(Ne)skrývaná pravda

(Ne)skrývaná pravda https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491699/bmid_ne-skryvana-pravda-Eca-491699.jpg 4 36 11

Branou do duše nejsou oči. Jsou to e-maily. Loď života Cassie Woodsonové se jen bezcílně zmítá na rozbouřených vlnách. Její slibný život a kariéra stoupající hvězdy v advokátní kanceláři se sesypaly jako domeček z karet. Přežít v New Yorku dokáže jedině tak, že si sežene špatně placenou, nevděčnou dočasnou práci na úplném dně právnické profese. Každodenní revize dokumentů pro velký případ korporátního podvodu jen dále podtrhuje, jak je Cassiin život vyčpělý. Láska, přátelé i stabilita – to všechno se zdá jako pouhý přízrak minulosti. Cassie tak volné chvilky tráví sebekritikou a intenzivní sebenenávistí ve společnosti levného vína a léků na bolest. Další den v práci, další dokumenty k revizi. Ale co to? Jeden z e-mailů se v té hordě nemastných, neslaných zpráv nápadně vyjímá: je tak něžný, tak osobní. Cassie ví, že by si důvěrnou konverzaci mezi partnerem firmy, Forestem Wattsem, a jeho ženou, Annabelle, číst neměla. Ale nemůže si pomoct. Jejich maily se jí stanou osobní drogou, kterou si Cassie potřebuje pravidelně vpravovat do žil. Někdo by mohl namítat, že je náchylná k závislostem. Cassie to však vnímá tak, že se dokáže soustředit. Její tělo ví, co chce. A jednoduše nepřestane, dokud to nedostane. Proto každý den začne trávit tím, že si všechny maily Wattsových čte až s náboženskou oddaností. Jejich zdánlivě dokonalý život přináší Cassie do života nový smysl a štěstí. Nechává se unášet od své škaredé reality do světa jejich lásky – ke kvalitnímu vínu, čerstvým džusům i luxusním večírkům v jejich majestátním sídle ve Westchesteru. Vidí do všech aspektů jejich života. Nebo snad ne? Cassie se do jejich života zamiluje natolik, až zanedlouho začne jejich život, i je samotné, velmi věrně napodobovat. Za jejich život je ochotná dát cokoliv. Když se bude snažit dostatečně intenzivně, třeba se její přání stane skutečností. Ale když se s Forestem „náhodou“ setkají ve skutečném světě, Cassie spatří něco, co zpochybní dokonalost jejich manželství a fantazie, kterou si Cassie tak úpěnlivě kultivovala, se otřese v základech. Najednou už netouží Annabelle pouze obdivovat – chce se Annabelle i stát. A už moc dobře ví, jak to provede.... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Just One Look , 2021


více info...

Přidat komentář

Littlemonday
18.04.2024 4 z 5

Úspěšná advokátka Cassie se spoustou přátel, rodinou a úsměvem na tváři? To je bohužel minulost a my v knize poznáváme Cassie, která je nezaměstnaná, smutná, bez kontaktu s lidmi a zhroucená. Finanční situace ji donutila najít si brigádu, kontroluje e-maily v právnické firmě k velkému případu.

Tam se dostane k jednomu osobnímu e-mailu Foresta Wattse, který je adresován jeho ženě Annabelle. Je tak krásný a plný citu. Takových e-mailů se jí k revizi objevuje víc a ona se zamiluje do jejich krásného života a chce o něm vědět víc, být součástí. Trochu psycho, že?

Možná ale Annabelle není úplně dobrá žena pro Foresta, Cassie by to zvládla lépe. Rozhodne se tedy s Forestem potkat osobně. Jak to dopadne? Ucítí Forest to pouto?

Musím říct, že jsem si tento thriller moc užila. Stalkovací psychouši jsou vždycky úplně mraziví, ale v této knize je příběh velmi originální a dějová linka není předvídatelná, jak by se na první pohled mohlo zdát.

Častokrát jsem si říkala, že na Cassie nenajdu absolutně nic dobrého, že je prostě jen čirý blázen. A přesto mě autorka donutila jí alespoň v něčem chápat. Rozhodně doporučuji!

4/5

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme

Karin94
12.04.2024 3 z 5

Čítame o hlavnej hrdinke Cassie, ktorej sa sľubná kariéra advokátky zosypala ako domček z karát. Prežiť v New yorku dokáže len tak, že si zoženie dočasnú, zle platenú a nevďačnú prácu na úplnom dne právnickej profesie. Musí sa každý deň venovať revízii dokumentov, pre veľký prípad korporátneho podvodu.
Každý deň v práci a dokumenty k revízii. Lenže jeden z emailov sa nápadne vyníma. A tak v spoločnosti lacného vína a liekov proti bolesti začína stalkovať emailovú komunikáciu Foresta a jeho ženy Annabelle. Medzitým Cassie spriada plán, ako sa stať samotnou Annabelle.

