 3 z 5

Nic v knize mě nepřekvapilo (sakryš asi už jsem toho četla a zažila moc).
Celkově mě asi opravdu vadila nereálnost. Většinou se na nás prostě cizí lidé sami nevrhají. Chápu, že seznamování by bylo nudné a mělo to být o akci, ale napsat tam, že se známe dýl by přidalo na uvěřitelnosti.
Vím, že všechny scény ve své podstatě reálné být mohou.
Popravdě nebrala jsem to jako péčko, jak autor opakoval, že se mu to nelíbí, tak sem si spíš říkala "chudák, co se mu stane, no tohle nechceš..."

RoseDadas
14.01.2023 3 z 5

2,5*
(Ne)spoutaný Vlk sestává z několika kapitol obsahujících nepříliš dlouhé příběhy, dalo by se říct, že jsou to takové drobné odbočky, které nakonec dohromady vytvoří celý obrázek. V knižní podobě jsem se s výběrem podobné tematiky ještě nesetkala. Je třeba upozornit na to, že příběh nesedne každému. A pokud se přece jen rozhodnete brázdit vody sadomasochismu, tak počítejte s tím, že se pořádně zapotíte. A kdo ví... třeba při čtení odemknete vaši třináctou komnatu.

KadetJaina
09.12.2022 3 z 5

No já nevím. Anotace tvrdí: "...není výkladem nejdůležitějších pojmů ze světa BDSM pro neznalé jako v učebnici, ani bezduchá erotika, naopak odkrývá velmi zajímavý život lidí s vášní pro hry...". Výklad to není, to je pravda, i když některé popisy a opisy se opakují pořád dokola. Bezduchá erotika... no, spíš bezduché péčko, u kterého si člověk není jistý, kdy je to ještě BDSM a kdy už je to znásilnění. Zajímavý život lidí je vždycky skoro až poznámka pod čarou - "tak tahle slečna dělá BSDM, protože (doplň dvouslovný důvod), a teď jdeme zase sexovat!"
Vlastně ani nevím, jestli kniha plní i funkci péčka, protože vše vidíme z pohledu Vlka, a ačkoliv scénáře jsou jako vystřižené z porna (ne úplně atraktivní muž ve středních letech potkává sexy dvacítky, které po něm jedou a taky mají pokaždé někde schovaná pouta) tak fakt nejsou všechny rajcovní. Vlk v rolu subíka totiž mnohdy ve svých myšlenkách opakuje mantru "tohle se mi nelíbí" "tohle nechci", a jediné, co nám jako čtenáři má dokázat, že to tak není, že všechny ty věci hraničící se sexuálním napadením (jako zdrogování) se mu líbí a dělá je dobrovolně, je fakt, že mu stojí.
Kdyby anotace přiznala: Tahle kniha je prostě péčko! tak to beru a u knihy se víc bavím. Ale anotace se tváří, že nám dá víc. A pak nedá. Škoda.

PrincaListicka
18.10.2022 4 z 5

Toto téma mi osobně není cizí, vždycky mě podobné praktiky zajímaly, někdy až fascinovaly. I když musím říct, že mě osobně zajímá spíš trochu jiné odvětví, než jaká jsou popisována v knize. Vše začíná poměrně nevině, ale postupem času se od pouhých pout, masek a svazování dostaneme do situací, ze kterých někdy až tuhne krev v žilách. Představte si třeba, že byste někoho, koho skoro neznáte, nechali, aby vás uvěznil do latexové postele, ve které se nemůžete hnout ani o píď, nemůžete skoro dýchat, nic nevidíte, neslyšíte a nemůžete ani mluvit. Musím přiznat, že trpím lehčí klaustrofobií a v některých situacích se mi ze čtení až dělalo nevolno.

No, zkrátka a dobře, jako výlet do světa lidí, kteří něco takového běžně praktikují, je kniha ohromně zajímavá. Už jen proto, abyste se dozvěděli, čeho jsou schopni a proč to vlastně dělají, jaké jsou jejich pohnutky. Určitě se ale knížka nedá brát jako návod, jak na to. Myslím, že aby člověk něco takového mohl provozovat, musí nejprve získat hodně zkušeností, protože některé praktiky jsou skutečně tak nebezpečné, že není vůbec těžké protějšek zranit, a to jak fyzicky, tak psychicky.

Příběh je vyprávěný poutavě, knížka je poměrně krátká, měla jsem ji přečtenou během chvilky. Je navíc doplněna i tematickými fotografiemi, takže si můžete živě představit, o čem vlastně autor mluví. Čtení jsem si svým způsobem užila, ale myslím, že mi toto téma na nějakou dobu stačilo a dám si od něj chvíli pauzu. Opravdu však nečekejte nic ve stylu 50 odstínů, ty s Nespoutaným vlkem nemají mnoho společného.

Musím také přiznat, že některé situace mi připadaly lehce nereálné. Myslím tím situace, ve kterých se Vlk seznamuje se svými "oběťmi." Netuším, zda jsou to skutečně reálné zážitky či nikoliv, a pokud ano, pak se autorovi omlouvám. Nicméně pokud opravdu skutečné jsou, přijde mi až trochu odpudivé, jak se některé z těchto "obětí" chovají. Neumím si představit, že se někdo takhle skutečně chová. Vrhnout se do víru hrátek s člověkem, který se přijede podívat na karavan? S nadřízeným z práce, kterého prakticky nezná? Za zády partnerovi? Myslím, že tohle mi vadilo na celém příběhu asi nejvíc. Nejspíš jsem v tomhle trochu staromódní.

Knihu rozhodně doporučuji všem fanouškům podobných technik a praktik, může vám příjemně rozšířit obzory. Zároveň mohu doporučit i lidem, kteří zatím o tomto tématu takřka nic nevědí, chce to však nutnou dávku odvahy a otevřenou mysl.

Zvelebilova
15.10.2022 5 z 5

Tahle kniha rozhodně není pro každého. Nahlédnutí do světa BDSM je ukázané čtivou a milou formu :). Prostě jsem si ty krátké příběhy (dávající jeden celek) zamilovala.

Štítky knihy

BDSM

Autorovy knížky

2022  79%(Ne)spoutaný Vlk

Kniha (Ne)spoutaný Vlk je v

Přečtených13x
Doporučených1x
Knihotéce25x
Chystám se číst5x
Chci si koupit4x