Kniha opäť zbytočne zdĺhavá. Ak privriem oči, odmyslím si tú zdĺhavú polovicu knihy a budem sa sústrediť čisto len na podstatný dej, tak celkom ok. Aj keď nebola úplne najhoršia, ale čítala som už aj lepšie knihy, s väčším napätím a väčším wow efektom na konci.

Ale zato boli aj plusy, ktoré ma v knihe celkom potešili. Jedným z nich bol ten, že niektoré kapitoly boli ukončené tak, že ma to poháňalo pokračovať. A ďalší, a za toto som bola fakt rada, pretože to v knihách obľubujem, ale málokedy na také čosi natrafím, že tam bol jeden konkrétny zvrat, ktorý som naozaj nečakala. Tým akoby autorka v knihe načínala ďalší, úplne iný príbeh na vyšetrovanie, ktorý nebol ani naznákom spomenutý v anotácii.

Za mňa kniha nenadchne ani úplne nesklame. Či si to prečítate, je už len na vás.


uzivatel83509
14.01.2024 4 z 5

Od knihy jsem čekala něco jiného, víc napínavého - ne ženu, která si vysnila svého dokonalého muže z pár emailů a šla si za svým... jako označení "thriller" by to byla celé tedy slabota..
Ke konci už kniha nabrala spád a byla dobrá, překvapivá - proto hodnotím docela slušně :-)

Danago
31.07.2023 3 z 5

Nebylo to špatné, ale ani nic, co by nějak vice překvapilo. Nápad podle mě není moc originální. Zpracování docela fajn. Kniha se četla dobře. Hlavní hrdinka , já jsem ji docela chápala, i když zašla opravdu hodně daleko.

Tída
29.07.2023 4 z 5

Já vlastně nevím, jestli bych hlavní hrdinku označila za stalkerku/psychopatku. Mně připadala jako osamělá mladá žena, která svůj život úplně nezvládá, vysní si jiný a rozhodne se, že ho získá. Není to žádná velká literatura, ale mě to hodně bavilo, jako odpočinková kniha naprosto splnilo svůj účel. Četlo se to dobře a přiznávám, že konec mě hodně překvapil... zasloužené 4*.

Lenča727
21.07.2023 3 z 5

Zakoupeno ve slevě jako levná kniha do kufru, na pláži se to četlo fajn, i když se tam toho zas až tak moc nedělo, teda kromě toho, že se upne na chlapa a leze mu do nejenom do mejlů, ale i do života. Celé to tak nějak probíhá a probíhá, až to nabere konec, který je předvidatelný. Čte se to fajn a když už nebylo nic papírového v češtině po ruce, nebylo to vůbec špatné. Ztráta času to nebyla.

Lucciella_L
03.07.2023

Další moje knižní štafeta Musím přiznat, že mi Cassie děsně pila krev. Viděla jsem spoustu filmů s tímto tématem, ale číst myšlenkové pochody této osoby.... no, nechtěla bych. Je to takové klidné čtení, neurazí, nenadchne.....

MiskaMa
10.04.2023 3 z 5

Na knížku jsem narazila úplně náhodou. Hlavní postava Cassie mi přišla jako úplně šílená stalkerka. Jako přes kopírák Claire z Hospodyně od Natalie Barelli a Elizabeth z Dokonalé přítelkyně od Karen Hamilton. Na rozdíl od výše jmenovaných knih, tak na tuhle si bohužel za 14 dní ani nevzpomenu...

Sammy.Boy
06.03.2023 4 z 5

(Čtenářská výzva) Zpočátku jsem měl s hlavní hrdinkou docela problém, přišla mi jako pošahaná magorka. On vlastně stalking jako takový mi přijde dost ujetý. Ale po několika nezáživných úvodních kapitolách jsem se slušně začetl a nabalující se lži mi nedaly spát. Ve výsledku nebyla tahle (NE)SKRÝVANÁ PRAVDA až tak průhledná, jak by se mohlo nejprve zdát a já hodnotím knihu velmi kladně.

Viopes
25.10.2022 3 z 5

Přečetla jsem jako vsuvku mezi jinými knihami. Od druhé poloviny to bylo trochu záživnější, příběh netradiční, takový pohled do života stalkera.

Petronela16
09.08.2022 3 z 5

Ani sa mi veľmi nechce do toho hodnotenia, robím to len preto, aby som si vedela v buducnosti po sebe prečítať, čo toto bola za kniha,lebo určite zanedlho zabudnem o čom bola.Taká úplne obyčajná, priemerná, ničím neprekvapujuca kniha, no dobre,aby som nebola zlá,tak koniec bol trošku malo prekvapujúci.Preto ju hodnotim ako priemernú, čítať sa to dalo....ale pravdupovediac aj lepšie som už čítala...hm teraz som sa hlboko zamyslela, ze aj horšie.Ok takže koniec rozpisovania, idem mrknut, mozno sa mi hodi do výzvy.

Štítky knihy

email seznamky

Autorovy knížky

2022  73%(Ne)skrývaná pravda

Kniha (Ne)skrývaná pravda je v

Přečtených45x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených3x
Knihotéce75x
Chystám se číst44x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x